19 januari 2014

De week van Leesdame, week 3

week van leesdame veel boeken

Deze keer op zondag en ik had weer een leesrijke week, maar wel met een paar kritische leeservaringen! Ik las het boek Gewoon Magisch uit, wat me een beetje tegenviel. Ik had het gemoedelijke kinderboek van Carry Slee voor woensdag. En ik was ook zeer kritisch over Alleen voor vrouwen.

Ik zag er tegenop om deze kritische leeservaring te plaatsen. Maar het moest! Ten eerste omdat het een recensie-boek was. Ten tweede: ik vind eerlijkheid belangrijk! Ik verwacht ook eerlijkheid in een omslagtekst.

En juist die omslagtekst was bij dit boek misleidend. Het beloofde een interessant non fictie boek te zijn, maar bleek vooral een dik reclameboek te zijn voor een dure cursus. Omdat ik selectief mijn boeken uitzoek, valt het ook vaak positief uit, maar soms dus ook niet.

Op de valreep las ik in dit weekend Wat als van Danielle Bakhuis. Wow! Wat een goed boek! Zodra je begint, wordt je meteen meegezogen en wil je alleen nog maar doorlezen! Het is op een onderhuidse manier heel spannend. Maandag staat de leeservaring online op mijn blog! Ik had dit boek al wat langer op mijn to-read staan, maar Thrillerlezers raadde mij aan om het lezen niet langer uit te stellen, omdat het boek zo goed is. Nou ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Want ik had juist erg veel behoefte aan een goed boek!

Voor volgende week heb ik twee recensie-boeken op mijn stapel. Een chicklit en een waargebeurd verhaal. Overigens probeer ik na twee recensie-boeken een boek naar eigen keuze  te lezen voordat ik weer verder ga met het volgende  recensie-boek. Dit voornemen bevalt me erg goed! Het zorgt ervoor dat lezen leuk blijft en ik zelf ook nog wat te bepalen heb.

Recensie-boeken gaan altijd voor, dat vind ik ook. Dat is een ongeschreven regel, maar ik merkte ook dat “moeten” soms niet altijd lekker werkt. Het resultaat van deze werkwijze is dat ik nu al ruim voor op schema zit, juist omdat ik met deze methode er bewust voor  zorg dat ik heel gemotiveerd blijf lezen en er tot nu toe nog geen leesdip is geweest.

5 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: