29 maart 2014

De week van Leesdame, week 13

week van leesdame maart 2014

Week 13, dat bracht ongeluk, of niet? Mwah, ik vind van niet ☺

Ik vond het heerlijk om mee te helpen bij de Campagne “YA! Boekenweek”. Ik doe alleen mee met campagnes waar ik zelf achter sta, of waar ik ook iets mee heb. Het lijkt me ontzettend leuk als er zo’n boekenweek zou zijn. Lijkt jou dat ook wat? Je kan nog steeds tekenen

Momenteel lees ik ‘Fiona, in koelen bloede’. De schrijfstijl is staccato, niet alles wordt voorgekauwd en de spanning wordt goed opgevoerd. Het is een thriller met lekker veel vaart en daar ben ik wel blij om!

Het boek wat ik hiervoor las: ‘Een ongenode gast’ was namelijk bijzonder langdradig en saai. Dat boek las ik afgelopen week uit en uiteindelijk werd dat een kritische leeservaring. Dat blijft moeilijk, maar eerlijkheid boven alles.

Ik kan wel zeggen dat het een week was van vertaalde boeken. En hoe leuk en spannend deze thrillers ook kunnen zijn, stiekem verlang ik weer naar mijn vertrouwde Nederlandse schrijvers. Ik heb echt een voorliefde ontwikkeld voor Nederlandse boeken heb ik gemerkt. Bij bijvoorbeeld Amerikaanse thrillers moet ik er eerst helemaal inkomen, omdat sommige dingen daar net wat anders gaan dan bij ons. Ik heb er ook geen problemen mee hoor, ik lees ze graag als het verhaal mij aanspreekt. Maar een voorkeur blijf je toch houden. Dat is met alles.

Tot 2 april kunnen jullie nog meedoen met de winactie op mijn blog. Een thriller in Dwarsligger-formaat. Ik zou zeggen: waag een gokje…

Volgende week ga ik in ieder geval ‘Doelwit’ lezen van Linda Jansma. Ik kijk er erg naar uit! En wat ligt er bij jullie op de stapel?

1 reactie

  • 30 maart, 2014 om 22:16
    Inge zegt:

    Ik wil deze week beginnen in het nieuwe boek van Jan van Mersbergen. En een stukje schrijven over de roman van Rinus Spruit, ‘Een dag om aan de balk te spijkeren’.


Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: