De week van Leesdame, week 2

De week van LeesdameYep, jullie zien het goed. Weekend update heet vanaf nu: De week van Leesdame. Dat klinkt leuker en duidelijker. Weekend update klonk nogal dubbelzinnig. Alsof ik elk weekend een update op mijn site had. Het blijft hetzelfde concept. Ik klets gezellig over de afgelopen week.

Ik ben vol goede moed begonnen aan de ‘Ik lees Nederlands’ challenge bij Inge Leest. En ik heb ondertussen al vier boeken toegevoegd! Ergens zou ik graag willen proberen om een heel jaar lang alleen maar boeken van Nederlandse bodem te lezen. Maar praktijk wijst vaak anders uit. Daarnaast ben ik bang dat ik dan ook buitenlandse juweeltjes misloop.

Maar ik geniet gewoon van Nederlandse boeken! Of het nou kinderboeken zijn, thrillers, chicklit, het maakt niet uit. Er valt nog zoveel te ontdekken!

Momenteel ben ik bezig in twee boeken tegelijk. Een non fictie boek. ‘Alleen voor vrouwen’ van Marleen Janssen. Het gaat over de oosterse kijk op seksualiteit. En hoe het Taoïsme daar een rol in speelt. Heel interessant en heel boeiend geschreven. Soms serieus, soms ook de nodige humor en luchtigheid. Ik lees er elk dag een stukje uit. En ik leer er veel van. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en als ik iets interessant vind, maar er weinig van weet, dan wil ik er graag meer over lezen.

Daarnaast lees ik de zweverige chicklit ‘Gewoon magisch’ van Conny Regard. Het is anders dan haar andere chicklits, ietwat zweverig en de kracht van dromen speelt ook een rol in dit verhaal. Het gaat over Vlinder, een vrouw met paranormale gaven. Ze werkt in een new age winkel. ’s Nachts droomt ze van een aantrekkelijke man. Deze man droomt ’s nachts ook over Vlinder. Volgende week komen de leeservaringen van bovenstaande boeken online.

Een succes was deze week ook het jeugdboek wat ik afgelopen woensdag besprak op mijn blog. Ik kreeg een aantal lezers erbij, ze lieten lieve berichtjes achter. Erg leuk! Ik wil proberen om dit aan te houden en dus elke woensdag bloggen over een jeugdboek. Daarvoor kan ik leestips goed gebruiken! Hebben jullie een leestip? Laat het bij de reacties achter. En ja, bij voorkeur van een Nederlandse auteur…

En dan als laatste: mijn Goodreads-challenge. Ik had ingezet op 90 boeken en ik lig zelfs voor op schema! Mooie start toch? Zo aan het begin van 2014! En hoe gaat dit bij jullie?


8 reacties

 • 11 januari, 2014 om 21:25
  Sandra (@SssandraVv) zegt:

  Leuke week! Ik ben dankzij jou ook begonnen aan de Ik lees Nederlands challenge!

  Qua tip voor jeugdboeken, ik heb een goede anderhalf jaar terug een leuk en spannend jeugdboek gelezen en probeer mij de titel te herinneren *denkt heel hard na* Waaaah ik ga even mijn leeslijst van de bieb doorspitten. Wordt vervolgd!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra (@SssandraVv) Beantwoorden

 • 11 januari, 2014 om 21:28
  Sandra (@SssandraVv) zegt:

  Gevonden! Zo handig dat je bij mijn bieb alle gelezen boeken tot ruim 2 jaar terug kan terugzien: Bitterzoet van Simone de Jong.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra (@SssandraVv) Beantwoorden

  • 11 januari, 2014 om 22:07
   Leesdame zegt:

   Haha.. die heb ik al gelezen. Lang geleden. Maar toch bedankt voor de tip! En wat leuk dat je ook meedoet aan Ik lees Nederlands!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 12 januari, 2014 om 16:41
  Joice zegt:

  Hi, you have wonderful blog and great post, did we follow each other already? if not, would you like to follow each other? if you decided to follow me on BLOGLOVIN, please let me know so I can follow you back! thank you.

  xoxo, J
  http://www.love-joice.com

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joice Beantwoorden

 • 12 januari, 2014 om 19:45
  ladynadine zegt:

  Leuk om te lezen! Carry Slee is sowieso altijd een goede keuze. Ik weet niet of je Sevenster van Alexandra Penrhyn Lowe al hebt gelezen? Die vond ik ook wel interessant. Verder heb ik een aantal jaar geleden ook genoten van de boeken van Maureen Johnson en Marion van de Coolwijk!

  Ikhartje(1) deze reactie

  ladynadine Beantwoorden

  • 12 januari, 2014 om 20:32
   Leesdame zegt:

   Is Sevenster niet meer voor young adult?
   Overigens heb ik hier een boek van Carry Slee liggen, ik denk dat die het gaat worden 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 17 januari, 2014 om 14:21
  Sandra de Koning - vd Pol zegt:

  Leuk die Goodreads Challenge, geloof vast dat
  ik deze uitdagende uitdaging ook een keer aanga.
  Wordt vervolgd…

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra de Koning - vd Pol Beantwoorden

Reageer op: De week van Leesdame, week 2

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten