Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen

het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen coverIk geef toe, het is niet iets wat als eerste opkomt in mijn gedachten als ik besluit iets ontspannends te gaan doen. Maar tegenwoordig wordt het steeds hipper: kleuren. Geen sprookjesfiguren of vrachtwagens, maar ingewikkelde patronen en fijn gedetailleerde kleurplaten. Je bent er uren zoet mee en je wordt er ook nog eens lekker rustig van… Dat moest ik uitproberen!

Het kleuren voor volwassenen is kennelijk zo succesvol dat ‘Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen’ al is uitgekomen. Daarnaast is er nog een kleurboek met tuintaferelen.

Maar dit boek bevat ook algemenere patronen, huizen en wolkenkrabbers, soort mandala’s, hele simpele kleurplaten, maar wel met ontelbaar veel vakjes. Eigenlijk voor elk moment wat wils. Als je bijvoorbeeld echt zin hebt om uren jezelf te verliezen met kleuren, dan kun je een ingewikkelde kleurplaat uitkiezen. Is het voor meer tussendoor, dan zijn er ook wat simpele kleurpatronen te vinden in dit boek.

kleurplaatJe kan kleuren met kleurpotlood of stift. Ze hebben allebei zo hun voor- en nadelen. Met stift kun je wat nauwkeuriger werken, maar de kleur druk je op de een of andere manier dan wel door de pagina heen. Niet al te heftig, maar je ziet aan de andere kant wel dat je met stift bezig bent geweest. Met kleurpotlood is dat niet, maar ik vind die hele kleine vlakjes niet echt lekker inkleuren met potlood. Of mijn kleurpotloden zijn te hard, dat zou ook nog kunnen. Met pastelkrijt, (water)verf raad ik niet aan. Hiervoor zijn de tekeningen toch de gedetailleerd en met krijt lukt het niet om hele kleine vlakjes in te kleuren. Voor verf is het papier gewoon te dun.

Het is heel leuk om te doen! Daarom besloot ik mezelf er eens in te verdiepen en het klopt ook wel, het geeft ontspanning en rust in je hoofd. Je ziet al het wit een mooie kleur krijgen en gaandeweg ontstaat er een mooie ingekleurde tekening. En het is even een heerlijk rustig en creatief momentje voor jezelf. Maar, en nu komt het: het is ook typisch een geval van: dit doe je een paar keer enthousiast en dan verdwijnt het in de  kast om vergeten te worden. Althans, dat gebeurd met al die doe-boeken die ik ooit gekocht heb… 😉

 


7 reacties

 • 14 mei, 2014 om 16:11
  Miranda zegt:

  Die laatste twee regels zijn wel herkenbaar 😉 Desalniettemin vind ik dat kleuren wel echt heerlijk op zijn tijd, even alleen maar daarmee bezig zijn. Een zenmomentje.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Miranda Beantwoorden

 • 14 mei, 2014 om 17:10
  Sandra zegt:

  Ik heb er vorig jaar 3 besteld van Dover Coloring Book (aanrader!) ze hebben hele leuke. Deze week heb ik 2 boeken verkocht, ik was te enthousiast en realiseerde me niet dat je uren over 1 kleurplaten doet, tsja ;).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra Beantwoorden

 • 14 mei, 2014 om 19:48
  Chantal zegt:

  Lijkt me super leuk! Maar ik kleur 1 plaat en dan doe ik er toch niets meer mee helaas 🙁

  Ikhartje(1) deze reactie

  Chantal Beantwoorden

 • 14 mei, 2014 om 20:31
  Annelies (@Boekboetiek) zegt:

  Ik doe het regelmatig eigenlijk. Ik heb een aantal mandalaboekjes.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies (@Boekboetiek) Beantwoorden

 • 14 mei, 2014 om 21:01
  Esmee zegt:

  Leuk! Ik heb laatst bij het boekenfestijn ook een kleurboek gekocht, namelijk eentje over Kerst. Ben stiekem dol op kleuren 😉

  Ikhartje(1) deze reactie

  Esmee Beantwoorden

 • 15 mei, 2014 om 10:26
  Jantine zegt:

  Ik vind het vaak heerlijk om te kleuren. Jammer dat ik het niet te lang kan doen, maar he, elke paar minuten is leuk 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

 • 17 mei, 2014 om 16:27
  ladyNadine zegt:

  Ik heb deze ook gekocht, maar heb er nog niet veel in gekleurd. Het is wel echt fijn om te doen 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  ladyNadine Beantwoorden

Reageer op: Het tweede enige echte kleurboek voor volwassenen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten