Cocktails & ketchup van Maren Stoffels

cocktails en ketchup cover

Ik schreef laatst al dat het me leuk lijkt om wat vaker te bloggen over jeugdboeken. En op de een of andere manier vind ik woensdag daar een leuke dag voor. Dus vandaag mijn mijn eerste kinderboek van dit jaar: ‘Cocktails & Ketchup’ van Maren Stoffels.

Het gaat over Sofie en zij zit op de middelbare school. Ze is bevriend met Roosmarijn, Bella en ze heeft  ook een internetvriendin: Floor.  Op een dag komt er een nieuwe leerling: Lewi. Lewi is heel anders dan de andere leerlingen. Als Sofie tijdens de gymles naast Lewi op de bank zit raken ze in gesprek en niet veel later is de vriendschap beklonken.

Lewi is stoer: ze rookt, ze zingt in een band, ze trekt zich van niemand wat aan en leeft zoals zij dat wil. De vrienden van Sofie waarschuwen haar steeds, maar Sofie trekt zich er niks van aan en blijft Lewi trouw.  Door Lewi komt Sofie in vervelende situaties terecht en daardoor haken haar vrienden af. Verder wordt Sofie verliefd op de wat oudere Alex. Maar is die liefde wel oprecht wederzijds?!

‘Cocktails & Ketchup’ leest lekker vlot door. Het is duidelijk een boek voor de jeugd, met herkenbare situaties. Als je het zelf niet hebt meegemaakt op de middelbare, dan heb je het vast ooit een keer zien gebeuren: een zogenaamde vriendin die in gezonde vriendschappen gaat stoken. Dat zie je aankomen, dat zie je gebeuren en niemand lijkt te luisteren op zo’n moment. Sofie ook niet. Sofie geniet van haar vriendschap met Lewi, totdat ze dingen moet gaan doen die ze eigenlijk niet wil.

Ik vind dat Maren Stoffels leuk kan schrijven. De schrijfstijl is simpel en boeiend.  Het thema vind ik goed gekozen: (verkeerde) vriendschap en alle gevolgen daarvan. Heel herkenbaar en actueel verhaal dus! Verder wordt in het boek naar veel situaties uit het verleden gewezen: dat Sofie gepest is op school, de anorexia van Floor en nog wat andere details. Ik kwam er al snel achter dat dit een serie bleek te zijn en ik het derde deel aan het lezen was. Nou ja, dat gaf niks, want  het las prima los daarvan. Maar nu ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar de eerste twee delen.

 10 reacties

 • 8 januari, 2014 om 11:38
  joanydvv zegt:

  Ik heb eigenlijk nog nooit iets van deze auteur gelezen.

  Ikhartje(2) deze reactie

  joanydvv Beantwoorden

  • 8 januari, 2014 om 14:43
   Leesdame zegt:

   Voor mij was het ook voor het eerst dat ik iets van haar las. Het valt me op dat het echt een jeugdboek is en geen young adult. Maar het leest lekker weg 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 8 januari, 2014 om 14:50
  Thea zegt:

  Oh leuk leuk leuk, ik heb dus alle boeken van haar gelezen, ja ben fan hihi.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Thea Beantwoorden

 • 8 januari, 2014 om 17:53
  Melissa zegt:

  Ik heb alle drie de boeken gekocht zo’n 5 jaar geleden (toen was ik 14) en ik vond ze ook erg fijn om te lezen. Verder heb ik nog een boek van haar, namelijk ‘Op blote voeten’.
  x

  Ikhartje(1) deze reactie

  Melissa Beantwoorden

 • 8 januari, 2014 om 18:07
  Maaike zegt:

  Ik heb alle boeken van Maren Stoffels gelezen (en haar zelfs meerdere keren ontmoet), vond ze erg leuk! Dit was de eerste, herinner ik me nog goed, haha.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Maaike Beantwoorden

 • 8 januari, 2014 om 18:45
  Leesdame zegt:

  Lieve reacties 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 9 januari, 2014 om 17:59
  lieke zegt:

  Ik heb echt heel lang geleden deel 1 hiervan gelezen. Leuke boeken voor jonge tieners dat wel 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  lieke Beantwoorden

  • 9 januari, 2014 om 18:56
   Leesdame zegt:

   Dit derde deel is ook al van jaren terug hoor. Maar blijft wel een actueel thema en inderdaad leuk voor tieners 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 11 januari, 2014 om 02:00
  maximealexandra zegt:

  Ik heb volgens mij nooit eerder iets van deze auteur gelezen, maar ik denk dat het vooral voor tieners een goed/leuk boek is!

  Ikhartje(1) deze reactie

  maximealexandra Beantwoorden

Reageer op: Cocktails & ketchup van Maren Stoffels

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten