14 mei 2014

Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen

tweede kleurboek cover

Ik geef toe, het is niet iets wat als eerste opkomt in mijn gedachten als ik besluit iets ontspannends te gaan doen. Maar tegenwoordig wordt het steeds hipper: kleuren. Geen sprookjesfiguren of vrachtwagens, maar ingewikkelde patronen en fijn gedetailleerde kleurplaten. Je bent er uren zoet mee en je wordt er ook nog eens lekker rustig van… Dat moest ik uitproberen!

Het kleuren voor volwassenen is kennelijk zo succesvol dat ‘Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen’ al is uitgekomen. Daarnaast is er nog een kleurboek met tuintaferelen.

Maar dit boek bevat ook algemenere patronen, huizen en wolkenkrabbers, soort mandala’s, hele simpele kleurplaten, maar wel met ontelbaar veel vakjes. Eigenlijk voor elk moment wat wils. Als je bijvoorbeeld echt zin hebt om uren jezelf te verliezen met kleuren, dan kun je een ingewikkelde kleurplaat uitkiezen. Is het voor meer tussendoor, dan zijn er ook wat simpele kleurpatronen te vinden in dit boek.

kleurplaat

Je kan kleuren met kleurpotlood of stift. Ze hebben allebei zo hun voor- en nadelen. Met stift kun je wat nauwkeuriger werken, maar de kleur druk je op de een of andere manier dan wel door de pagina heen. Niet al te heftig, maar je ziet aan de andere kant wel dat je met stift bezig bent geweest. Met kleurpotlood is dat niet, maar ik vind die hele kleine vlakjes niet echt lekker inkleuren met potlood. Of mijn kleurpotloden zijn te hard, dat zou ook nog kunnen. Met pastelkrijt, (water)verf raad ik niet aan. Hiervoor zijn de tekeningen toch de gedetailleerd en met krijt lukt het niet om hele kleine vlakjes in te kleuren. Voor verf is het papier gewoon te dun.

Het is heel leuk om te doen! Daarom besloot ik mezelf er eens in te verdiepen en het klopt ook wel, het geeft ontspanning en rust in je hoofd. Je ziet al het wit een mooie kleur krijgen en gaandeweg ontstaat er een mooie ingekleurde tekening. En het is even een heerlijk rustig en creatief momentje voor jezelf. Maar, en nu komt het: het is ook typisch een geval van: dit doe je een paar keer enthousiast en dan verdwijnt het in de  kast om vergeten te worden. Althans, dat gebeurd met al die doe-boeken die ik ooit gekocht heb…

7 reacties

 • 14 mei, 2014 om 16:11
  Miranda zegt:

  Die laatste twee regels zijn wel herkenbaar 😉 Desalniettemin vind ik dat kleuren wel echt heerlijk op zijn tijd, even alleen maar daarmee bezig zijn. Een zenmomentje.


  Miranda
  Beantwoorden

 • 14 mei, 2014 om 17:10
  Sandra zegt:

  Ik heb er vorig jaar 3 besteld van Dover Coloring Book (aanrader!) ze hebben hele leuke. Deze week heb ik 2 boeken verkocht, ik was te enthousiast en realiseerde me niet dat je uren over 1 kleurplaten doet, tsja ;).


  Sandra
  Beantwoorden

 • 14 mei, 2014 om 19:48
  Chantal zegt:

  Lijkt me super leuk! Maar ik kleur 1 plaat en dan doe ik er toch niets meer mee helaas 🙁


  Chantal
  Beantwoorden

 • 14 mei, 2014 om 20:31
  Annelies (@Boekboetiek) zegt:

  Ik doe het regelmatig eigenlijk. Ik heb een aantal mandalaboekjes.


  Annelies (@Boekboetiek)
  Beantwoorden

 • 14 mei, 2014 om 21:01
  Esmee zegt:

  Leuk! Ik heb laatst bij het boekenfestijn ook een kleurboek gekocht, namelijk eentje over Kerst. Ben stiekem dol op kleuren 😉


 • 15 mei, 2014 om 10:26
  Jantine zegt:

  Ik vind het vaak heerlijk om te kleuren. Jammer dat ik het niet te lang kan doen, maar he, elke paar minuten is leuk 😉


  Jantine
  Beantwoorden

 • 17 mei, 2014 om 16:27
  ladyNadine zegt:

  Ik heb deze ook gekocht, maar heb er nog niet veel in gekleurd. Het is wel echt fijn om te doen 🙂


  ladyNadine
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: