Hex van Mariëtte Middelbeek

Hex coverOmdat ik zin had in iets luchtigs plukte ik ‘Hex’ uit mijn boekenkast. Het was mijn eerste kennismaking met Mariëtte Middelbeek. En ik vind het helaas niet het beste boek wat ik dit jaar heb gelezen…

‘Hex’ gaat over Daphne. Ze maakt een wereldreis, maar na drie maanden besluit ze terug te gaan naar Nederland. Op Schiphol wordt ze te laat opgehaald door haar ouders en haar vriendje Julian is nergens te bekennen. Hij vertelt haar duizend excuses. Daphne herenigt zich weer met haar vriendinnen en zoekt werk als serveerster omdat ze geen zin meer heeft in haar oude baan als fysiotherapeute.

Julian blijkt echter niet zo trouw te zijn en als Daphne hem betrapt met zijn ex besluit ze haar wereldreis alsnog af te maken. Ze vertrekt naar Zuid-Afrika, waar ze op een nieuwe liefde stuit.

Wat heel jammer is aan ‘Hex’ is dat 75% van het verhaal al op de achterflap vermeldt staat. Tel daarbij op dat je vanaf pagina een al weet hoe het gaat eindigen en je hebt een hapklare chicklit in handen. Het is erg lekker en luchtig leesvoer voor als je behoefte hebt aan weinig nadenken. Je vliegt door het boek heen. Dus voor al die momenten dat we teveel aan ons hoofd hebben is zo’n boek als dit op zijn tijd niet verkeerd.

Het verhaal blijft wel oppervlakkig, waardoor hoofdpersoon Daphne ook wat oppervlakkig blijft. Ze maakt zich graag druk over haar uiterlijk en lijkt ook niet te zien wat er daadwerkelijk voor haar neus aan de gang is. De bijpersonages zien dat echter wel en de lezer ziet het ook. Ook is Daphne erg misprijzend over haar eerdere baan als fysiotherapeut. Gezien haar gedrag begrijp ik dat nog ook. Ze is er beslist niet het type voor naar mijn mening.

Maar goed… ik dwaal af… Het interessante stuk in het boek is eigenlijk het laatste kwart. Simpelweg omdat dit stuk niet helemaal omschreven stond op de achterflap, dus er was ruimte om zelf nog wat te ontdekken tijdens het lezen. Alhoewel… de finale lag er ook wel weer dik bovenop…

Ik had ‘Hex’ vrij snel uit. Best leuk voor tussendoor, maar ik denk dat het verhaal zelf niet lang zal blijven hangen bij mij. Daarvoor was het verhaal echt te dun en de gebeurtenissen te voorspelbaar. Toch ben ik wel nieuwsgierig naar andere boeken van deze schrijfster. Mocht je een leuke titel van haar hand weten, laat het hieronder weten bij de comments.


3 reacties

 • 6 mei, 2014 om 21:05
  ladyNadine zegt:

  Ik raad je sowieso ‘Crash’ aan. Best een zielig boek, maar ik kon volgens mij erg goed meeleven met de hoofdpersoon (het is alweer een tijd geleden). ‘Turbulentie’ vind ik wel haar beste boek (op De Lady Library staat een recensie!). Lijkt op het eerste gezicht te gaan over het leven van een stewardess, maar gaat ook over de ziekte kanker. Ik heb echt met tranen in mijn ogen gezeten bij dit boek, en dat gebeurt niet vaak. En als laatst is ‘Status O.K.’ ook echt een goed boek. Speelt zich af in het ziekenhuis, maar ik heb er enorm van genoten.
  Ik hoop dat je er wat aan hebt en ik hoor het graag als je er een hebt gelezen 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  ladyNadine Beantwoorden

 • 6 mei, 2014 om 21:11
  Leesdame zegt:

  Wow, wat een hoop tips 🙂 Dank je wel Nadine! En natuurlijk laat ik het je weten 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 6 mei, 2014 om 21:20
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Mooie en oprechte leeservaring Luna!
  Ik heb de chicklits en zoete romans afgelopen weekend gedag gezegd dus ik ga dit boek niet proberen, al ga ik de tips hierboven van Nadine wel doorsturen naar een vriendinnetje die dol is op chicklits.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandraschrijftenleest Beantwoorden

Reageer op: Hex van Mariëtte Middelbeek

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten