6 mei 2014

Hex van Mariëtte Middelbeek

hex cover

Omdat ik zin had in iets luchtigs plukte ik ‘Hex’ uit mijn boekenkast. Het was mijn eerste kennismaking met Mariëtte Middelbeek. En ik vind het helaas niet het beste boek wat ik dit jaar heb gelezen…

‘Hex’ gaat over Daphne. Ze maakt een wereldreis, maar na drie maanden besluit ze terug te gaan naar Nederland. Op Schiphol wordt ze te laat opgehaald door haar ouders en haar vriendje Julian is nergens te bekennen. Hij vertelt haar duizend excuses. Daphne herenigt zich weer met haar vriendinnen en zoekt werk als serveerster omdat ze geen zin meer heeft in haar oude baan als fysiotherapeute.

Julian blijkt echter niet zo trouw te zijn en als Daphne hem betrapt met zijn ex besluit ze haar wereldreis alsnog af te maken. Ze vertrekt naar Zuid-Afrika, waar ze op een nieuwe liefde stuit.

Wat heel jammer is aan ‘Hex’ is dat 75% van het verhaal al op de achterflap vermeldt staat. Tel daarbij op dat je vanaf pagina een al weet hoe het gaat eindigen en je hebt een hapklare chicklit in handen. Het is erg lekker en luchtig leesvoer voor als je behoefte hebt aan weinig nadenken. Je vliegt door het boek heen. Dus voor al die momenten dat we teveel aan ons hoofd hebben is zo’n boek als dit op zijn tijd niet verkeerd.

Het verhaal blijft wel oppervlakkig, waardoor hoofdpersoon Daphne ook wat oppervlakkig blijft. Ze maakt zich graag druk over haar uiterlijk en lijkt ook niet te zien wat er daadwerkelijk voor haar neus aan de gang is. De bijpersonages zien dat echter wel en de lezer ziet het ook. Ook is Daphne erg misprijzend over haar eerdere baan als fysiotherapeut. Gezien haar gedrag begrijp ik dat nog ook. Ze is er beslist niet het type voor naar mijn mening.

Maar goed… ik dwaal af… Het interessante stuk in het boek is eigenlijk het laatste kwart. Simpelweg omdat dit stuk niet helemaal omschreven stond op de achterflap, dus er was ruimte om zelf nog wat te ontdekken tijdens het lezen. Alhoewel… de finale lag er ook wel weer dik bovenop…

Ik had ‘Hex’ vrij snel uit. Best leuk voor tussendoor, maar ik denk dat het verhaal zelf niet lang zal blijven hangen bij mij. Daarvoor was het verhaal echt te dun en de gebeurtenissen te voorspelbaar. Toch ben ik wel nieuwsgierig naar andere boeken van deze schrijfster. Mocht je een leuke titel van haar hand weten, laat het hieronder weten bij de comments.

3 reacties

 • 6 mei, 2014 om 21:05
  ladyNadine zegt:

  Ik raad je sowieso ‘Crash’ aan. Best een zielig boek, maar ik kon volgens mij erg goed meeleven met de hoofdpersoon (het is alweer een tijd geleden). ‘Turbulentie’ vind ik wel haar beste boek (op De Lady Library staat een recensie!). Lijkt op het eerste gezicht te gaan over het leven van een stewardess, maar gaat ook over de ziekte kanker. Ik heb echt met tranen in mijn ogen gezeten bij dit boek, en dat gebeurt niet vaak. En als laatst is ‘Status O.K.’ ook echt een goed boek. Speelt zich af in het ziekenhuis, maar ik heb er enorm van genoten.
  Ik hoop dat je er wat aan hebt en ik hoor het graag als je er een hebt gelezen 🙂


  ladyNadine
  Beantwoorden

 • 6 mei, 2014 om 21:11
  Leesdame zegt:

  Wow, wat een hoop tips 🙂 Dank je wel Nadine! En natuurlijk laat ik het je weten 🙂


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 6 mei, 2014 om 21:20
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Mooie en oprechte leeservaring Luna!
  Ik heb de chicklits en zoete romans afgelopen weekend gedag gezegd dus ik ga dit boek niet proberen, al ga ik de tips hierboven van Nadine wel doorsturen naar een vriendinnetje die dol is op chicklits.


  Sandraschrijftenleest
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: