De week van Leesdame, week 5

De week van LeesdameJanuari is alweer voorbij. Dat ging echt snel en ik heb maar liefst 11 boeken gelezen in januari! En die 11 boeken  kon ik ook invoeren bij Inge Leest voor de challenge ‘Ik lees Nederlands!’

Ik plan tegenwoordig goed in, ik probeer minstens 2 uur per dag te lezen en ik ben selectief in het uitzoeken van boeken. Ik geniet ook van lezen, ik zorg ervoor dat het nooit voelt als een verplichting en er is één dag in de week dat ik bewust niet lees. Die leesvrije dag is trouwens heerlijk. Het is fijn om ook eens toe te komen aan andere dingen die niets met lezen te maken hebben.

Soms ga ik erop uit. Meestal naar de stad. Of ik hang lekker rond in huis en kijk opgenomen televisieprogramma’s. Dankzij de leesvrije dag kom ik niet snel terecht in een leesdip en zit ik altijd ruim op schema wat betreft de recensie-boeken. Hoe raar het ook klinkt, maar één dag bewust niet lezen zorgt ervoor dat ik juist meer lees.

Afgelopen week heb ik veel gelezen. Ik las de medische chicklit ‘Bloedsuiker’ van Simone de León. Een erg leuk feelgood-verhaal. Ik schreef de leeservaring van ‘Weerloos’ van José Fernanda. Een schrijnend waargebeurd verhaal, maar wel ontzettend mooi geschreven! En ik had natuurlijk weer een jeugdboek voor woensdag. Alleen vond ik bij nader inzien dit boek meer vallen onder young adult. ‘Black Box’ van Anna Woltz. Ik hou het tot nu toe goed vol om elke woensdag iets met jeugdboeken te doen.

Momenteel ben ik bezig in ‘Silo’ van Hugh Howey, een SF-thriller. Het is een dikke pil, dus daar heb ik de halve week nog voor nodig gok ik. Het leest heel makkelijk en vlot, een echte pageturner dus. En ik heb voor daarna de literaire roman ‘Het land’ van Aukelien Weverling klaarliggen. Ook daar ben ik erg nieuwsgierig naar. Twee verschillende boeken dus voor komende week.

Hoe was jullie leesweek en hoeveel lezen jullie op een dag? Vind ik leuk om te weten!

 


9 reacties

 • 1 februari, 2014 om 16:43
  Gerrianne Vittorioso (@Gerrianne81) zegt:

  Mijn leesweek? Hele avonden doorgelezen om Silo uit te krijgen! Veel leesplezier er nog mee. Ben benieuwd naar je leeservaring :-).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Gerrianne Vittorioso (@Gerrianne81) Beantwoorden

 • 1 februari, 2014 om 19:05
  Annelies zegt:

  Ben wel jaloers op zo’n strakke planning als die van jou hoor. Door tijdsgebrek heb ik in januari maar 5 boeken gelezen. Echt een paar uur per dag inplannen om te lezen daar kom ik gewoon niet aan.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 1 februari, 2014 om 20:43
  kato zegt:

  Ik heb je genomineerd voor de liebster award!

  Ikhartje(1) deze reactie

  kato Beantwoorden

 • 1 februari, 2014 om 21:52
  Sandra6719 zegt:

  Mijn leesweek: diverse tijdschriften (gekregen, opgestapeld en nu maar eens gelezen), qua boeken: Bittere chocolade (tussendoor boek), De dag dat ik doodging (gehaald bij de bieb na jouw recensie) en Alles wat er was van Hanna Bervoets (zag op Goodreads dat jij hem ook gelezen heb, geweldig boek).

  Ik lees momenteel veel (gemiddeld 4 boeken per week) omdat ik zonder werk zit. Qua tijd gok ik het op 2/3 uur lezen per dag, elke dag (wel verdeeld over de dag hoor).

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra6719 Beantwoorden

  • 2 februari, 2014 om 14:29
   Leesdame zegt:

   Dan heb je lekker veel gelezen afgelopen week. Heerlijk hé, die leesflow 🙂
   Leuk om te lezen dat je n.a.v. mijn leeservaring De dag dat ik doodging hebt gelezen!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 februari, 2014 om 08:57
  miekeschepens zegt:

  Inplannen, dat is een idee !

  Ikhartje(1) deze reactie

  miekeschepens Beantwoorden

  • 2 februari, 2014 om 14:31
   Leesdame zegt:

   Ik heb geen vaste tijden hoor, ik probeer er gewoon voor te zorgen dat ik minstens twee uur leestijd heb per dag. Dat kan soms ’s middags zijn, of een uur na het avondeten en een uur voor het slapengaan. Met vaste tijden gaat niet werken, dan wordt het net werk.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De week van Leesdame, week 5

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten