24 mei 2014

De week van Leesdame, week 21

buitenlezen 2014

Ja, daar is ‘ie weer: De week van Leesdame. Ik heb echt zo ontzettend veel gelezen de afgelopen week! Ik had met die warme dagen een echte leesflow en daardoor heb ik afgelopen week… 7 boeken gelezen!

7 boeken?! Ik hoor het jullie al denken. Nou, ik moet erbij zeggen: twee daarvan waren al bijna uit. Maar dan nog is het heel wat. Ik weet niet wat het is, maar met warm en zonnig weer lees ik zo ontzettend veel en snel. Ik word buiten niet afgeleid, de boeken die ik las waren vrijwel allemaal heerlijke boeken om weg te lezen. En ik voelde me ook ontzettend goed erbij.

Komende week komen dus zeker weer een aantal leeservaringen voorbij. Ik vind dat ook het allerleukst om te doen: lezen en leeservaringen schrijven. Daarom ben ik me daar toch onbewust meer op gaan focussen. En omdat ik afgelopen week zo lekker veel gelezen heb, kan ik ook wat meer inplannen. Dat houdt in dat als ik vandaag een boek uitlees, dat het pas over een paar dagen op mijn blog verschijnt met een leeservaring. Overigens schrijf ik mijn leeservaringen wel meteen, omdat ik graag zo goed mogelijk mijn gevoel wil vastleggen zodra ik een boek gelezen heb. Het geeft mij meer rust als er voor een aantal dagen al iets vaststaat wat verschijnt op mijn blog. En het werkt heel lekker heb ik gemerkt ☺

Maar goed… wat heb ik allemaal gelezen en wat komt er allemaal nog voorbij op mijn blog… Vorig weekend ging ik verder met twee boeken waar ik al bijna in klaar was. Opstand van Michelle Visser en Happy life van Mascha. Yep, ik lees vaker twee boeken tegelijkertijd. Opstand had ik bijna uit, op 40 pagina’s na. En Happy Life nog twee hoofdstukjes. Dat waren al twee boeken op een middag. Daarna heb ik even pauze gehouden en ben ik begonnen in Nobody van Marelle Boersma. Voor het slapengaan lees ik het liefst iets luchtigs, vandaar dat ik vaak twee boeken tegelijk lees… Dus koos ik de columnbundel: En dan ook maar meteen een jurk aan van Aaf Brandt Corstius. Die was echt heel leuk!

Nobody las ik de middag daarna in één adem uit. Om bij te komen ook nog wat columns uit die bundel. En die had ik voor het slapengaan ook weer uit. Ja, ik ging echt als een speer. Daarna las ik Het midden van nergens van Yvonne Deinert en ’s avonds voor het slapen koos ik het waargebeurde verhaal rondom het zogenaamde Zeilmeisje. Laura Dekker, die de wereld rond wou zeilen toen ze 14 was. Dat boek was vrij snel uit eigenlijk. Grote letters, makkelijk leesbaar.  Toen ben ik begonnen in het boek van Bastiaan Ragaz: Maar je krijgt er wel heel veel voor terug. Die had ik ooit gewonnen, maar ik was er nooit aan toe gekomen om die te lezen… Dat boek was wat ironisch, maar ook heel leuk! En nu ben ik bezig in Alles is zoals het zou moeten zijn van Daphne Deckers. Maar daar moet ik nog een eind in lezen hoor 😉 Momenteel lees ik één boek. Omdat het boek van Daphne ook wel lekker leest voor het slapengaan.

Hadden jullie een mooie leesweek met deze zomerse dagen? En hebben jullie wel eens zo’n leesflow gehad waarbij je boek na boek weg kunt lezen? Laat het mij weten in de comments!

7 reacties

 • 25 mei, 2014 om 13:50
  Sandraschrijftenleest zegt:

  Wat heb je een heerlijke leesweek achter de rug! Ik heb niet meer gelezen dan normaal afgelopen week, volgens mij heb ik alleen donderdagmiddag in de tuin gezeten met een boek. Komende week begin ik in een dikke pil, (Gisèle van Susan Smit) dus daar ben ik wel even zoet mee 🙂


  Sandraschrijftenleest
  Beantwoorden

 • 25 mei, 2014 om 19:03
  Miranda zegt:

  Heerlijk zo’n leesflow. Ik zit er nu even totaal niet in, afgelopen week 2 boeken achter elkaar waar ik maar niet in kon komen. Dat gebeurt ook wel eens. Maar als het gebeurt en je de tijd hebt om lekker door te lezen is het echt genieten.


  Miranda
  Beantwoorden

 • 25 mei, 2014 om 19:45
  Annelies (@Boekboetiek) zegt:

  Wauw, 7 boeken, dat kan tellen!


  Annelies (@Boekboetiek)
  Beantwoorden

 • 9 juli, 2014 om 00:00
  Mirjam zegt:

  Ik liep een aantal weken bloglezen achter, maar nu ik aan het teruglezen ben en bij de laatst door mij gelezen blog aanbeland ben (deze dus), valt me op dat je geen wekelijkse “De week van Leesdame” meer hebt gepubliceerd. Heb ik iets gemist of vind je het gewoon vele malen leuker om de recensies zelf te schrijven dan een weekverslag? Ik ben benieuwd…

  Groetjes, Mirjam


  Mirjam
  Beantwoorden

  • 9 juli, 2014 om 16:19
   Leesdame zegt:

   Hoi Mirjam,

   Dat heb je goed gezien! Ik heb gemerkt dat ik het allerliefst leeservaringen schrijf. Het weekverslag vond ik ook wel leuk, maar als ik een keer een week oversloeg merkte ik ook dat het niet echt gemist werd en ik zelf miste het eigenlijk ook niet. Op Twitter hou ik sowieso al veel bij en de rubriek voelde een beetje als een herhaling. Maar wie weet… misschien komt het terug, maar dan in een andere vorm. 🙂 Je weet het nooit bij mij…


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 10 juli, 2014 om 14:28
  Mirjam zegt:

  Zo’n vermoeden had ik al… En het allerbelangrijkste is dat je er lol in hebt, nietwaar?!? In het lezen, in het schrijven over schrijven én in het lezen over schrijven over lezen 😉


  Mirjam
  Beantwoorden

 • 10 juli, 2014 om 19:05
  Leesdame zegt:

  Ben ik helemaal met je eens 🙂


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: