11 mei 2014

De week van Leesdame, week 19

netwerken week van leesdame

Ja, vorige week verviel deze rubriek helaas. Maar ik ben er weer, fris en fruitig 😉 Hoe gaat het allemaal met jullie?

Ik heb weinig geblogd, maar wel heel veel gelezen afgelopen week. Dus er komt in ieder geval veel moois voorbij op mijn blog komende week! Ik lees momenteel de prachtige historische roman ‘Opstand’ van Michelle Visser. En ik geniet van elk hoofdstuk. Ik heb toch wel een zwak voor historische romans, vooral als het in Nederland afspeelt. Michelle Visser kan erg fijn schrijven en het is heerlijk om terug te geschiedenis in te duiken.

Deze roman vertelt op een romantiserende wijze over het leven van Sabine en Karlijn in de 19e eeuw met op de achtergrond het conflict tussen Zuid- en Noord Nederland. Dit leidt uiteindelijk tot slagvelden in Antwerpen en Brussel. Het is heel interessant om te lezen over deze geschiedenis. En Sabine en Karlijn zijn personages waarin je zelf ook mee kunt identificeren. Dus het is een leuke geschiedenisles zullen we maar zeggen. Leeservaring komt deze week voorbij.

Verder las ik ‘Hex’ van Mariëtte Middelbeek tussendoor. Tja… het viel voor mij toch wel onder de categorie “chickflut” haha. Het was lekker voor tussendoor, niet nadenken en weglezen. Maar meer ook niet. Wel kreeg ik hele leuke tips wat betreft andere boeken van deze schrijfster, waardoor ik toch wel nieuwsgierig werd.

Deze week ben ik ook lekker bezig geweest met een leuke groep op Facebook. Het is de Boekbloggers25+ groep. De leeftijd is trouwens een richtlijn en geen regel!  De groep is gericht op ‘de wat oudere boekblogger’, maar ben je 22 of 19, kom gerust binnen! Tot mijn verbazing liep het al gelijk vol,  al meer dan 40 leden en dat in een paar dagen. ☺ Dat vind ik hartstikke leuk! De groep is niet alleen van mij, Tessa Heitmeijer is mede-beheerder.

Komende week weer een aantal leeservaringen. Want na ‘Opstand’ heb ik ook nog een paar leuke thrillers klaarliggen. Dus dat komt weer helemaal goed. Welke boeken gaan jullie lezen?

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: