5 januari 2014

Conflict van Susan Moonen

conflict cover

Mijn eerste boek van het jaar is Conflict. Nou ja, daar was ik in december al in begonnen, maar in januari ben ik weer verder gegaan. Het duurde wat langer, er kwamen feestdagen tussen en nog wat andere dingetjes en toen pakte ik het lezen pas weer op. Maar… dat wil niet zeggen dat Conflict dus tegenviel. Absoluut niet! Conflict was een spannend verhaal om te lezen. Laten we eerst eens even kijken waar Conflict eigenlijk over gaat.

Eva en Lotte zijn twee hartsvriendinnen en wonen in het gemoedelijke plaatsje Ravensteijn.

Eva is getrouwd met makelaar Johan en Lotte met chirurg Niek. Ravensteijn wordt opgeschrikt als er een paar vrouwen dood worden gevonden. Ze zijn bruut verkracht en gemarteld. Eva is achterdochtig en verdenkt de man van Lotte. Dit leidt tot een enorm conflict tussen de twee vriendinnen. Lotte gelooft dat namelijk niet. Eva kampt ook nog met privé problemen. Ze werkt bij een bank en krijgt gevoelens voor haar collega Stijn. Thuis gaat het kabbelend in haar relatie met Johan. Lotte en Niek gaan ondertussen verhuizen naar een villa die ze gekocht hebben bij Johan. En dan wordt er weer een dode vrouw gevonden…

In het begin lijkt Conflict eerder een roman dan een thriller, maar vanaf het moment dat Eva ruzie krijgt met Lotte komt er meer spanning in het verhaal. Ook zijn er een aantal passages geschreven vanuit het oogpunt van de dader. De hoofdstukken wisselen tussen Lotte en Eva, maar de nadruk lag in mijn ogen het meest op Eva. Ze kampt met allerlei gevoelens en mist vooral haar vriendin Lotte.  Soms lijk je te weten hoe het verhaal gaat eindigen, maar dan liep het toch net weer anders.

Susan Moonen is een nieuwe naam in thrillerland en haar debuut beviel me prima. Ze heeft een mooie schrijfstijl en werkt rustig naar de finale van het verhaal. Op sommige vlakken was het ietwat voorspelbaar, maar gelukkig was de ontknoping verrassend genoeg. Een tweede boek van Susan Moonen zal ik ook zeker gaan lezen. Haar stijl bevalt me en haar gevoel voor details ook. Conflict is momenteel alleen als ebook verkrijgbaar en later in dit jaar ook als gewoon boek.

5 reacties

 • 5 januari, 2014 om 18:38
  claar zegt:

  Leuke recensie Luna, blijf het boek onthouden, ook leuk die subtiele vermelding “kijk ook eens naar; ” nieuw? (ik blijf wel het woord subtiel gebruiken voor je site maar vind dat ook meest opvallend, z’n aandacht voor kleine details, ik houd ervan, groet Claar


  • 5 januari, 2014 om 18:54
   Leesdame zegt:

   Dank je wel voor je lieve woorden Claar 🙂
   “Kijk ook eens naar” is er al van het begin af aan hoor 😉


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 5 januari, 2014 om 20:51
  Gerrianne zegt:

  Ik ben heel benieuwd! Ga hem op mijn leeslijstje voor 2014 zetten :-).


  Gerrianne
  Beantwoorden

 • 5 januari, 2014 om 23:43
  Mieke Schepens zegt:

  Ik vond het ook een geweldig goed boek. Wat ik heel knap vond, was dat ze het heel spannend wist te houden, ook als wist je eigenlijk al wie de dader was 🙂 Petje af !


  Mieke Schepens
  Beantwoorden

 • 12 januari, 2014 om 19:07
  Annelies zegt:

  Mooie recensie! Ik ga het boek ook nog lezen.


  Annelies
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: