16 maart 2014

De week van Leesdame, week 11

week van leesdame zonnetje lezen

Een mooie week, waarin ik heerlijk buiten kon lezen. Ik heb me niet verveeld. En ook op mijn blog viel genoeg te lezen.

Ik ben momenteel bezig in de diepgaande thriller ‘De ongenode gast’ van R.J. Ellory. Eerder verscheen dit boek onder de titel ‘Schijnwereld’.

De schrijver is een bekende schrijver, maar ik had voorheen nog nooit iets van hem gelezen. Wel heb ik ooit op een Boekenfestijn ‘Een stil geloof in engelen’ van hem gekocht, maar die ligt nog ongelezen in mijn kast.

Maar goed, het is een heel mooi verhaal. Het speelt zich af in een lief tweedehands boekwinkeltje in New York. De hoofdpersoon Annie krijgt van een wildvreemde man een manuscript te lezen. In dit manuscript staat iets van haar vader. Haar vader waar ze eigenlijk niets van weet. Maar wie is deze man die zomaar langskwam? Hij beweert een oude vriend van haar vader te zijn. Een spannend en mysterieus verhaal, maar bij vlagen ook schokkend. Het is geen thriller die je één dag uitleest, maar het is wel de moeite waard. Ik moet nog een klein stukje. Dus komende week komt de leeservaring online.

Dit boek bracht me trouwens genoeg inspiratie. Want in dit boek kwam dus ook de vraag voorbij over ‘het belangrijkste boek wat je ooit las’. Dat vond ik zo’n interessante en leuke vraag, dat ik er dus ook een blogpost aan heb gewijdt.  En met succes. Ik was echt verrast aan het eind van de dag. Binnen één dag stond deze post bij ‘uitgelicht’. En dat vond ik heel leuk! Het is nooit te voorspellen wat een artikel gaat doen, soms wel een beetje, maar nu was het echt een verrassing.

Het was een fijne leesweek, ik heb fijn kunnen bloggen en alles gaat lekker zijn gangetje. Ik ga het laatste stukje lezen van ‘De ongenode gast’ en dan heb ik nog twee pittige thrillers klaarliggen op mijn stapel. Ik heb er zin in!

Wat ga jij komende week lezen?

3 reacties

 • 16 maart, 2014 om 11:48
  Zwartraafje zegt:

  Momenteel ben ik ‘De ooggetuige’ van Nora Roberts aan het lezen. Morgen krijg ik ‘Damien’ van Jacquelyn Franck in leen van een vriendin. Maar er liggen hier ook nog twee andere boeken van Nora Roberts op me te wachten én enkele goedgevulde boekenkasten met eigen boeken. Zal dus nog een keuze moeten kunnen maken. 🙂


  Zwartraafje
  Beantwoorden

 • 16 maart, 2014 om 19:40
  Annelies zegt:

  Ik lees nu Illusie van Andrew Mayne en daarna liggen er nog een paar leuke nieuwe boeken op me te wachten 🙂


  Annelies
  Beantwoorden

 • 23 maart, 2014 om 08:07
  Nans zegt:

  Ik ben bezig in “Sterven is klote, maar jullie koffie is lekker”. Mooi, en niet triest (zoals ik verwacht had).


Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: