Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits

leef lach loch cover

‘Leef, lach, loch’ is het eerste deel in de ‘North Ness Inn serie’ van Vanessa Gerrits. Het speelt zich af in het regenachtige Schotland.

Esme is 23 en een late studente. Ze zit nu pas aan het eind van haar eerste jaar toerisme en had gehoopt op een stage op Fiji of Egypte. Helaas, dat loopt mis en er is nog maar één stageplek over: een herberg in Drumnadrochit in Schotland. Vlakbij het meer van Loch Ness. Met de moed in haar schoenen reist Esme naar Schotland. En dan heeft ze ook nog eens gelogen tegen haar familie en vriendinnen over haar huidige stageplek…

Drumnadrochit

Door wat miscommunicatie zijn ze bij de herberg in Drumnadrochit ook verrast door haar komst. Maar de hartelijke Aileen en haar zoon Farley zorgen er snel voor dat Esme zich thuis gaat voelen op haar stageplek. De norse eigenaar Rory is een ander verhaal. Hij doet kortaf en zit helemaal niet te wachten op een stagiaire. Toch weet Esme hem steeds op de juiste manier te prikkelen.

Esme komt er al snel achter dat haar wollen winterjas niet echt geschikt is voor het regenachtige Drumnadrochit en de stevige ontbijtjes zijn ook niet haar ding. Liever gaat ze het dorpje in en eet ze donuts van Shaena, een jonge vrouw met wie ze het al snel goed kan vinden. Ondertussen vraagt Esme zich af hoe ze haar leugen op moet biechten aan haar familie en vriendinnen. Op het thuisfront verwachten ze namelijk zonnige foto’s en updates van haar stage-avontuur…

Vrolijk en enthousiast

Vanessa Gerrits heeft duidelijk veel plezier gehad aan het schrijven van ‘Leef, lach, loch’. Het enthousiasme spat tussen de regels uit en als lezer werd ik echt vrolijk van dit leuke verhaal! Af en toe komt er een leuke Vlaamse uitdrukking voorbij en Vanessa Gerrits verzint zelf ook leuke woorden, zoals “parkeerplaatspook”. Tussendoor lees je ook stageverslagen.

De omgeving is heel leuk en beeldend omschreven en dat het zich ook nog afspeelt nabij het meer van Loch Ness is extra leuk! Zo af en toe lees je een weetje over het meer en het monster (dat er in werkelijkheid niet zit). Het monster van Loch Ness is echter wel zichtbaar op vrijwel alle souvenirs.

Leuke personages

De meeste personages zijn erg leuk neergezet. Ze zijn hartelijk en meelevend. Rory is wat apart, maar hoe verder je komt in het verhaal, hoe beter je hem begrijpt. Esme zelf heeft ook al het nodige meegemaakt in haar leven. Ze voelde zich lang onderdrukt door haar ex en nog steeds spookt hij door haar hoofd. Ondanks haar verleden zie je haar groeien in Drumnadrochit. Ze durft grote beslissingen te maken, ze weet van aanpakken en krijgt steeds meer zelfvertrouwen.

Sommige situaties zijn een tikkeltje overdreven aangezet en je hoeft bij dit verhaal ook niet te raden hoe het af gaat lopen. Dat krijg je op een gegeven moment wel door. Maar goed, ik kijk in ieder geval uit naar het tweede deel!


4 reacties

Reageer op: Leef, lach, loch van Vanessa Gerrits

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten