24 maart 2014

Boekverfilming: Het meisje met negen pruiken

‘Heute ich bin blond’ is een Duitse verfilming van het Nederlandse boek: ‘Het meisje met negen pruiken’ van Sophie van der Stap. Vorig jaar kwam deze verfilming uit in de bioscoop. Een sprankelende film, over een beladen onderwerp.

Sophie voelt zich al een tijdje niet lekker, ze hoest veel en dat hoesten doet ook pijn. Tijd voor de dokter. Haar ouders zijn bezorgt, maar Sophie zegt dat ze dit wel alleen af kan. Ze heeft een druk leven, met veel vrienden, drank en stappen. Maar de huisarts vertrouwt het niet en wil dat ze een scan laat maken.

Daaruit blijkt dat Sophie een tumor heeft in haar borstkas. Operatief niet te verwijderen, enkel te behandelen met chemo en bestraling. Haar leven lijkt in te storten, vooral als ze leest dat maar 15 procent deze vorm van kanker overleeft.

De arts is echter positief en vertelt dat hij haar overlevingskans groot inschat. Sophie begint aan het proces van chemo en later van bestraling. Haar ouders staan haar bij, haar zus en vrienden ook. Als Sophie’s haar uitvalt laat ze een pruik aanmeten, maar die pruik is zo suf en ouwelijk dat ze er verdrietig van wordt. Haar vriendin besluit haar mee te nemen naar een trendy winkel met pruiken. Sophie kiest flitsende kleuren, trendy modellen, voor elke stemming een pruik. Zo is ze de roodharige Sue als ze vecht tegen de kanker en de bestraling ondergaat. En als Sophie even alles wil vergeten gaat ze met een blonde pruik als Blondie het uitgaansleven in. En zo had ze uiteindelijk negen pruiken. Voor haar een manier om soms de wrange situatie aan te kunnen of juist te ontvluchten. Gedurende deze tijd hield ze ook een blog en dagboek bij.

Ik vond het een hele mooie film! Absoluut niet zielig, of tragisch.  Ook als je het boek niet gelezen hebt, is deze film makkelijk te volgen. Een aanrader dus! Deze film is momenteel gewoon verkrijgbaar als dvd.

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: