Boekverfilming: Het meisje met negen pruiken

het meisje met de negen pruiken filmposter‘Heute ich bin blond’ is een Duitse verfilming van het Nederlandse boek: ‘Het meisje met negen pruiken’ van Sophie van der Stap. Vorig jaar kwam deze verfilming uit in de bioscoop. Een sprankelende film, over een beladen onderwerp.

Sophie voelt zich al een tijdje niet lekker, ze hoest veel en dat hoesten doet ook pijn. Tijd voor de dokter. Haar ouders zijn bezorgt, maar Sophie zegt dat ze dit wel alleen af kan. Ze heeft een druk leven, met veel vrienden, drank en stappen. Maar de huisarts vertrouwt het niet en wil dat ze een scan laat maken.

Daaruit blijkt dat Sophie een tumor heeft in haar borstkas. Operatief niet te verwijderen, enkel te behandelen met chemo en bestraling. Haar leven lijkt in te storten, vooral als ze leest dat maar 15 procent deze vorm van kanker overleeft.

De arts is echter positief en vertelt dat hij haar overlevingskans groot inschat. Sophie begint aan het proces van chemo en later van bestraling. Haar ouders staan haar bij, haar zus en vrienden ook. Als Sophie’s haar uitvalt laat ze een pruik aanmeten, maar die pruik is zo suf en ouwelijk dat ze er verdrietig van wordt. Haar vriendin besluit haar mee te nemen naar een trendy winkel met pruiken. Sophie kiest flitsende kleuren, trendy modellen, voor elke stemming een pruik. Zo is ze de roodharige Sue als ze vecht tegen de kanker en de bestraling ondergaat. En als Sophie even alles wil vergeten gaat ze met een blonde pruik als Blondie het uitgaansleven in. En zo had ze uiteindelijk negen pruiken. Voor haar een manier om soms de wrange situatie aan te kunnen of juist te ontvluchten. Gedurende deze tijd hield ze ook een blog en dagboek bij.

Ik vond het een hele mooie film! Absoluut niet zielig, of tragisch.  Ook als je het boek niet gelezen hebt, is deze film makkelijk te volgen. Een aanrader dus! Deze film is momenteel gewoon verkrijgbaar als dvd.


1 reactie

Reageer op: Boekverfilming: Het meisje met negen pruiken

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten