8 februari 2014

De week van Leesdame, week 6

week van leesdame laag pitje

Alweer een week voorbij. En het was een rustige leesweek en dat was ook bewust zo! Ook op mijn blog was het rustig. Maar goed, er is verder niets aan de hand hoor! Gewoon een weekje alles op een laag pitje. Dat was niet gepland, maar wel gewenst uiteindelijk.

Ondertussen lees ik weer volop, ik ben momenteel bezig in twee boeken tegelijkertijd! Ik lees elke dag een stuk uit de SF thriller ‘Silo’ van Hugh Howie  en in bed lees ik ‘Het lang’ van Aukelien Weverling. De SF-thriller speelt zich af in een mega-silo, waarin een complete maatschappij in  werkt, woont en leeft.

‘Het land’ is een Nederlandse roman. Het leven op het land wordt gedetailleerd omschreven, dat lijkt idyllisch, maar schijn bedriegt. Tussen de regels door zit heel wat venijn en verstikking. Het leest heel prettig en ik heb ongeveer een kwart gelezen van deze roman. Deze week komt de leeservaring online. ‘Het land’ is niet zo heel dik, dus ik heb dit boek sneller uit dan de dikke pil ‘Silo’.

Voor komende week ligt op de stapel de roman ‘Zes maanden zonder’ van Charlotte de Monchy. Dat is een leuke roman/chicklit over Robin, die een weddenschap afsluit waarin ze zes maanden lang geen alcohol mag drinken en niet met iemand naar bed mag gaan. Dit omdat ze daar altijd door in de problemen komt. In dit half jaar reageert ze op een advertentie waarin een kindermeisje wordt gezocht. Het lijkt haar ideaal en ze vertrekt naar Ierland. Het lijkt mij een erg leuk boek! Overigens een leuk detail: de schrijfster is Nederlands! Dus dit boek kan ik ook meetellen voor de challenge ‘Ik lees Nederlands’.

Deze week staat er ook een artikel over bloggers in de Libelle. Natuurlijk kocht ik meteen de Libelle, maar het viel me ietwat tegen. Het woord ‘boekblogger’ kwam ik helaas niet tegen in het artikel. Maar Cynthia en Mascha werden uiteraard wel genoemd bij de linktips. Ergens jammer dat in zulke artikelen bij de links vaak de nadruk wordt gelegd op de beautybloggers. Natuurlijk vind ik deze bloggers heel leuk om te volgen. Maar er zijn zoveel meer blogthema’s. En ook de gewone dagboek-blogger bijvoorbeeld. Het artikel was heel positief opgesteld en interessant om te lezen, maar voor mij was het eigenlijk  niet echt nieuwe informatie. Wel interessant voor beginnende bloggers trouwens!

Hoe was jullie leesweek?

6 reacties

 • 8 februari, 2014 om 22:12
  Sandra zegt:

  Ik ben erg benieuwd hoor naar Silo, toen we het er gisteren over hadden op Twitter heb ik gelijk de titel en schrijver van het boek doorgestuurd naar een vriendin van mij, zij is een echte SF lezer, ben benieuwd!

  Mijn leesweek was zooooo saai, twee boeken uitgelezen en daarna 3 dagen bezig geweest met een dun boekje waar ik mij doorheen probeerde te worstelen, toch maar aan de kant gegooid. Komende week hoop ik iig 3 boeken te lezen van mijn Good reads lijst 🙂

  Precies je slaat de spijker op zijn kop @ bloggers. Bij het woord blogger denken mensen aan beautybloggers maar er zijn zoveel veel meer bloggers, jammer, gemiste kans van Libelle (en niet alleen hen).
  Fijne week!


  Sandra
  Beantwoorden

  • 9 februari, 2014 om 15:29
   Leesdame zegt:

   Twee boeken uitgelezen is echt niet saai hé 😉
   Nou ja, er werd wel algemeen over bloggen gesproken, maar het zijn altijd dezelfde namen (de beautybloggers) die dan weer genoemd worden, terwijl de blogwereld veel groter is. Een uurtje spitten op Bloglovin’ doet wonderen haha.


   Leesdame
   Beantwoorden

 • 9 februari, 2014 om 12:54
  Inge zegt:

  Wat leuk dat je ‘Het land’ leest! Ik ben benieuwd wat je van het einde vindt, ik was er een beetje ondersteboven van… Zelf loop ik een beetje achter met recensies schrijven, ik lees sneller dan ik schrijf! Momenteel lees ik ‘Duel met paard’.


 • 9 februari, 2014 om 18:55
  Annelies zegt:

  Toch een leuke leesweek gehad! Ik vind het ook heel jammer dat artikels over bloggen boekbloggers vaak niet vernoemd. Nav een artikel in Flair heb ik hen dat ook laten weten, maar heb nooit reactie gekregen, helaas.


  Annelies
  Beantwoorden

  • 9 februari, 2014 om 19:08
   Leesdame zegt:

   Ik het Blog magazine werden allerlei bloggers genoemd in een registerlijst. Van health-bloggers, tot travel-blogger, tot kookbloggers… maar boekbloggers, die stonden er niet bij. Ik heb ze op Twitter een berichtje gestuurd en ze bedankten mij voor de tip en ze zouden er op gaan letten, zeiden ze…


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: