26 september 2015

De week van Leesdame, week 39

Zo af en toe vind ik het leuk om mijn “leesweek” met jullie te delen.

Maandag:
Vandaag las ik in ‘Eet’ van Suzanne Hazenberg. Net als bij ‘Obstructie’ weet ik dit boek nog niet echt te plaatsen in een bepaald genre. Er zitten gruwelijke passages in dit boek. Het leest boeiend, dat zeker! Daarnaast heb ik vandaag weer de wekelijkse fotodagboeken van diverse bloggers bekeken via mijn Bloglovin feed. Ik schreef een blogpost over het evenement Boektober, waar ik ook aan meedoe. Voor het slapengaan lees ik nog enkele (korte) hoofdstukken uit ‘Eet’.

Dinsdag:
Een regenachtige en frisse dag, dus genoodzaakt binnen te blijven zitten met mijn boek. Verder gegaan met ‘Eet’, nu wordt het verhaal echt gruwelijk. De schrijfster laat niets aan de verbeelding over en durft over het randje te gaan. Eerlijk gezegd mag ik dat wel, het hoeft in een thriller allemaal niet zo braaf. Ik ontving twee persberichten, waarvan ik één best wel interessant vond en ik verdiepte me na lange tijd weer eens in het programma Evernote. Vandaag las ik ook een artikel in Flair van Hanna Bervoets over fietsen. Ik las dat als je een creatieve dip hebt, dat even fietsen kan helpen en je de boel even de boel moet laten. Daar dacht ik nog even verder over na en kwam tot deze conclusie: door te gaan fietsen/wandelen of voor mijn part stofzuigen krijg je nieuwe indrukken en ook weer makkelijker nieuwe ideeën. Je reset je brein dus eigenlijk.

Woensdag:
Gisteravond heb ik ‘Eet’ uitgelezen. Twijfelde enorm tussen 3 en 4 sterren, dus besloot er nog een nachtje over te slapen. Vanmiddag op de gok ‘Val’ van Tupla M. gepakt. Begon al lekker. Ik dacht eerst dat ‘Val’ stond voor een val, van vallen. Maar het staat voor Valerie. Ook pakte ik vandaag mijn nieuwe kleurblok: kleuren op nummer. Het zijn mysterie kleurplaten. Elke plaat bestaat uit hele kleine vakjes. Een soort mozaïek. Als je alles ingekleurd hebt, verschijnt er een landschap.

Donderdag:
Vandaag moest de leeservaring af van ‘Eet’. Na lang twijfelen ging ik toch voor 4 sterren. Ik doe niet aan halve sterren en omdat ik het een toffe thriller vond en ik meer positieve dan negatieve punten kon vinden, kies ik voor vier sterren. Ook vind ik het wel een positief punt dat de auteur gewaagd durft te schrijven en het niet zo braaf houdt. Ik lees nog een persbericht door van een kinderboeken-uitgeverij en ik besluit ’s avonds nog een domme b-film te kijken. Lake Placid: The final chapter. Een bijzonder foute en slechte film, die daardoor nog vermakelijker werd.

Vrijdag:
Ik werkte verder aan de mysterie kleurplaat en deelde foto’s op Instagram. Ik las nog wat hoofdstukken uit ‘Val’ van Tupla M. Verder keek ik terug op de afgelopen periode. Ik koos namelijk bewust voor meer “eigen regie” en minder blogtours en dergelijke. Meer “eigen regie” kan ik iedere boekblogger aanraden. Het maakt je blog meer eigen, maar het geeft je ook bijzonder veel rust en je komt weer eens toe aan je eigen boeken. Overigens lees ik nog steeds af en toe recensie-boeken, maar ik kleef er momenteel geen deadline en/of blogtour aan. Door meer mijn eigen tempo te volgen, kan ik rustiger bloggen en meer genieten van het lezen en daar gaat het om tenslotte!

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: