11 januari 2014

De week van Leesdame, week 2

week van leesdame kritisch schrijven

Yep, jullie zien het goed. Weekend update heet vanaf nu: De week van Leesdame. Dat klinkt leuker en duidelijker. Weekend update klonk nogal dubbelzinnig. Alsof ik elk weekend een update op mijn site had. Het blijft hetzelfde concept. Ik klets gezellig over de afgelopen week.

Ik ben vol goede moed begonnen aan de ‘Ik lees Nederlands’ challenge bij Inge Leest. En ik heb ondertussen al vier boeken toegevoegd! Ergens zou ik graag willen proberen om een heel jaar lang alleen maar boeken van Nederlandse bodem te lezen. Maar praktijk wijst vaak anders uit. Daarnaast ben ik bang dat ik dan ook buitenlandse juweeltjes misloop.

Maar ik geniet gewoon van Nederlandse boeken! Of het nou kinderboeken zijn, thrillers, chicklit, het maakt niet uit. Er valt nog zoveel te ontdekken!

Momenteel ben ik bezig in twee boeken tegelijk. Een non fictie boek. ‘Alleen voor vrouwen’ van Marleen Janssen. Het gaat over de oosterse kijk op seksualiteit. En hoe het Taoïsme daar een rol in speelt. Heel interessant en heel boeiend geschreven. Soms serieus, soms ook de nodige humor en luchtigheid. Ik lees er elk dag een stukje uit. En ik leer er veel van. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en als ik iets interessant vind, maar er weinig van weet, dan wil ik er graag meer over lezen.

Daarnaast lees ik de zweverige chicklit ‘Gewoon magisch’ van Conny Regard. Het is anders dan haar andere chicklits, ietwat zweverig en de kracht van dromen speelt ook een rol in dit verhaal. Het gaat over Vlinder, een vrouw met paranormale gaven. Ze werkt in een new age winkel. ’s Nachts droomt ze van een aantrekkelijke man. Deze man droomt ’s nachts ook over Vlinder. Volgende week komen de leeservaringen van bovenstaande boeken online.

Een succes was deze week ook het jeugdboek wat ik afgelopen woensdag besprak op mijn blog. Ik kreeg een aantal lezers erbij, ze lieten lieve berichtjes achter. Erg leuk! Ik wil proberen om dit aan te houden en dus elke woensdag bloggen over een jeugdboek. Daarvoor kan ik leestips goed gebruiken! Hebben jullie een leestip? Laat het bij de reacties achter. En ja, bij voorkeur van een Nederlandse auteur…

En dan als laatste: mijn Goodreads-challenge. Ik had ingezet op 90 boeken en ik lig zelfs voor op schema! Mooie start toch? Zo aan het begin van 2014! En hoe gaat dit bij jullie?

5 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: