De week van Leesdame, week 3

De week van LeesdameDeze keer op zondag en ik had weer een leesrijke week, maar wel met een paar kritische leeservaringen! Ik las het boek Gewoon Magisch uit, wat me een beetje tegenviel. Ik had het gemoedelijke kinderboek van Carry Slee voor woensdag. En ik was ook zeer kritisch over Alleen voor vrouwen.

Ik zag er tegenop om deze kritische leeservaring te plaatsen. Maar het moest! Ten eerste omdat het een recensie-boek was. Ten tweede: ik vind eerlijkheid belangrijk! Ik verwacht ook eerlijkheid in een omslagtekst.

En juist die omslagtekst was bij dit boek misleidend. Het beloofde een interessant non fictie boek te zijn, maar bleek vooral een dik reclameboek te zijn voor een dure cursus. Omdat ik selectief mijn boeken uitzoek, valt het ook vaak positief uit, maar soms dus ook niet.

Op de valreep las ik in dit weekend Wat als van Danielle Bakhuis. Wow! Wat een goed boek! Zodra je begint, wordt je meteen meegezogen en wil je alleen nog maar doorlezen! Het is op een onderhuidse manier heel spannend. Maandag staat de leeservaring online op mijn blog! Ik had dit boek al wat langer op mijn to-read staan, maar Thrillerlezers raadde mij aan om het lezen niet langer uit te stellen, omdat het boek zo goed is. Nou ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Want ik had juist erg veel behoefte aan een goed boek!

Voor volgende week heb ik twee recensie-boeken op mijn stapel. Een chicklit en een waargebeurd verhaal. Overigens probeer ik na twee recensie-boeken een boek naar eigen keuze  te lezen voordat ik weer verder ga met het volgende  recensie-boek. Dit voornemen bevalt me erg goed! Het zorgt ervoor dat lezen leuk blijft en ik zelf ook nog wat te bepalen heb.

Recensie-boeken gaan altijd voor, dat vind ik ook. Dat is een ongeschreven regel, maar ik merkte ook dat “moeten” soms niet altijd lekker werkt. Het resultaat van deze werkwijze is dat ik nu al ruim voor op schema zit, juist omdat ik met deze methode er bewust voor  zorg dat ik heel gemotiveerd blijf lezen en er tot nu toe nog geen leesdip is geweest.


5 reacties

Reageer op: De week van Leesdame, week 3

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten