4 januari 2014

De week van Leesdame – week 1

week van leesdame 1

Hij was er sporadisch op mijn oude blogspot: de weekend update! Ik vind het leuk om die rubriek toch wat verder uit te werken. Een weekend update is een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op volgende week en dit heeft dan altijd te maken met mijn leven als boekblogger en met lezen.

Het wordt een wekelijkse rubriek die -zoals de naam al doet vermoeden- in het weekend op mijn blog verschijnt. Ze krijgen vanaf nu ook een weeknummer. Een soort boekbloggers-dagboek dus. Laten we er gauw mee gaan beginnen!

Om te beginnen heb ik afgelopen week weinig gelezen. Dat kwam door de feestdagen en de nasleep daarvan en ook omdat ik mezelf bewust een paar dagen ‘leesvrij’ had gegeven. Ik neem het lezen voor mijn blog heel serieus, maar soms lukt het eventjes niet en dan kan ik balen, of ik kan mezelf bewust ‘leesvrij’ geven. Dat laatste werkt beter voor mij en na een dag of twee pak ik het lezen weer gewoon op en zit ik weer gelijk in mijn ritme.

Na de leesvrije dagen ben ik verder gegaan in de Nederlandse thriller Conflict. Een spannende thriller met een mooie schrijfstijl! Over twee vriendinnen: Lotte en Eva. Ze zijn hartsvriendinnen. Ze wonen in een gemoedelijke plaatsje: Ravensteijn. Maar dan worden er dode vrouwen gevonden. Ze zijn bruut verkracht en gemarteld. Ik hoef nog maar een klein stukje, dus de leeservaring komt waarschijnlijk morgen al online. Tussendoor lees en blader ik in het style-boek van Carice en Halina. Het is een leuk vormgegeven boek en ik lees dagelijks voor het slapengaan een paar pagina’s.

Daarna ga ik een totaal ander soort boek lezen dan jullie van mijn gewend zijn. Ik ga een non fictie boek lezen. Het is het boek Alleen voor vrouwen van Marleen Janssen. Ik vind het leuke afwisseling om af en toe andere genres te lezen en daarbij sprak het onderwerp mij ook aan. In de week van 14 januari zal ik er over bloggen.

Gisteren ben ik op de valreep nog een keer naar Catching Fire geweest. Ik wou heel graag de film nog een keer op het witte doek zien. En het was het laatste weekend dat de film hier draaide, dus ik had zoiets van: waarom niet? Ik vond het heel leuk om de film nogmaals te zien. De eerste keer zat ik vol verwachting, de film duurt ook heel lang, er komen ook heel veel indrukken op je af.

Gisteren was het allemaal een stuk relaxter, ik wist tenslotte wat er komen ging, daardoor kon ik op de een of andere manier het verhaal wat rustiger volgen. Vooral omdat ik nu Plutarch met andere ogen ging bekijken en de gesprekken die hij voerde kregen nu een andere lading. Een aantal dialogen bleken ook veel ironie te bevatten. Kleine details die ik de eerste keer niet had gezien, maar nu wel. Daarom ben ik blij dat ik de film nog een keer heb gezien!

5 reacties

 • 4 januari, 2014 om 16:13
  claar zegt:

  Uit je update heb ik je visie over Conflict eruit gelicht en wacht je leesbeleving erover af, Ravensteijn is mij bekend, woont se schrijfster er of hoe is ze ertoe gekomen om dat dorp te betrekken in haar verhaal,misschien een leuke tip voor in de winkel, groet Claar


 • 4 januari, 2014 om 17:22
  miekeschepens zegt:

  Een mooie update. Ook ik las ‘Conflict’ uit vandaag. Ik ben benieuwd naar jouw recensie.


  miekeschepens
  Beantwoorden

 • 5 januari, 2014 om 11:21
  claar zegt:

  Nog even over Conflict, het boek wordt nog niet aangekondigd op de website van uitgeverij CrimeCompagnie terwijl er al; verschillende reacties circuleren op internet, kennelijk alleen nog als ebook te krijgen, weet jij of er ook een papieren versie van komt (vreemde ontwikkeling,trouwens),wat zijn de te lezen bladzijdes? dank je wel voor je aandacht, groet Claar


  • 5 januari, 2014 om 16:11
   Leesdame zegt:

   Er is wel publiciteit geweest rondom het verschijnen van Conflict en Schaduwdochter in de social media. Beide thrillers kwamen eerst uit als ebook en later in dit jaar (juni geloof ik) als gewoon boek. Crime Compagnie koos bewust voor deze volgorde heb ik begrepen. Conflict telt op mijn reader 184 bladzijdes.


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 5 januari, 2014 om 13:30
  Joanne zegt:

  Ik vind het ook heerlijk om een film voor ’n tweede keer te zien. Er zijn toch details die de eerste keer wegvallen en die de tweede keer wel gezien worden. Ik kijk op jaarbasis sommige films wel vijf keer.


  Joanne
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: