1 februari 2014

De week van Leesdame, week 5

week van leesdame inplannen

Januari is alweer voorbij. Dat ging echt snel en ik heb maar liefst 11 boeken gelezen in januari! En die 11 boeken  kon ik ook invoeren bij Inge Leest voor de challenge ‘Ik lees Nederlands!’

Ik plan tegenwoordig goed in, ik probeer minstens 2 uur per dag te lezen en ik ben selectief in het uitzoeken van boeken. Ik geniet ook van lezen, ik zorg ervoor dat het nooit voelt als een verplichting en er is één dag in de week dat ik bewust niet lees. Die leesvrije dag is trouwens heerlijk. Het is fijn om ook eens toe te komen aan andere dingen die niets met lezen te maken hebben.

Soms ga ik erop uit. Meestal naar de stad. Of ik hang lekker rond in huis en kijk opgenomen televisieprogramma’s. Dankzij de leesvrije dag kom ik niet snel terecht in een leesdip en zit ik altijd ruim op schema wat betreft de recensie-boeken. Hoe raar het ook klinkt, maar één dag bewust niet lezen zorgt ervoor dat ik juist meer lees.

Afgelopen week heb ik veel gelezen. Ik las de medische chicklit ‘Bloedsuiker’ van Simone de León. Een erg leuk feelgood-verhaal. Ik schreef de leeservaring van ‘Weerloos’ van José Fernanda. Een schrijnend waargebeurd verhaal, maar wel ontzettend mooi geschreven! En ik had natuurlijk weer een jeugdboek voor woensdag. Alleen vond ik bij nader inzien dit boek meer vallen onder young adult. ‘Black Box’ van Anna Woltz. Ik hou het tot nu toe goed vol om elke woensdag iets met jeugdboeken te doen.

Momenteel ben ik bezig in ‘Silo’ van Hugh Howey, een SF-thriller. Het is een dikke pil, dus daar heb ik de halve week nog voor nodig gok ik. Het leest heel makkelijk en vlot, een echte pageturner dus. En ik heb voor daarna de literaire roman ‘Het land’ van Aukelien Weverling klaarliggen. Ook daar ben ik erg nieuwsgierig naar. Twee verschillende boeken dus voor komende week.

Hoe was jullie leesweek en hoeveel lezen jullie op een dag? Vind ik leuk om te weten!

9 reacties

 • 1 februari, 2014 om 16:43
  Gerrianne Vittorioso (@Gerrianne81) zegt:

  Mijn leesweek? Hele avonden doorgelezen om Silo uit te krijgen! Veel leesplezier er nog mee. Ben benieuwd naar je leeservaring :-).


  Gerrianne Vittorioso (@Gerrianne81)
  Beantwoorden

 • 1 februari, 2014 om 19:05
  Annelies zegt:

  Ben wel jaloers op zo’n strakke planning als die van jou hoor. Door tijdsgebrek heb ik in januari maar 5 boeken gelezen. Echt een paar uur per dag inplannen om te lezen daar kom ik gewoon niet aan.


  Annelies
  Beantwoorden

 • 1 februari, 2014 om 20:43
  kato zegt:

  Ik heb je genomineerd voor de liebster award!


 • 1 februari, 2014 om 21:52
  Sandra6719 zegt:

  Mijn leesweek: diverse tijdschriften (gekregen, opgestapeld en nu maar eens gelezen), qua boeken: Bittere chocolade (tussendoor boek), De dag dat ik doodging (gehaald bij de bieb na jouw recensie) en Alles wat er was van Hanna Bervoets (zag op Goodreads dat jij hem ook gelezen heb, geweldig boek).

  Ik lees momenteel veel (gemiddeld 4 boeken per week) omdat ik zonder werk zit. Qua tijd gok ik het op 2/3 uur lezen per dag, elke dag (wel verdeeld over de dag hoor).


  Sandra6719
  Beantwoorden

  • 2 februari, 2014 om 14:29
   Leesdame zegt:

   Dan heb je lekker veel gelezen afgelopen week. Heerlijk hé, die leesflow 🙂
   Leuk om te lezen dat je n.a.v. mijn leeservaring De dag dat ik doodging hebt gelezen!


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 2 februari, 2014 om 08:57
  miekeschepens zegt:

  Inplannen, dat is een idee !


  miekeschepens
  Beantwoorden

  • 2 februari, 2014 om 14:31
   Leesdame zegt:

   Ik heb geen vaste tijden hoor, ik probeer er gewoon voor te zorgen dat ik minstens twee uur leestijd heb per dag. Dat kan soms ’s middags zijn, of een uur na het avondeten en een uur voor het slapengaan. Met vaste tijden gaat niet werken, dan wordt het net werk.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: