Wreed van Mel Wallis de Vries

wreed cover‘Wreed’ is de laatste nieuwe ya-thriller van Mel Wallis de Vries. Erg leuk om te lezen, maar zeker niet haar beste ya-thriller. Laten we eens kijken hoe dat zo komt…

Daniëlle is met haar drie vriendinnen op wintersport. Al vanaf het begin is het duidelijk dat Daniëlle een buitenbeentje in deze vriendinnengroep is. Ze sluit zich ook makkelijk af. Op de wintersport ontmoet ze Dante. Haar vriendinnen zijn er niet blij mee, maar Daniëlle geniet ervan. Terug in Nederland komt ze Dante opnieuw tegen bij de supermarkt en stiekeme afspraakjes volgen.

Stiekem zijn houdt dus ook in dat Daniëlle alles bij elkaar liegt. Bij haar vader thuis. Bij haar vriendinnen en tegen haar moeder. Daniëlle is de na scheiding van haar ouders bij haar vader blijven wonen, maar ze kan het niet goed hebben dat haar vader een nieuwe vriendin heeft. Maar dan gebeurd er iets… Daniëlle wordt vastgebonden en geblinddoekt wakker in haar eigen bed. Wie heeft dit gedaan? En waarom?

Vanaf het begin houdt Mel Wallis de Vries de spanning erin door aan het begin van een aantal hoofdstukken  ‘zwarte bladzijdes’ op te voeren. Stukjes vanuit het oogpunt van de dader: diegene die Daniëlle heeft vastgebonden. Tot het laatst toe blijft onduidelijk wie dit is, maar de clou is verrassend. Zo verrassend dat het eigenlijk wat vergezocht is. Alsof er op het laatst iemand opgevoerd moest worden en de schrijfster dacht: ‘laat ik die maar nemen’… Dat viel me wat tegen. Ook vond ik ‘Wreed’ niet echt vernieuwend. Het was alsof ‘Vals’ en ‘Waanzin’ samen in de blender waren gegooid. Verder vond ik het jammer dat de ‘zwarte bladzijdes’ vrijwel onleesbaar waren op mijn e-reader.

Wat me ook opvalt bij boeken van Mel Wallis de Vries is dat vriendinnengroepjes helemaal niet zo vriendschappelijk overkomen. Zo is het meisje Loulou het toonbeeld van een populair bitcherig meisje. Helemaal niet vriendschappelijk en ze is zelfs intens gemeen. Ze geniet ervan om Daniëlle te vernederen. Waarom noemt iemand dan zo’n meisje een vriendin? Blijf je uit angst ‘vrienden’ met een gemeen meisje omdat je bang bent voor de gevolgen als je haar de waarheid vertelt? Vond ik wel een interessante vraag die bij me opkwam tijdens het lezen.

‘Wreed’ is leuk om te lezen, het is geen topper, maar het is ook geen slecht boek!


1 reactie

  • 6 augustus, 2015 om 18:10
    Vivian zegt:

    Dit boek heb ik net gisteren uitgelezen en ik ben het met je eens. Het eerste stuk van het boek, de skivakantie, deed me erg denken aan Vals en daarna vond ik het allemaal een beetje vaag worden. De ontknoping vond ik net als bij Vals een beetje uit de lucht komen vallen, maar op zich vond ik het wel sterk omdat je het niet verwacht. Maar het is wel zo dat je eigenlijk nog wat meer achtergrondinfo wilt en dat krijg je dan niet, dat is jammer.

    Ikhartje(1) deze reactie

    Vivian Beantwoorden

Reageer op: Wreed van Mel Wallis de Vries

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten