15 januari 2014

Vervalst van Carry Slee

vervalst cover

Vandaag weer een boek voor de jeugdige lezers. ‘Vervalst’ van Carry Slee. Nou weet ik heel goed dat de doelgroep van dit boek nog een beetje te jong is voor mijn blog. Dus twijfelde ik nogal.

‘Vervalst’ gaat over een groepje leerlingen uit groep acht. Ze zitten bij meester Sjoerd in de klas en de cito-toets komt eraan. Annemieke is heel zenuwachtig, ze wil namelijk heel graag met haar vrienden mee naar dezelfde school. Annemieke wordt ook gepest, overal waar ze komt is er met een spuitbus gekladderd dat ze dom is. Haar vrienden, Carijn, Ivo en Olivier, proberen de dader op te sporen.

Zij denken dat het Sander is. Sander pest Annemieke namelijk ook in de klas en die hebben ze zien lopen met een spuitbus. Maar mag je wel zomaar iemand beschuldigen? En wat doe je als je de cito-toets hebt verknald en je de kans krijgt om vals te spelen?

‘Vervalst’ is heel vlot geschreven. Het is een no nonsens verhaaltje en gaat over vals spelen,  eerlijkheid, verkering vragen en samen met elkaar iets oplossen. Het speelt zich af in groep 8 en de leerlingen gaan ook naar de open dag van hun nieuwe school.

Kinderen kunnen dit boek prima zelf lezen, maar het is ook een fijn boek om voor te lezen thuis of in de klas. Ook staan er her en der wat illustraties en het eindigt met een happy end. Ik vond het een gemoedelijk en leuk verhaaltje! Klein minpuntje: dit boek is niet meer zo makkelijk verkrijgbaar. Waarschijnlijk wel gewoon in de bibliotheek of tweedehands.

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: