De weddingplanner-serie van Marijke Vos

Peddelen en proosten cover

Marijke Vos schreef exclusief voor Kobo de serie ‘De weddingplanner’. Deze serie bestaat uit acht afleveringen rondom weddingplanners Tessa en Maartje. In elke aflevering staat een ander soort bruiloft centraal. Het (liefdes)leven van Tessa is de leidende draad in deze serie.

Tessa is heel strikt en werkt volgens regels en lijstjes. Maartje is heel chaotisch en komt vaak te laat. Samen verzorgen ze bruiloften, alles kan én als het misgaat, dan verzinnen Tessa en Maartje altijd een originele oplossing.

De serie in vogelvlucht

Peddelen en proosten ****
In dit eerste deel raakt Tessa haar baan en vriend kwijt. Op een bruiloft ontmoet ze Maartje, die met haar handen in het haar zit omdat alles misgaat op de bruiloft van Feline waar zij weddingplanner is. Tessa helpt haar en Maartje is hier erg blij mee. Daarom biedt ze Tessa een baan aan als weddingplanner.

Suikerspinnen en tandenstokers ****
In het tweede deel lopen de emoties hoog op in een bruidsjurkenwinkel als de bruidsmeisjes het niet eens worden wat betreft de jurk. Tessa moet nog altijd een beetje wennen aan de chaos van Maartje, maar ook hier lukt het de meiden weer om een succesvolle bruiloft te verwezenlijken. Op de betreffende bruiloft leert Tessa Rob van de catering wat beter kennen.

Pijpenstelen en modderpoelen ****
Een week voor het huwelijk van Debby moeten Tessa en Maartje op het nippertje alles zien te regelen. Tafels, fotograaf, catering… gewoonweg alles moet nog gedaan worden! Tessa probeert haar zusje Anna te laten zingen op de bruiloft en daar ontmoet ze ook muzikant Michiel. Tot overmaat van ramp regent het die dag pijpenstelen.

Slingers en stellages ***
Tessa en Maartje hebben eindelijk een goede en grote opbergruimte voor al hun decoratiespullen gevonden. Dit keer moeten ze een dubbele bruiloft zien te regelen. Alles lijkt goed te gaan, maar de zussen besluiten op het laatst dat ze toch liever een andere locatie hebben. De stress zorgt voor spanningen tussen Tessa en Maartje en ook zijn er de nodige spanningen bij de bruidswinkel van Antonia.

Bruidstaarten en slagroomspuiten ****
Dit keer organiseren de weddingplanners een bruiloft op het strand. Alleen de taart moet nog geregeld worden. Alles wat mis kan gaan, gaat ook mis met de taart. Maar gelukkig is Rob van de catering er nog! Tessa wordt ook gebeld door de assistente van Antonia’s bruidswinkel, ze is in tranen en wil graag haar hart luchten.

Glitterkanonnen en bridezilla’s *****
Yvette lijkt de klassieke bridezilla te zijn. Keer op keer belt ze de weddingplanners op en ze wil de perfecte bruiloft. Uiteindelijk ontdekt Tessa wat er echt aan de hand is en probeert ze Yvette zo goed mogelijk te helpen. Ook spoort ze Maartje aan om eens te praten met Tom.

Picknicks en catwalks ***
Dit keer organiseren de weddingplanners een opening van een nieuwe bruidswinkel. Tessa wordt gewezen op een interessante vacature, waarbij de twijfel toeslaat. Maar ja, Tessa geniet óók van haar werk als weddingplanner. Wat nu? Tessa en Rob gaan in dit deel samen op date.

Bierbrouwers en wijnvaten ****
In dit laatste deel wordt een bruiloft georganiseerd voor Tessa’s beste vriendin Mimi. De catering verwerkt in vrijwel alle hapjes bier en in een kelder met wijnvaten komen Tessa en Maartje goed in de problemen. Tessa is naast weddingplanner ook getuige op dit huwelijk. Stiekem fantaseert Tessa ook al over haar eigen bruiloft. In dit deel worden alle eindjes aan elkaar geknoopt.

Mijn eindconclusie

Maartje en Tessa verschillen enorm van elkaar, maar vullen hiermee elkaar ook goed aan. Marijke Vos verzint bij elke deel een originele (thema) bruiloft, maar verliest ook de privélevens van de weddingplanners niet uit het oog. Gaandeweg vinden ook zij hun weg in de liefde, al gaat dat niet zonder slag of stoot. Het mooiste deel vond ik ‘Glitterkanonnen en bridezilla’s’, omdat er zoveel emotie in zat en dit verhaal een rauw kantje had.

De deeltjes lazen lekker weg! De verhalen zijn vaak kort en krachtig, met enkele cliffhangers, zodat ik steeds weer nieuwsgierig werd naar de volgende aflevering. De serie is nu afgerond en staat compleet op Kobo Plus. Je kan de deeltjes ook los kopen via Bol of Kobo. Ook als luisterboek!


Reageer op: De weddingplanner-serie van Marijke Vos

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten