26 mei 2014

Dan ook maar meteen een jurk aan van Aaf Brandt Corstius

dan ook maar meteen een jurk aan cover

Jullie weten dat ik dol ben op columnbundels en ik ben daarom ook altijd op zoek naar columnisten die ik nog niet ken. Aaf Brandt Corstius was nog helemaal nieuw voor mij. Ik had over haar gehoord, maar nog nooit iets van haar gelezen. Toen kreeg ik deze bundel in handen en ik was verkocht!

Aaf schrijft heerlijk luchtig en herkenbaar over alledaagse dingen! Dit met zelfspot en ironie. Hoe voelt het om als eerste -en veel te vroeg- op een feestje te komen? Wat is dat toch met Sarah Jessica Parker? En waarom blijven mensen toch altijd hangen bij “moeras-tv”?

“Moeras-tv” gaat over televisieprogramma’s die nogal suf zijn of waar we eigenlijk niet echt de doelgroep voor zijn, maar die we toch kijken. Gewoon uit verveling, of omdat het ergens toch fascinerend is, of omdat het ergens heerlijk is om jezelf te ergeren aan iets op tv. Op de een of andere manier kun je bij “moeras-tv” niet snel zappen naar een andere zender. Alsof je vastgelijmd zit en wel moet kijken. En hoe je je ook ergert, volgende week zit je weer bij datzelfde programma. Herkenbaar? Ik vond het één van de leukste columns uit deze bundel!

De columns zijn kort en bondig, geven vaak stof tot nadenken en het meeste wat Aaf meemaakt is een feest van herkenning. Aaf neemt haar eigen gedrag en dat van haar medemensen vaak onder de loep en bespreekt in haar columns waarom mensen bepaalde dingen op hun manier doen.

Kortom: een leuke columnbundel voor op het nachtkastje, als je net als ik graag voor het slapengaan wat columns leest! Ik ben nu heel nieuwsgierig naar de andere boeken van Aaf Brandt Corstius!

En nu we het er toch over hebben: kijken jullie wel eens televisieprogramma’s die vallen onder de noemer “moeras-tv”?

3 reacties

 • 26 mei, 2014 om 13:28
  yara march zegt:

  Dol op columnbundels? Ken je The making of…Cupcakes en een koffer’ al? Nog gratis te downloaden ook .http://www.yaramarch.nl/de-club-van-5duizend/


  yara march
  Beantwoorden

 • 26 mei, 2014 om 15:18
  Jantine zegt:

  Jah. Zaterdag nog, heb ik de hele dag ‘Breaking the Faith’ op TLC gekeken. Gewoon omdat het kon. Jos heeft dan weer een neiging tot Simpsons, Futurama en zo. xD


  Jantine
  Beantwoorden

 • 26 mei, 2014 om 15:57
  Mirjam zegt:

  Ja hoor, eigenlijk alles wat ik direct op tv kijk. Ik ben namelijk meer een “serievolger” en dat kijk ik dan pas als ik een paar afleveringen achter elkaar kan kijken. Als ik de tv dus een keer aanzet en ik blijf kijken, is het vaak iets wat onder de noemer moeras-tv valt. Heel toevallig was dat afgelopen zaterdag ook “Breaking the Faith”.

  En het is al een tijdje geleden, maar er staat me bij dat ik ook onwijs genoten heb van de bundel “Aan de goede kant van 30” van Saskia Noort.

  Zelf lees ik trouwens voor het slapen gaan een aantal blogs 😀


  Mirjam
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: