Gifspoor van Jet van Vuuren

Gifspoor cover

Jet van Vuuren schrijft vakantiethrillers en ‘Gifspoor’ is haar nieuwste thriller. Het speelt zich af in de provincie Zeeland en in Engeland.

Lizzy, Olga en Kate zijn drie vriendinnen en delen een gezamenlijke hobby: tuinieren. Kate is influencer en heeft een landhuis in Engeland geërfd. Het huis en de tuin moeten wel opgeknapt worden. Samen met haar vriendinnen reist ze af naar Engeland en ze worden vergezeld door chauffeur Felix en later door backpacker Romy. Maar al snel blijkt dat niets is wat het lijkt en dat sommige mensen er een dubbele agenda op na houden…

Voorjaar en najaar

De verhaallijn in Engeland speelt zich af in het voorjaar. Het is in het begin best verwarrend lezen, want het zijn nogal wat personages en dan zijn er ook nog twee verschillende periodes. Olga heeft de diagnose van vervroegde Alzheimer gekregen, ze vergeet veel, maar heeft ook heldere moment. Ik vond Olga het meest sympathiek. De rest van de personages bleven wat vlak naar mijn mening.

Er is ook een verhaallijn die zich afspeelt in het najaar. Rechercheur Noor woont in Zeeland en kan een onopgeloste moordzaak niet uit haar hoofd zetten. Een ongeïdentificeerde vrouw op een afgelegen plek. Niemand kende haar, maar Noor blijft zoeken naar een aanknopingspunt. Noor is ook zeer geïnteresseerd in tuinieren. Tuinieren en (giftige) planten spelen een grote rol in ‘Gifspoor.

Traag en vol toevalligheden

Wraak speelt een grote rol. Maar wie is nu eigenlijk op wie kwaad en waarom? Jet van Vuuren heeft veel woorden nodig voor weinig gebeurtenissen, want om eerlijk te zeggen kabbelt het verhaal in de eerste helft nogal traag. Hierdoor verliest het boek aan spanning. Tussendoor deelt de auteur informatie over giftige planten en schetst een goed beeld van het huis en de Engelse omgeving.

In de tweede helft wordt het wel wat spannender, maar niet zo dat ik op het puntje van mijn stoel zit. In de dialogen onderling worden flink wat steken onder water uitgedeeld, maar toch blijft het braaf en oppervlakkig. De clou zelf hangt van toevalligheden aan elkaar. Er zit op het eind echter nog wel een doortrapt addertje onder het gras. Daar moest ik wel even om glimlachen.

De verhaallijn van Noor

De verhaallijn rondom Noor in het najaar vond ik het meest interessant. Struinend met haar door Zeeland, op bezoek bij tuinliefhebbers en puzzelend naar de oplossing van het onbekende lijk. Zo’n zaak waarbij je net niet de vinger op de juiste plek weet te leggen. Daar zat wat mij betreft de meeste onderhuidse spanning!

‘Gifspoor’ is een softe thriller met een lange opbouw. Aanrader als je van tuinieren houdt en een vakantiethriller zoekt die zich grotendeels afspeelt in Engeland.


Reageer op: Gifspoor van Jet van Vuuren

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten