Het midden van nergens van Yvonne Deinert

het midden van nergens cover‘Het midden van nergens’ is een hedendaagse ya-roman. Ik vond het verhaal erg mooi, maar het maakte me ook wat somber…

Pascalle woont bij haar ouders en heeft een broertje. Op het oog een normaal gezinnetje. Toch is Pascalle niet gelukkig thuis. Ze voelt zich enkel goed als hulpje of als oppas oor haar broertje. Haar ouders lijken dat niet te zien. Wel hebben haar ouders commentaar op vriendin Donja. Donja is gothic en de ouders van Pascalle vinden dat helemaal niets. Pascalle heeft het daar flink moeilijk mee, want ze voelt zich namelijk erg aangetrokken tot de gothic-wereld.

In het geheim kleedt Pascalle zich dagelijks om bij Donja. Ze noemt zichzelf Pasca en gaat naar feestjes waar gothics komen en leent spullen van Donja om de aandacht te trekken van Ard. Een gothic die een oogje op Pascalle heeft laten vallen. Maar dan krijgt Pascalle ruzie met Donja en thuis loopt het ook niet lekker meer. Pascalle voelt zich niet gelukkig. Ze wil zijn wie ze is en als dat thuis niet mag, dan gaat ze liever weg. En zo komt ze terecht bij Geertje van de antiekwinkel. Geertje geeft Pascalle een aantal mooie levenslessen mee.

‘Het midden van nergens’ is een ya-roman waar veel jongeren zich in zullen herkennen. De situaties die Yvonne Deinert schetst zijn eigentijds en spelen in op het leven van jonge scholieren. Pascalle voelt zich lekker in goth-kleding, maar de druk om het steeds stiekem te doen zorgt er ook voor dat ze er nooit echt van genieten. Er ontstaat zelfs hierdoor een kloof tussen haar en haar ouders. Dat gevoel komt erg treffend over in dit boek!

Yvonne heeft een toegankelijke en meeslepende stijl. Het schommelde naar mijn gevoel tussen jeugdboek en young adult. Maar uiteindelijk kies ik voor het laatste. Jeugdboek omdat ik Pascalle wat jong vond overkomen. Maar young adult omdat ik denk dat die zich sneller zullen herkennen in de situaties waarin Pascalle terechtkomt.

Ik had het boek in twee dagen uit. Met een zucht sloeg ik het dicht. Blij dat ik dit mooie boek mocht lezen. Maar ook een somber gevoel, omdat je voelt dat Pascalle het allemaal zo graag anders wil zien, terwijl ze steeds (letterlijk) verder van huis raakt. Pascalle wil gewoon zichzelf kunnen zijn, maar belandt daardoor uiteindelijk wel in ‘Het midden van nergens.’


4 reacties

Reageer op: Het midden van nergens van Yvonne Deinert

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten