De week van Leesdame, week 10

De week van LeesdameIk ben wat later dan normaal, maar heb een heel goed excuus: ik zat in de zon met een boek! Ik ben een echte buitenlezer en het was sowieso heerlijk om weer eens de zon op mijn huid te voelen.

Het was een heerlijke leesweek, waar ik mijn leesflow duidelijk weer terug had. Ik las maar liefst vier boeken uit deze week! Twee recensie-boeken en twee boeken uit mijn eigen collectie. Het voelde ook heel lekker dat ik niet meer de verplichting had van een vaste rubriek. Ik kon gewoon lekker aan een stuk door lezen in de boeken die ik wou lezen en dat vrije gevoel gaf mijn leesflow dus terug.

Als eerste las ik de chicklit van Charlotte de Monchy uit. ‘Zes maanden zonder’, daar hoefde ik nog maar een klein stukje in. Was een erg leuk verhaal van een Nederlandse schrijfster. Daarna las ik het indrukwekkende waargebeurde verhaal val Krista Bracke: ‘Mijn leven op stelten’. Over een Vlaamse radio presentatrice die door een aanval van streptokokken ernstig ziek werd. Ze verloor hierdoor haar beide onderbenen, een stuk van haar hand en haar vingers. Daarnaast kampt ze met regelmatige longontstekingen een defect immuunsysteem. Een heftig verhaal, maar met veel kracht geschreven. Krista is een positief denkende vrouw.

In plaats van weer een recensie-boek besloot ik om een boek uit mijn eigen collectie te pakken. En dat werd ‘De kraamhulp’ van Esther Verhoef. Een enge thriller over een psychopate die vermomt als kraamverzorgster bij een jong gezin gaat helpen. Met stip op 1 de engste en beste thriller van Esther Verhoef naar mijn mening. Ik las ook dit boek vrij snel uit. Toen heb ik een dagje niets gelezen, maar al snel kreeg ik weer leeskriebels. Ik wou graag beginnen in ‘Wreed’ van Mel Wallis de Vries. Een ya-thriller. Ik vond het een leuk boek, maar ergens vond ik het ook niet echt een vernieuwend verhaal. Ik kom er morgen op terug, want ik heb dit boek vanmiddag in de zon uitgelezen. Dus de leeservaring schrijf ik vanavond of morgen.

Een drukke, maar lekkere leesweek dus. Nu ga ik weer verder in een recensie-boek: ‘De ongenode gast’ van R.J. Ellory. Mijn voorgevoel zegt dat dit een pittige thriller wordt. Ik heb er zin in en de eerste pagina’s trokken in ieder geval al mijn aandacht. Ik hoop dat ik komende week nog vaak buiten kan lezen, maar in Nederland is dat nooit zeker.

Het beviel me erg goed om de tweede helft van de week iets te lezen van mijn collectie. Twee boeken waar ik me op verheugd had. Het kon ook best voor een keer, de recensie-boeken die ik hier heb liggen hebben geen deadline. Met als resultaat dat ik mijn leesflow en ritme weer helemaal terug heb en mezelf erg lekker daarbij voel!

Hoe was jullie week en hebben jullie ook al lekker in het zonnetje gezeten?


6 reacties

 • 9 maart, 2014 om 19:12
  Sandra zegt:

  Ik heb De Kraamhulp vorige week gekregen en ik ben zooo benieuwd. Ik skip alle reviews hiervan (maar sla ze wel op haha), valt niet mee 🙂

  Yes ook ik zat de hele middag in de zon te lezen, heerlijk! Fijne week!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra Beantwoorden

 • 9 maart, 2014 om 20:44
  Annelies zegt:

  Ik had afgelopen week vakantie en heb eigenlijk maar één boek uitgelezen. Had gehoopt op meer, waar hebben nu eenmaal veel andere dingen gedaan. Jij had zo te lezen wel een geslaagde leesweek!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 9 maart, 2014 om 21:48
   Leesdame zegt:

   yep, het was een heerlijke leesweek, maar dat kwam zeker ook door de boeken die ik las hoor.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 10 maart, 2014 om 11:14
  Alynia zegt:

  Heerlijk he, buiten lezen! Dat heb ik ook het hele weekend zitten doen =D

  Ikhartje(1) deze reactie

  Alynia Beantwoorden

 • 10 maart, 2014 om 17:28
  Zwartraafje zegt:

  Jammer genoeg zijn we na de verbouwingen aan ons huis nog niet aan de tuin toegekomen. Momenteel moet ik dus eerst in een put stappen vooraleer ik bij de tuinstoelen terechtkom. Ik kijk heel erg uit naar een terras, zodat ik vanaf de zon zich laat zien naar buiten kan verhuizen. ‘Zes maanden zonder’ ligt hier trouwens op me te wachten. Nu eerst nog even verder lezen in Bella Andre

  Ikhartje(1) deze reactie

  Zwartraafje Beantwoorden

  • 11 maart, 2014 om 18:48
   Leesdame zegt:

   Dat is even minder, een verbouwing. Maar met de wetenschap dat je straks een heerlijk terras hebt, dat is wel een fijn vooruitzicht lijkt me 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De week van Leesdame, week 10

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten