Fiona, in koelen bloede van Harry Bingham

fiona in koelen bloede cover‘Fiona, in koelen bloede’ is het tweede deel  waarin Fiona Griffiths de hoofdrol speelt. Het was mijn eerste kennismaking en dat beviel me goed. Het eerste deel had ik dus niet gelezen, maar ik heb daar eigenlijk geen last van gehad. Al merkte ik wel dat er duidelijk wat verwijzingen waren naar eerdere gebeurtenissen.

Fiona Griffiths woont in Wales en is een rechercheur met wat aparte trekjes. Ze is heel toegewijd, maar ook heel eigenzinnig. En doet alles op haar manier, waardoor ze dus ook vaak zichzelf in de nesten lijkt te werken.

Gelukkig is Fiona ook heel vindingrijk aangelegd. In dit deel wordt een moord opgelost op een meisje. Tien jaar terug is ze op brute wijze vermoord en haar lichaam ligt letterlijk verspreidt in de omgeving. Terwijl ze deze moord onderzoeken, wordt er nog een lichaam gevonden. In dezelfde trant: ook met lichaamsdelen die her en der verspreidt liggen. Ergens zit er dus een verband tussen deze moorden, maar het lijkt onoplosbaar.

Ik moest er even inkomen. Maar al gauw zat ik in het verhaal. Harry Bingham schrijft in staccato stijl en ik vond dat juist bij deze thriller erg prettig. Het geeft het verhaal een heerlijke vaart en daardoor kwam ik ook gemakkelijk in het verhaal. Fiona is een apart personage. Ze heeft een sterke persoonlijkheid, durft het gevaar onder ogen te zien, ook al neemt ze niet altijd de goede beslissingen. Ik mocht haar wel. Ze is een vrouw die zichzelf blijft, maar zich ook wel wat extreem laat meeslepen met een moordzaak.

Het speelt zich af in Wales en dat was ook nieuw voor mij. Bingham omschrijft het weer en de locaties treffend. Ook de manier hoe hij de barre winterkou een rol liet spelen in het verhaal vond ik een goede en filmische toevoeging! ‘Fiona, in koelen bloede’ is een hele goede en krachtige thriller. Een aanrader dus!


3 reacties

 • 4 april, 2014 om 15:00
  Ingrid Verschelling zegt:

  Dit boek staat al lang op mijn lijst. Ik wist niet, dat het zich in Wales afspeelt. Daar heb ik over gelezen in het boek van Ken Folletts Val der Titanen. Nu schuift het toch naar boven op! Dank je wel voor je recensie, Luna!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Ingrid Verschelling Beantwoorden

 • 4 april, 2014 om 16:06
  Leesdame zegt:

  Graag gelezen en geschreven Ingrid ☺
  Ik vind het leuk om jou hier ook te zien, dank je wel!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 6 april, 2014 om 13:20
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Mooi recensie! Goed om te weten dat je niet perse het eerste deel eerst moet lezen, ik schrijf hem op mijn nog te lezen lijstje, thanks!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandraschrijftenleest Beantwoorden

Reageer op: Fiona, in koelen bloede van Harry Bingham

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten