Conflict van Susan Moonen

conflict coverMijn eerste boek van het jaar is Conflict. Nou ja, daar was ik in december al in begonnen, maar in januari ben ik weer verder gegaan. Het duurde wat langer, er kwamen feestdagen tussen en nog wat andere dingetjes en toen pakte ik het lezen pas weer op. Maar… dat wil niet zeggen dat Conflict dus tegenviel. Absoluut niet! Conflict was een spannend verhaal om te lezen. Laten we eerst eens even kijken waar Conflict eigenlijk over gaat.

Eva en Lotte zijn twee hartsvriendinnen en wonen in het gemoedelijke plaatsje Ravensteijn.

Eva is getrouwd met makelaar Johan en Lotte met chirurg Niek. Ravensteijn wordt opgeschrikt als er een paar vrouwen dood worden gevonden. Ze zijn bruut verkracht en gemarteld. Eva is achterdochtig en verdenkt de man van Lotte. Dit leidt tot een enorm conflict tussen de twee vriendinnen. Lotte gelooft dat namelijk niet. Eva kampt ook nog met privé problemen. Ze werkt bij een bank en krijgt gevoelens voor haar collega Stijn. Thuis gaat het kabbelend in haar relatie met Johan. Lotte en Niek gaan ondertussen verhuizen naar een villa die ze gekocht hebben bij Johan. En dan wordt er weer een dode vrouw gevonden…

In het begin lijkt Conflict eerder een roman dan een thriller, maar vanaf het moment dat Eva ruzie krijgt met Lotte komt er meer spanning in het verhaal. Ook zijn er een aantal passages geschreven vanuit het oogpunt van de dader. De hoofdstukken wisselen tussen Lotte en Eva, maar de nadruk lag in mijn ogen het meest op Eva. Ze kampt met allerlei gevoelens en mist vooral haar vriendin Lotte.  Soms lijk je te weten hoe het verhaal gaat eindigen, maar dan liep het toch net weer anders.

Susan Moonen is een nieuwe naam in thrillerland en haar debuut beviel me prima. Ze heeft een mooie schrijfstijl en werkt rustig naar de finale van het verhaal. Op sommige vlakken was het ietwat voorspelbaar, maar gelukkig was de ontknoping verrassend genoeg. Een tweede boek van Susan Moonen zal ik ook zeker gaan lezen. Haar stijl bevalt me en haar gevoel voor details ook. Conflict is momenteel alleen als ebook verkrijgbaar en later in dit jaar ook als gewoon boek.


5 reacties

 • 5 januari, 2014 om 18:38
  claar zegt:

  Leuke recensie Luna, blijf het boek onthouden, ook leuk die subtiele vermelding “kijk ook eens naar; ” nieuw? (ik blijf wel het woord subtiel gebruiken voor je site maar vind dat ook meest opvallend, z’n aandacht voor kleine details, ik houd ervan, groet Claar

  Ikhartje(1) deze reactie

  claar Beantwoorden

  • 5 januari, 2014 om 18:54
   Leesdame zegt:

   Dank je wel voor je lieve woorden Claar 🙂
   “Kijk ook eens naar” is er al van het begin af aan hoor 😉

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 5 januari, 2014 om 20:51
  Gerrianne zegt:

  Ik ben heel benieuwd! Ga hem op mijn leeslijstje voor 2014 zetten :-).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Gerrianne Beantwoorden

 • 5 januari, 2014 om 23:43
  Mieke Schepens zegt:

  Ik vond het ook een geweldig goed boek. Wat ik heel knap vond, was dat ze het heel spannend wist te houden, ook als wist je eigenlijk al wie de dader was 🙂 Petje af !

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 12 januari, 2014 om 19:07
  Annelies zegt:

  Mooie recensie! Ik ga het boek ook nog lezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

Reageer op: Conflict van Susan Moonen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten