4 augustus 2020

De weddingplanner-serie van Marijke Vos

Marijke Vos schreef exclusief voor Kobo de serie ‘De weddingplanner’. Deze serie bestaat uit acht afleveringen rondom weddingplanners Tessa en Maartje. In elke aflevering staat een ander soort bruiloft centraal. Het (liefdes)leven van Tessa is de leidende draad in deze serie.

Tessa is heel strikt en werkt volgens regels en lijstjes. Maartje is heel chaotisch en komt vaak te laat. Samen verzorgen ze bruiloften, alles kan én als het misgaat, dan verzinnen Tessa en Maartje altijd een originele oplossing.

De serie in vogelvlucht

Peddelen en proosten ****
In dit eerste deel raakt Tessa haar baan en vriend kwijt. Op een bruiloft ontmoet ze Maartje, die met haar handen in het haar zit omdat alles misgaat op de bruiloft van Feline waar zij weddingplanner is. Tessa helpt haar en Maartje is hier erg blij mee. Daarom biedt ze Tessa een baan aan als weddingplanner.

Suikerspinnen en tandenstokers ****
In het tweede deel lopen de emoties hoog op in een bruidsjurkenwinkel als de bruidsmeisjes het niet eens worden wat betreft de jurk. Tessa moet nog altijd een beetje wennen aan de chaos van Maartje, maar ook hier lukt het de meiden weer om een succesvolle bruiloft te verwezenlijken. Op de betreffende bruiloft leert Tessa Rob van de catering wat beter kennen.

Pijpenstelen en modderpoelen ****
Een week voor het huwelijk van Debby moeten Tessa en Maartje op het nippertje alles zien te regelen. Tafels, fotograaf, catering… gewoonweg alles moet nog gedaan worden! Tessa probeert haar zusje Anna te laten zingen op de bruiloft en daar ontmoet ze ook muzikant Michiel. Tot overmaat van ramp regent het die dag pijpenstelen.

Slingers en stellages ***
Tessa en Maartje hebben eindelijk een goede en grote opbergruimte voor al hun decoratiespullen gevonden. Dit keer moeten ze een dubbele bruiloft zien te regelen. Alles lijkt goed te gaan, maar de zussen besluiten op het laatst dat ze toch liever een andere locatie hebben. De stress zorgt voor spanningen tussen Tessa en Maartje en ook zijn er de nodige spanningen bij de bruidswinkel van Antonia.

Bruidstaarten en slagroomspuiten ****
Dit keer organiseren de weddingplanners een bruiloft op het strand. Alleen de taart moet nog geregeld worden. Alles wat mis kan gaan, gaat ook mis met de taart. Maar gelukkig is Rob van de catering er nog! Tessa wordt ook gebeld door de assistente van Antonia’s bruidswinkel, ze is in tranen en wil graag haar hart luchten.

Glitterkanonnen en bridezilla’s *****
Yvette lijkt de klassieke bridezilla te zijn. Keer op keer belt ze de weddingplanners op en ze wil de perfecte bruiloft. Uiteindelijk ontdekt Tessa wat er echt aan de hand is en probeert ze Yvette zo goed mogelijk te helpen. Ook spoort ze Maartje aan om eens te praten met Tom.

Picknicks en catwalks ***
Dit keer organiseren de weddingplanners een opening van een nieuwe bruidswinkel. Tessa wordt gewezen op een interessante vacature, waarbij de twijfel toeslaat. Maar ja, Tessa geniet óók van haar werk als weddingplanner. Wat nu? Tessa en Rob gaan in dit deel samen op date.

Bierbrouwers en wijnvaten ****
In dit laatste deel wordt een bruiloft georganiseerd voor Tessa’s beste vriendin Mimi. De catering verwerkt in vrijwel alle hapjes bier en in een kelder met wijnvaten komen Tessa en Maartje goed in de problemen. Tessa is naast weddingplanner ook getuige op dit huwelijk. Stiekem fantaseert Tessa ook al over haar eigen bruiloft. In dit deel worden alle eindjes aan elkaar geknoopt.

Mijn eindconclusie

Maartje en Tessa verschillen enorm van elkaar, maar vullen hiermee elkaar ook goed aan. Marijke Vos verzint bij elke deel een originele (thema) bruiloft, maar verliest ook de privélevens van de weddingplanners niet uit het oog. Gaandeweg vinden ook zij hun weg in de liefde, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Het mooiste deel vond ik ‘Glitterkanonnen en bridezilla’s’, omdat er zoveel emotie in zat en dit verhaal een rauw kantje had.

De deeltjes lazen lekker weg! De verhalen zijn vaak kort en krachtig, met enkele cliffhangers, zodat ik steeds weer nieuwsgierig werd naar de volgende aflevering. De serie is nu afgerond en staat compleet op Kobo Plus. Je kan de deeltjes ook los kopen via Bol of Kobo. Ook als luisterboek!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: