De week van Leesdame, week 39

De week van LeesdameZo af en toe vind ik het leuk om mijn “leesweek” met jullie te delen.

Maandag:
Vandaag las ik in ‘Eet’ van Suzanne Hazenberg. Net als bij ‘Obstructie’ weet ik dit boek nog niet echt te plaatsen in een bepaald genre. Er zitten gruwelijke passages in dit boek. Het leest boeiend, dat zeker! Daarnaast heb ik vandaag weer de wekelijkse fotodagboeken van diverse bloggers bekeken via mijn Bloglovin feed. Ik schreef een blogpost over het evenement Boektober, waar ik ook aan meedoe. Voor het slapengaan lees ik nog enkele (korte) hoofdstukken uit ‘Eet’.

Dinsdag:
Een regenachtige en frisse dag, dus genoodzaakt binnen te blijven zitten met mijn boek. Verder gegaan met ‘Eet’, nu wordt het verhaal echt gruwelijk. De schrijfster laat niets aan de verbeelding over en durft over het randje te gaan. Eerlijk gezegd mag ik dat wel, het hoeft in een thriller allemaal niet zo braaf. Ik ontving twee persberichten, waarvan ik één best wel interessant vond en ik verdiepte me na lange tijd weer eens in het programma Evernote. Vandaag las ik ook een artikel in Flair van Hanna Bervoets over fietsen. Ik las dat als je een creatieve dip hebt, dat even fietsen kan helpen en je de boel even de boel moet laten. Daar dacht ik nog even verder over na en kwam tot deze conclusie: door te gaan fietsen/wandelen of voor mijn part stofzuigen krijg je nieuwe indrukken en ook weer makkelijker nieuwe ideeën. Je reset je brein dus eigenlijk.

Woensdag:
Gisteravond heb ik ‘Eet’ uitgelezen. Twijfelde enorm tussen 3 en 4 sterren, dus besloot er nog een nachtje over te slapen. Vanmiddag op de gok ‘Val’ van Tupla M. gepakt. Begon al lekker. Ik dacht eerst dat ‘Val’ stond voor een val, van vallen. Maar het staat voor Valerie. Ook pakte ik vandaag mijn nieuwe kleurblok: kleuren op nummer. Het zijn mysterie kleurplaten. Elke plaat bestaat uit hele kleine vakjes. Een soort mozaïek. Als je alles ingekleurd hebt, verschijnt er een landschap.

Donderdag:
Vandaag moest de leeservaring af van ‘Eet’. Na lang twijfelen ging ik toch voor 4 sterren. Ik doe niet aan halve sterren en omdat ik het een toffe thriller vond en ik meer positieve dan negatieve punten kon vinden, kies ik voor vier sterren. Ook vind ik het wel een positief punt dat de auteur gewaagd durft te schrijven en het niet zo braaf houdt. Ik lees nog een persbericht door van een kinderboeken-uitgeverij en ik besluit ’s avonds nog een domme b-film te kijken. Lake Placid: The final chapter. Een bijzonder foute en slechte film, die daardoor nog vermakelijker werd.

Vrijdag:
Ik werkte verder aan de mysterie kleurplaat en deelde foto’s op Instagram. Ik las nog wat hoofdstukken uit ‘Val’ van Tupla M. Verder keek ik terug op de afgelopen periode. Ik koos namelijk bewust voor meer “eigen regie” en minder blogtours en dergelijke. Meer “eigen regie” kan ik iedere boekblogger aanraden. Het maakt je blog meer eigen, maar het geeft je ook bijzonder veel rust en je komt weer eens toe aan je eigen boeken. Overigens lees ik nog steeds af en toe recensie-boeken, maar ik kleef er momenteel geen deadline en/of blogtour aan. Door meer mijn eigen tempo te volgen, kan ik rustiger bloggen en meer genieten van het lezen en daar gaat het om tenslotte!


3 reacties

Reageer op: De week van Leesdame, week 39

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten