Antiglamour van Carice & Halina

anti glamour coverDe actrices Carice van Houten en Halina Reijn zijn niet alleen collega’s, maar ook hartsvriendinnen. Samen besloten ze Antiglamour te schrijven. Het is een dik bladerboek geworden. Mooi vormgegeven, een beetje zoals een chique magazine en dat gecombineerd met de prijs van een chique boek.

Carice en Halina geven een inkijkje in hun leven. Eigenlijk komt alles aan bod: van hun jeugd  tot aan jurken voor premières tot aan een eet-dagboek. De dames vertellen waar je lekker kunt eten in Amsterdam en Carice vertelt over haar favoriete badkamerproducten.

Ze kletsen over religie, ouder worden, de filmwereld, de roem, wonen in Amsterdam en tussendoor vind je handgeschreven volgekladderde pagina’s. Een boek vol met georganisserde chaos zal ik maar zeggen.

Ik las het boek steeds in stukjes. Je bent er zo doorheen, veel bladerpagina’s, veel foto’s en soms kleine stukjes tekst. Dat leest snel, maar er blijft dan ook weinig hangen. Ik las elke keer in bad een paar pagina’s, voor het slapengaan en tussendoor als ik even op de bank zat.

Het is geen boek om in één keer uit te lezen. Het is leuk om steeds wat te bewaren voor een andere keer. En ergens vind het gewoon jammer om het boek in twee uurtjes uit te lezen, nadat ik er net € 22.50 voor heb betaald. Dus ik heb er bewust lang over gedaan.

Al met al  vind het een heel leuk boek. Maar toch ben ik ergens wel kritisch. Bijvoorbeeld over de prijs…Ik heb sterk de indruk dat we vooral voor de namen moeten betalen en niet voor de inhoud. Want de inhoud is niet zo moeilijk om te verzamelen, dat kan ik ook met een vriendin. Wat we eten, waar we uitgaan, hoe onze kledingkast eruitziet en waar we in geloven.

Alleen kent niemand ons, dus zal ook niemand het kopen. Want wie wil nou lezen wat ik overdag eet?! Maar omdat het twee filmsterren zijn is het toch weer anders. Gluren in het leven van bekende mensen… Ja… misschien is het vooral nieuwsgierigheid wat dan wint. Bij mij in ieder geval wel. Ik geef het toe 😉


4 reacties

 • 6 januari, 2014 om 18:07
  elmganneke zegt:

  Ik denk ook wel dat die prijs daarmee te maken heeft en aangezien ik het dan niet zo interessant vind wat ze eten en meemaken, laat ik het boek maar liggen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  elmganneke Beantwoorden

 • 6 januari, 2014 om 19:40
  Maaike zegt:

  Ik ben ook heel erg benieuwd naar dat boek! Maar als ik het zo lees is 25 euro me inderdaad iets te veel.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Maaike Beantwoorden

  • 6 januari, 2014 om 20:10
   Leesdame zegt:

   Mijn excuses.. het boek is geen €24.99 maar € 22.50 (maar ja, nog steeds duur eigenlijk) Ik heb het al aangepast in de blogpost.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 7 januari, 2014 om 16:03
  Marcelle zegt:

  Gluren bij de buren is toch DE grote hobby van veel mensen denk ik. Kijk maar naar de verkoopcijfers van de roddelbladen. Het klinkt eerlijk gezegd best leuk, alleen niet voor die prijs. Daar geef ik je gelijk in.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marcelle Beantwoorden

Reageer op: Antiglamour van Carice & Halina

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten