7 januari 2014

In het wild van Nadja Hüpscher

in het wild cover

Nadja Hüpscher kennen we als actrice op de Nederlandse televisie. Bijvoorbeeld in de mooie serie Levenslied en ze speelt daarnaast ook in films. Nadja schrijft ook. En ze put haar inspiratie uit gesprekken van andere mensen. De leukste gesprekken schrijft ze op en ‘In het wild’ is een verzameling van die gesprekken. 

Een opa en oma met hun kleinkind bij de Mac, waar ze mopperend hun kleinkind een kipnugget opdringen. Want alleen patat is niet gezond. Of ouders bij een tankstation, waarbij moeder haar geduld dreigt te verliezen omdat dochterlief de chocomel niet zelf open krijgt.

Soms ook zo herkenbaar, die gesprekjes… Dat je denkt: ja, zo heb ik vaak genoeg mensen in de wachtkamer horen babbelen, of in een restaurant etc.

Ik vloog door dit boek heen! De gesprekken zijn amusant, boeiend en soms slaan ze nergens op. Juist die gesprekjes die nergens over gaan, waren toch het grappigst. Ook kreeg ik n.a.v. de gesprekjes een soort beeld van wie die personen waren. Je merkt al gauw dat het jongeren zijn, mensen van mijn leeftijd of bejaarden.

Nadja verzamelde overal waar ze kwam deze gesprekjes. Op verjaardagen, in de metro, bij tankstations, in wachtkamers etc. Op een respectvolle manier zijn de gesprekjes uitgewerkt voor deze bundel. Het leest heerlijk weg, net of je zelf ook meeluistert!

Ik heb ‘In het wild’ gelezen voor het slapengaan. Het is luchtig en leest lekker weg!

5 reacties

 • 7 januari, 2014 om 16:07
  Marcelle zegt:

  Wat klinkt dit leuk! Ik krijg er echt zin in dit boek te gaan lezen.
  Ik luister ook altijd naar mensen. De conclusie is: mensen zijn eigenaardig, maar geweldig! 🙂


  Marcelle
  Beantwoorden

 • 7 januari, 2014 om 18:27
  elmganneke zegt:

  Ik heb dit boek ook gelezen (en het boek was pas ook te winnen op mijn blog), moet er nog een recensie over schrijven. Ik denk dat ik het dan van tevoren nog een keer lees. Het kwam de eerste keer niet helemaal binnen heb ik het idee.


  elmganneke
  Beantwoorden

  • 7 januari, 2014 om 18:48
   Leesdame zegt:

   Dat begrijp ik wel. Omdat het boek zo snel leest, heb je het gevoel de helft te missen. Zelf had ik daar geen last van gelukkig.


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 7 januari, 2014 om 18:50
  Ellis zegt:

  Oh dit klinkt zo leuk! *voegt het boek toe aan toreadlijst op goodreads*


Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: