De week van Leesdame – week 1

De week van LeesdameHij was er sporadisch op mijn oude blogspot: de weekend update! Ik vind het leuk om die rubriek toch wat verder uit te werken. Een weekend update is een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op volgende week en dit heeft dan altijd te maken met mijn leven als boekblogger en met lezen.

Het wordt een wekelijkse rubriek die -zoals de naam al doet vermoeden- in het weekend op mijn blog verschijnt. Ze krijgen vanaf nu ook een weeknummer. Een soort boekbloggers-dagboek dus. Laten we er gauw mee gaan beginnen!

Om te beginnen heb ik afgelopen week weinig gelezen. Dat kwam door de feestdagen en de nasleep daarvan en ook omdat ik mezelf bewust een paar dagen ‘leesvrij’ had gegeven. Ik neem het lezen voor mijn blog heel serieus, maar soms lukt het eventjes niet en dan kan ik balen, of ik kan mezelf bewust ‘leesvrij’ geven. Dat laatste werkt beter voor mij en na een dag of twee pak ik het lezen weer gewoon op en zit ik weer gelijk in mijn ritme.

Na de leesvrije dagen ben ik verder gegaan in de Nederlandse thriller Conflict. Een spannende thriller met een mooie schrijfstijl! Over twee vriendinnen: Lotte en Eva. Ze zijn hartsvriendinnen. Ze wonen in een gemoedelijke plaatsje: Ravensteijn. Maar dan worden er dode vrouwen gevonden. Ze zijn bruut verkracht en gemarteld. Ik hoef nog maar een klein stukje, dus de leeservaring komt waarschijnlijk morgen al online. Tussendoor lees en blader ik in het style-boek van Carice en Halina. Het is een leuk vormgegeven boek en ik lees dagelijks voor het slapengaan een paar pagina’s.

Daarna ga ik een totaal ander soort boek lezen dan jullie van mijn gewend zijn. Ik ga een non fictie boek lezen. Het is het boek Alleen voor vrouwen van Marleen Janssen. Ik vind het leuke afwisseling om af en toe andere genres te lezen en daarbij sprak het onderwerp mij ook aan. In de week van 14 januari zal ik er over bloggen.

Gisteren ben ik op de valreep nog een keer naar Catching Fire geweest. Ik wou heel graag de film nog een keer op het witte doek zien. En het was het laatste weekend dat de film hier draaide, dus ik had zoiets van: waarom niet? Ik vond het heel leuk om de film nogmaals te zien. De eerste keer zat ik vol verwachting, de film duurt ook heel lang, er komen ook heel veel indrukken op je af.

Gisteren was het allemaal een stuk relaxter, ik wist tenslotte wat er komen ging, daardoor kon ik op de een of andere manier het verhaal wat rustiger volgen. Vooral omdat ik nu Plutarch met andere ogen ging bekijken en de gesprekken die hij voerde kregen nu een andere lading. Een aantal dialogen bleken ook veel ironie te bevatten. Kleine details die ik de eerste keer niet had gezien, maar nu wel. Daarom ben ik blij dat ik de film nog een keer heb gezien!


5 reacties

 • 4 januari, 2014 om 16:13
  claar zegt:

  Uit je update heb ik je visie over Conflict eruit gelicht en wacht je leesbeleving erover af, Ravensteijn is mij bekend, woont se schrijfster er of hoe is ze ertoe gekomen om dat dorp te betrekken in haar verhaal,misschien een leuke tip voor in de winkel, groet Claar

  Ikhartje(1) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 4 januari, 2014 om 17:22
  miekeschepens zegt:

  Een mooie update. Ook ik las ‘Conflict’ uit vandaag. Ik ben benieuwd naar jouw recensie.

  Ikhartje(1) deze reactie

  miekeschepens Beantwoorden

 • 5 januari, 2014 om 11:21
  claar zegt:

  Nog even over Conflict, het boek wordt nog niet aangekondigd op de website van uitgeverij CrimeCompagnie terwijl er al; verschillende reacties circuleren op internet, kennelijk alleen nog als ebook te krijgen, weet jij of er ook een papieren versie van komt (vreemde ontwikkeling,trouwens),wat zijn de te lezen bladzijdes? dank je wel voor je aandacht, groet Claar

  Ikhartje(1) deze reactie

  claar Beantwoorden

  • 5 januari, 2014 om 16:11
   Leesdame zegt:

   Er is wel publiciteit geweest rondom het verschijnen van Conflict en Schaduwdochter in de social media. Beide thrillers kwamen eerst uit als ebook en later in dit jaar (juni geloof ik) als gewoon boek. Crime Compagnie koos bewust voor deze volgorde heb ik begrepen. Conflict telt op mijn reader 184 bladzijdes.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 5 januari, 2014 om 13:30
  Joanne zegt:

  Ik vind het ook heerlijk om een film voor ’n tweede keer te zien. Er zijn toch details die de eerste keer wegvallen en die de tweede keer wel gezien worden. Ik kijk op jaarbasis sommige films wel vijf keer.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joanne Beantwoorden

Reageer op: De week van Leesdame – week 1

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten