De week van Leesdame, week 14

De week van LeesdameIk weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb afgelopen week enorm genoten van de zon! Lekker zonder jas naar buiten. Met blote armen in de zon lezen. Ik ben een echte buitenlezer, dus ik heb er daarom ook goed gebruik van gemaakt!

Ik had nog een vertaalde thriller op de stapel liggen. ‘Fiona, in koelen bloede’ van Harry Bingham. Dat was een mooie thriller. Ook wel wat pittig om te lezen, kostte mij ook wel wat tijd. Maar het was het waard. Ik gaf het boek afgelopen vier sterren. Nu ben ik lekker bezig in ‘Doelwit’ van Linda Jansma.

En Linda Jansma is één van mijn favoriete thriller-auteurs. Ja, ook in haar laatste boek zit je meteen in het verhaal. Het eerste hoofdstuk pakt je al gelijk. Ik vind het tot nu toe heel spannend en treffend geschreven.

Omdat ik veel goeds hoorde over de Google Agenda, besloot ik ook eens te kijken. En het is heel simpel en heel erg overzichtelijk! Ik zie in één oogopslag welke boeken ik moet lezen voor mijn blog en wanneer ik bepaalde blogposten online wil zetten. Maar het is vooral handig wat betreft de recensie-boeken waar een afspraak over is gemaakt. Ik weet bijvoorbeeld dat ik begin mei een leeservaring moet publiceren van een thriller. Dus heb ik voor eind april al drie dagen ingepland voor dit boek.

Nou zijn er vast mensen bij, die denken dan: ‘Ja, maar lezen moet je toch niet plannen?!’ Dat ben ik met je eens. Maar als boekblogger ligt dat toch een beetje anders. Het is me namelijk vaak genoeg overkomen dat ik op het nippertje een boek heb gelezen voor een gezamenlijk leesproject. Met inplannen zie ik nu gelijk of ik tussen twee boeken in nog plek heb voor een verhalenbundel. Of in welke week ik een boek van 500 pagina’s het beste kan inplannen. Als dat een week is met veel verjaardagen en sociale verplichtingen, dan kan ik dat beter een week later doen. In de agenda van Google staat alles omtrent mijn blog in het blauw. Alles omtrent sociaal en fun in het roze… en zo heb ik eigenlijk voor alles een eigen kleur. Het werkt erg prettig!

Hoe was jullie leesweek?  En een vraag voor mijn collega-boekbloggers: plannen jullie ook graag in?


5 reacties

 • 6 april, 2014 om 13:17
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Jaaa heerlijk hè om buiten te lezen, heb ik ook veelvuldig gedaan deze week, top!

  Ik blog nog niet zo lang maar ja ik houd het ook bij in mijn Google agenda.
  Ik plan ook graag, ondanks dat ik tot nu toe nog maar 1 recensie boek gekregen (2e volgt deze maand = dus al ingepland) plan ik alles rondom mijn blog in de Google agenda (idd ook met kleurtjes), geeft rust in mijn hoofd. Als ik weet dat alles goed gepland is dan heb ik meer ruimte in mijn hoofd om te lezen.

  Ik ben trouwens erg benieuwd naar Fiona, ga zo je recensie lezen, leuk!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandraschrijftenleest Beantwoorden

 • 6 april, 2014 om 14:01
  Zwartraafje zegt:

  Ik gebruik die kalender al een aantal jaren. Voor mij is het vooral handig omdat ik hem deel met mijn echtgenoot. Mijn afspraken in het blauw, de zijne in het groen en op die manier kunnen we normaal nooit met een dubbele boeking zitten. 🙂

  Maar vermits ik steeds met opdrachtenlijstjes werk, staan die hier ook in een traditionele agenda. Eentje met een volledige pagina per dag. Genoeg plek dus voor al die lijstjes waar nooit een einde aan lijkt te komen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Zwartraafje Beantwoorden

 • 6 april, 2014 om 17:28
  Inge zegt:

  Ik vind het ook fijn om buiten te lezen, hoewel ik wel wat sneller afgeleid ben.

  En wat een goede tip van zo’n Google agenda. Ik gebruik nu mijn kalender in WordPress om alles een beetje in goede banen te leiden. Maar daarmee heb ik geen helder overzicht. Vooral van e-boeken vergeet ik nog wel eens dat ik ze heb. Beter is om ze voortaan meteen in te plannen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 6 april, 2014 om 18:41
  Annelies zegt:

  Ik lees ook wel graag buiten, maar eigenlijk doe ik het niet zo vaak. Die Google Agenda lijkt me wel handig.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 21 april, 2014 om 20:26
  Mathilde / Ikvindlezenleuk zegt:

  Ik gebruik Wunderlist om lijstjes te maken: van boeken die ik ga lezen, erg graag wil lezen, misschien wil lezen. Werkt voor mij goed.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mathilde / Ikvindlezenleuk Beantwoorden

Reageer op: De week van Leesdame, week 14

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten