Dan ook maar meteen een jurk aan van Aaf Brandt Corstius

dan ook maar meteen een jurk aan coverJullie weten dat ik dol ben op columnbundels en ik ben daarom ook altijd op zoek naar columnisten die ik nog niet ken. Aaf Brandt Corstius was nog helemaal nieuw voor mij. Ik had over haar gehoord, maar nog nooit iets van haar gelezen. Toen kreeg ik deze bundel in handen en ik was verkocht!

Aaf schrijft heerlijk luchtig en herkenbaar over alledaagse dingen! Dit met zelfspot en ironie. Hoe voelt het om als eerste -en veel te vroeg- op een feestje te komen? Wat is dat toch met Sarah Jessica Parker? En waarom blijven mensen toch altijd hangen bij “moeras-tv”?

“Moeras-tv” gaat over televisieprogramma’s die nogal suf zijn of waar we eigenlijk niet echt de doelgroep voor zijn, maar die we toch kijken. Gewoon uit verveling, of omdat het ergens toch fascinerend is, of omdat het ergens heerlijk is om jezelf te ergeren aan iets op tv. Op de een of andere manier kun je bij “moeras-tv” niet snel zappen naar een andere zender. Alsof je vastgelijmd zit en wel moet kijken. En hoe je je ook ergert, volgende week zit je weer bij datzelfde programma. Herkenbaar? Ik vond het één van de leukste columns uit deze bundel!

De columns zijn kort en bondig, geven vaak stof tot nadenken en het meeste wat Aaf meemaakt is een feest van herkenning. Aaf neemt haar eigen gedrag en dat van haar medemensen vaak onder de loep en bespreekt in haar columns waarom mensen bepaalde dingen op hun manier doen.

Kortom: een leuke columnbundel voor op het nachtkastje, als je net als ik graag voor het slapengaan wat columns leest! Ik ben nu heel nieuwsgierig naar de andere boeken van Aaf Brandt Corstius!

En nu we het er toch over hebben: kijken jullie wel eens televisieprogramma’s die vallen onder de noemer “moeras-tv”?


3 reacties

 • 26 mei, 2014 om 13:28
  yara march zegt:

  Dol op columnbundels? Ken je The making of…Cupcakes en een koffer’ al? Nog gratis te downloaden ook .http://www.yaramarch.nl/de-club-van-5duizend/

  Ikhartje(1) deze reactie

  yara march Beantwoorden

 • 26 mei, 2014 om 15:18
  Jantine zegt:

  Jah. Zaterdag nog, heb ik de hele dag ‘Breaking the Faith’ op TLC gekeken. Gewoon omdat het kon. Jos heeft dan weer een neiging tot Simpsons, Futurama en zo. xD

  Ikhartje(1) deze reactie

  Jantine Beantwoorden

 • 26 mei, 2014 om 15:57
  Mirjam zegt:

  Ja hoor, eigenlijk alles wat ik direct op tv kijk. Ik ben namelijk meer een “serievolger” en dat kijk ik dan pas als ik een paar afleveringen achter elkaar kan kijken. Als ik de tv dus een keer aanzet en ik blijf kijken, is het vaak iets wat onder de noemer moeras-tv valt. Heel toevallig was dat afgelopen zaterdag ook “Breaking the Faith”.

  En het is al een tijdje geleden, maar er staat me bij dat ik ook onwijs genoten heb van de bundel “Aan de goede kant van 30” van Saskia Noort.

  Zelf lees ik trouwens voor het slapen gaan een aantal blogs 😀

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mirjam Beantwoorden

Reageer op: Dan ook maar meteen een jurk aan van Aaf Brandt Corstius

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten