9 maart 2014

De week van Leesdame, week 10

week van leesdame lente maart 2014

Ik ben wat later dan normaal, maar heb een heel goed excuus: ik zat in de zon met een boek! Ik ben een echte buitenlezer en het was sowieso heerlijk om weer eens de zon op mijn huid te voelen.

Het was een heerlijke leesweek, waar ik mijn leesflow duidelijk weer terug had. Ik las maar liefst vier boeken uit deze week! Twee recensie-boeken en twee boeken uit mijn eigen collectie. Het voelde ook heel lekker dat ik niet meer de verplichting had van een vaste rubriek. Ik kon gewoon lekker aan een stuk door lezen in de boeken die ik wou lezen en dat vrije gevoel gaf mijn leesflow dus terug.

Als eerste las ik de chicklit van Charlotte de Monchy uit. ‘Zes maanden zonder’, daar hoefde ik nog maar een klein stukje in. Was een erg leuk verhaal van een Nederlandse schrijfster. Daarna las ik het indrukwekkende waargebeurde verhaal val Krista Bracke: ‘Mijn leven op stelten’. Over een Vlaamse radio presentatrice die door een aanval van streptokokken ernstig ziek werd. Ze verloor hierdoor haar beide onderbenen, een stuk van haar hand en haar vingers. Daarnaast kampt ze met regelmatige longontstekingen een defect immuunsysteem. Een heftig verhaal, maar met veel kracht geschreven. Krista is een positief denkende vrouw.

In plaats van weer een recensie-boek besloot ik om een boek uit mijn eigen collectie te pakken. En dat werd ‘De kraamhulp’ van Esther Verhoef. Een enge thriller over een psychopate die vermomt als kraamverzorgster bij een jong gezin gaat helpen. Met stip op 1 de engste en beste thriller van Esther Verhoef naar mijn mening. Ik las ook dit boek vrij snel uit. Toen heb ik een dagje niets gelezen, maar al snel kreeg ik weer leeskriebels. Ik wou graag beginnen in ‘Wreed’ van Mel Wallis de Vries. Een ya-thriller. Ik vond het een leuk boek, maar ergens vond ik het ook niet echt een vernieuwend verhaal. Ik kom er morgen op terug, want ik heb dit boek vanmiddag in de zon uitgelezen. Dus de leeservaring schrijf ik vanavond of morgen.

Een drukke, maar lekkere leesweek dus. Nu ga ik weer verder in een recensie-boek: ‘De ongenode gast’ van R.J. Ellory. Mijn voorgevoel zegt dat dit een pittige thriller wordt. Ik heb er zin in en de eerste pagina’s trokken in ieder geval al mijn aandacht. Ik hoop dat ik komende week nog vaak buiten kan lezen, maar in Nederland is dat nooit zeker.

Het beviel me erg goed om de tweede helft van de week iets te lezen van mijn collectie. Twee boeken waar ik me op verheugd had. Het kon ook best voor een keer, de recensie-boeken die ik hier heb liggen hebben geen deadline. Met als resultaat dat ik mijn leesflow en ritme weer helemaal terug heb en mezelf erg lekker daarbij voel!

Hoe was jullie week en hebben jullie ook al lekker in het zonnetje gezeten?

6 reacties

 • 9 maart, 2014 om 19:12
  Sandra zegt:

  Ik heb De Kraamhulp vorige week gekregen en ik ben zooo benieuwd. Ik skip alle reviews hiervan (maar sla ze wel op haha), valt niet mee 🙂

  Yes ook ik zat de hele middag in de zon te lezen, heerlijk! Fijne week!


  Sandra
  Beantwoorden

 • 9 maart, 2014 om 20:44
  Annelies zegt:

  Ik had afgelopen week vakantie en heb eigenlijk maar één boek uitgelezen. Had gehoopt op meer, waar hebben nu eenmaal veel andere dingen gedaan. Jij had zo te lezen wel een geslaagde leesweek!


  Annelies
  Beantwoorden

  • 9 maart, 2014 om 21:48
   Leesdame zegt:

   yep, het was een heerlijke leesweek, maar dat kwam zeker ook door de boeken die ik las hoor.


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 10 maart, 2014 om 11:14
  Alynia zegt:

  Heerlijk he, buiten lezen! Dat heb ik ook het hele weekend zitten doen =D


  Alynia
  Beantwoorden

 • 10 maart, 2014 om 17:28
  Zwartraafje zegt:

  Jammer genoeg zijn we na de verbouwingen aan ons huis nog niet aan de tuin toegekomen. Momenteel moet ik dus eerst in een put stappen vooraleer ik bij de tuinstoelen terechtkom. Ik kijk heel erg uit naar een terras, zodat ik vanaf de zon zich laat zien naar buiten kan verhuizen. ‘Zes maanden zonder’ ligt hier trouwens op me te wachten. Nu eerst nog even verder lezen in Bella Andre


  Zwartraafje
  Beantwoorden

  • 11 maart, 2014 om 18:48
   Leesdame zegt:

   Dat is even minder, een verbouwing. Maar met de wetenschap dat je straks een heerlijk terras hebt, dat is wel een fijn vooruitzicht lijkt me 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: