4 april 2014

Fiona, in koelen bloede van Harry Bingham

fiona in koelen bloede cover

‘Fiona, in koelen bloede’ is het tweede deel  waarin Fiona Griffiths de hoofdrol speelt. Het was mijn eerste kennismaking en dat beviel me goed. Het eerste deel had ik dus niet gelezen, maar ik heb daar eigenlijk geen last van gehad. Al merkte ik wel dat er duidelijk wat verwijzingen waren naar eerdere gebeurtenissen.

Fiona Griffiths woont in Wales en is een rechercheur met wat aparte trekjes. Ze is heel toegewijd, maar ook heel eigenzinnig. En doet alles op haar manier, waardoor ze dus ook vaak zichzelf in de nesten lijkt te werken.

Gelukkig is Fiona ook heel vindingrijk aangelegd. In dit deel wordt een moord opgelost op een meisje. Tien jaar terug is ze op brute wijze vermoord en haar lichaam ligt letterlijk verspreidt in de omgeving. Terwijl ze deze moord onderzoeken, wordt er nog een lichaam gevonden. In dezelfde trant: ook met lichaamsdelen die her en der verspreidt liggen. Ergens zit er dus een verband tussen deze moorden, maar het lijkt onoplosbaar.

Ik moest er even inkomen. Maar al gauw zat ik in het verhaal. Harry Bingham schrijft in staccato stijl en ik vond dat juist bij deze thriller erg prettig. Het geeft het verhaal een heerlijke vaart en daardoor kwam ik ook gemakkelijk in het verhaal. Fiona is een apart personage. Ze heeft een sterke persoonlijkheid, durft het gevaar onder ogen te zien, ook al neemt ze niet altijd de goede beslissingen. Ik mocht haar wel. Ze is een vrouw die zichzelf blijft, maar zich ook wel wat extreem laat meeslepen met een moordzaak.

Het speelt zich af in Wales en dat was ook nieuw voor mij. Bingham omschrijft het weer en de locaties treffend. Ook de manier hoe hij de barre winterkou een rol liet spelen in het verhaal vond ik een goede en filmische toevoeging! ‘Fiona, in koelen bloede’ is een hele goede en krachtige thriller. Een aanrader dus!

3 reacties

 • 4 april, 2014 om 15:00
  Ingrid Verschelling zegt:

  Dit boek staat al lang op mijn lijst. Ik wist niet, dat het zich in Wales afspeelt. Daar heb ik over gelezen in het boek van Ken Folletts Val der Titanen. Nu schuift het toch naar boven op! Dank je wel voor je recensie, Luna!


  Ingrid Verschelling
  Beantwoorden

 • 4 april, 2014 om 16:06
  Leesdame zegt:

  Graag gelezen en geschreven Ingrid ☺
  Ik vind het leuk om jou hier ook te zien, dank je wel!


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 6 april, 2014 om 13:20
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Mooi recensie! Goed om te weten dat je niet perse het eerste deel eerst moet lezen, ik schrijf hem op mijn nog te lezen lijstje, thanks!


  Sandraschrijftenleest
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: