12 januari 2014

Gewoon magisch van Conny Regard

gewoon magisch cover

Conny Regard heeft al meerdere chicklits op haar naam staan. Met ‘Gewoon magisch’ sloeg ze een ietwat andere weg in: een fantasierijke en erotische chicklit.

Vlinder is van kleins af aan paranormaal begaafd. Op haar 23e verjaardag droomt ze van een man, die als een wolf in haar dromen verschijnt, waarna hij veranderd in een aantrekkelijke man. In hun dromen ontmoeten ze elkaar. Maar in het echte leven kennen ze elkaar niet. Totdat Vlinder naar hem op zoek gaat. Hij heet Quinn en hij staat op het punt van trouwen met Amy.

Vlinder heeft een eigen winkeltje, een new age shop.  Ze heeft last van de opdringerige Jos, want uiteindelijk drastisch uit de hand loopt. Ondertussen blijft Vlinder dromen over Quinn en ze kunnen zelfs via gedachten met elkaar communiceren. Wilfred en Chris, een mannelijk stel, sluiten al snel vriendschap met Vlinder en besluiten haar te helpen.  Maar Quinn blijft koppig en Vlinder blijft hoop houden.

Ik ben fan van Conny Regard, met veel plezier las ik al haar chicklits. ‘Gewoon magisch’ is iets heel anders dan je van haar gewend bent. Ik moet eerlijk bekennen dat dit verhaal niet zo mijn ding was. Ik vond het ietwat langdradig en de hoeveelheid seks had ook wel wat minder gemogen wat mij betreft. Het fantasie-gedeelte vind ik dan weer wel een leuke toevoeging aan het verhaal: elkaar ontmoeten in dromen en met elkaar communiceren via gedachten. Dat vond ik juist een mooi gegeven, omdat ik zelf ook geïnteresseerd ben in de kracht van dromen.

Wat ook kenmerkend is bij de boeken van Conny Regard is haar oog voor details. Het new age winkeltje van Vlinder beschrijft ze heel beeldend. Ook de jurken die door Quinn worden ontworpen zie je zo voor je. ‘Gewoon magisch’ is niet super goed, maar het is een prima boek voor de romantische lezers. Echt een verhaal om op de bank te lezen met thee en chocola. Maar persoonlijk hoop ik dat het volgende boek van Conny weer een chicklit wordt zoals ik van haar gewend ben!