6 april 2014

De week van Leesdame, week 14

week van leesdame lente

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb afgelopen week enorm genoten van de zon! Lekker zonder jas naar buiten. Met blote armen in de zon lezen. Ik ben een echte buitenlezer, dus ik heb er daarom ook goed gebruik van gemaakt!

Ik had nog een vertaalde thriller op de stapel liggen. ‘Fiona, in koelen bloede’ van Harry Bingham. Dat was een mooie thriller. Ook wel wat pittig om te lezen, kostte mij ook wel wat tijd. Maar het was het waard. Ik gaf het boek afgelopen vier sterren. Nu ben ik lekker bezig in ‘Doelwit’ van Linda Jansma.

En Linda Jansma is één van mijn favoriete thriller-auteurs. Ja, ook in haar laatste boek zit je meteen in het verhaal. Het eerste hoofdstuk pakt je al gelijk. Ik vind het tot nu toe heel spannend en treffend geschreven.

Omdat ik veel goeds hoorde over de Google Agenda, besloot ik ook eens te kijken. En het is heel simpel en heel erg overzichtelijk! Ik zie in één oogopslag welke boeken ik moet lezen voor mijn blog en wanneer ik bepaalde blogposten online wil zetten. Maar het is vooral handig wat betreft de recensie-boeken waar een afspraak over is gemaakt. Ik weet bijvoorbeeld dat ik begin mei een leeservaring moet publiceren van een thriller. Dus heb ik voor eind april al drie dagen ingepland voor dit boek.

Nou zijn er vast mensen bij, die denken dan: ‘Ja, maar lezen moet je toch niet plannen?!’ Dat ben ik met je eens. Maar als boekblogger ligt dat toch een beetje anders. Het is me namelijk vaak genoeg overkomen dat ik op het nippertje een boek heb gelezen voor een gezamenlijk leesproject. Met inplannen zie ik nu gelijk of ik tussen twee boeken in nog plek heb voor een verhalenbundel. Of in welke week ik een boek van 500 pagina’s het beste kan inplannen. Als dat een week is met veel verjaardagen en sociale verplichtingen, dan kan ik dat beter een week later doen. In de agenda van Google staat alles omtrent mijn blog in het blauw. Alles omtrent sociaal en fun in het roze… en zo heb ik eigenlijk voor alles een eigen kleur. Het werkt erg prettig!

Hoe was jullie leesweek?  En een vraag voor mijn collega-boekbloggers: plannen jullie ook graag in?

5 reacties

 • 6 april, 2014 om 13:17
  Sandraschrijftenleest

  Jaaa heerlijk hè om buiten te lezen, heb ik ook veelvuldig gedaan deze week, top!

  Ik blog nog niet zo lang maar ja ik houd het ook bij in mijn Google agenda.
  Ik plan ook graag, ondanks dat ik tot nu toe nog maar 1 recensie boek gekregen (2e volgt deze maand = dus al ingepland) plan ik alles rondom mijn blog in de Google agenda (idd ook met kleurtjes), geeft rust in mijn hoofd. Als ik weet dat alles goed gepland is dan heb ik meer ruimte in mijn hoofd om te lezen.

  Ik ben trouwens erg benieuwd naar Fiona, ga zo je recensie lezen, leuk! • 6 april, 2014 om 14:01
  Zwartraafje

  Ik gebruik die kalender al een aantal jaren. Voor mij is het vooral handig omdat ik hem deel met mijn echtgenoot. Mijn afspraken in het blauw, de zijne in het groen en op die manier kunnen we normaal nooit met een dubbele boeking zitten. 🙂

  Maar vermits ik steeds met opdrachtenlijstjes werk, staan die hier ook in een traditionele agenda. Eentje met een volledige pagina per dag. Genoeg plek dus voor al die lijstjes waar nooit een einde aan lijkt te komen. • 6 april, 2014 om 17:28
  Inge

  Ik vind het ook fijn om buiten te lezen, hoewel ik wel wat sneller afgeleid ben.

  En wat een goede tip van zo’n Google agenda. Ik gebruik nu mijn kalender in WordPress om alles een beetje in goede banen te leiden. Maar daarmee heb ik geen helder overzicht. Vooral van e-boeken vergeet ik nog wel eens dat ik ze heb. Beter is om ze voortaan meteen in te plannen. • 6 april, 2014 om 18:41
  Annelies

  Ik lees ook wel graag buiten, maar eigenlijk doe ik het niet zo vaak. Die Google Agenda lijkt me wel handig. • 21 april, 2014 om 20:26
  Mathilde / Ikvindlezenleuk

  Ik gebruik Wunderlist om lijstjes te maken: van boeken die ik ga lezen, erg graag wil lezen, misschien wil lezen. Werkt voor mij goed.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: