Een ongenode gast van R.J. Ellory

Een ongenode gast coverHet was een tijdje geleden dat ik een vertaalde thriller las. Nieuwsgierig begon ik in ‘Een ongenode gast’. Eerder werd dit boek uitgegeven onder de titel: ‘Schijnwereld’. Het was mijn eerste kennismaking met R.J. Ellory.

Annie runt een lief en chaotisch boekwinkeltje in New York. Ze heeft weinig klanten, maar kan er van leven. Op een dag stapt er een vreemde man in haar winkel. Hij blijkt haar vader te kennen. Annie weet zo goed als niets van haar vader. De man, hij noemt zich Forrester, wil niet al te veel kwijt, maar geeft Annie wel een manuscript.

Annie is dankbaar dat ze eindelijk wat meer van haar vader te weten komt, maar tegelijkertijd is de informatie die ze krijgt nogal heftig. Het manuscript gaat over een weesjongen. Over Auschwitz en over de onderwereld van New York. Het verhaal is soms zo heftig en bizar dat het lijkt alsof het niet echt gebeurd is. Gelukkig staat Annie er niet alleen voor. En er is nog een speciale klant: David… Tussen hem en Annie lijkt iets op te bloeien, maar David heeft wat vreemde trekjes.

Mijn eerste indruk met R. J. Ellory was niet de beste indruk. Het is een zorgvuldig geschreven thriller, dat zeker. Maar het schoot niet op. De schrijfstijl is zeer beschrijvend, waardoor deze thriller rustig naar het einde toe kabbelt. Helaas kabbelde de spanning langzaam mee, maar voerde daardoor ook niet meer de boventoon voor mijn gevoel. Liever concentreerde ik me op Annie. Haar leven als boekverkoopster in een chaotisch boekwinkeltje in een straatje van New York, waar de boeken niet eens op alfabet staan. De gesprekjes over boeken vond ik als lezer een leuke toevoeging. En uit dit boek haalde ik dus ook de vraag: ‘wat is het belangrijkste boek uit je leven?’.

‘Een ongenode gast’ is uit. Het was een verademing dat ik dit boek weg kon klikken op mijn e-reader. Dit is zo’n boek wat je niet slecht kunt noemen, want het is niet slecht geschreven. Maar ik vond het zeker ook niet het beste boek wat ik dit jaar las. Aanrader voor mensen die houden van pittige thrillers met een gedetailleerde schrijfstijl.


5 reacties

 • 27 maart, 2014 om 10:57
  Mieke Schepens zegt:

  Jammer. Ik heb alleen ‘Bekraste zielen’ gelezen van R.J. Ellory en ben daar heel enthousiast over. Dat was idd ook een pittige thriller met een gedetailleerde schrijfstijl, zoals je dat omschrijft. Graag gelezen 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 27 maart, 2014 om 17:30
  westmus zegt:

  Jij bent niet de eerste die ik er kritisch over hoor vertellen. Bij mij staat die ook nog klaar, denk dat ik hem toch maar oversla, nog veel andere dingen te lezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  westmus Beantwoorden

  • 27 maart, 2014 om 18:01
   Leesdame zegt:

   Klopt… sommige zijn nog kritischer en gemener over dit boek. Mijn leeservaring is nog heilig haha

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 30 juli, 2014 om 22:00
  barbara zegt:

  Een stil geloof in engelen is echt geweldig van hem, ik zou het zeker aanraden…

  Ikhartje(1) deze reactie

  barbara Beantwoorden

  • 31 juli, 2014 om 00:58
   Leesdame zegt:

   Een stil geloof in engelen ligt al heel lang ongelezen in mijn kast. Misschien toch maar eens pakken 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Een ongenode gast van R.J. Ellory

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten