De week van Leesdame, week 6

De week van LeesdameAlweer een week voorbij. En het was een rustige leesweek en dat was ook bewust zo! Ook op mijn blog was het rustig. Maar goed, er is verder niets aan de hand hoor! Gewoon een weekje alles op een laag pitje. Dat was niet gepland, maar wel gewenst uiteindelijk.

Ondertussen lees ik weer volop, ik ben momenteel bezig in twee boeken tegelijkertijd! Ik lees elke dag een stuk uit de SF thriller ‘Silo’ van Hugh Howie  en in bed lees ik ‘Het lang’ van Aukelien Weverling. De SF-thriller speelt zich af in een mega-silo, waarin een complete maatschappij in  werkt, woont en leeft.

‘Het land’ is een Nederlandse roman. Het leven op het land wordt gedetailleerd omschreven, dat lijkt idyllisch, maar schijn bedriegt. Tussen de regels door zit heel wat venijn en verstikking. Het leest heel prettig en ik heb ongeveer een kwart gelezen van deze roman. Deze week komt de leeservaring online. ‘Het land’ is niet zo heel dik, dus ik heb dit boek sneller uit dan de dikke pil ‘Silo’.

Voor komende week ligt op de stapel de roman ‘Zes maanden zonder’ van Charlotte de Monchy. Dat is een leuke roman/chicklit over Robin, die een weddenschap afsluit waarin ze zes maanden lang geen alcohol mag drinken en niet met iemand naar bed mag gaan. Dit omdat ze daar altijd door in de problemen komt. In dit half jaar reageert ze op een advertentie waarin een kindermeisje wordt gezocht. Het lijkt haar ideaal en ze vertrekt naar Ierland. Het lijkt mij een erg leuk boek! Overigens een leuk detail: de schrijfster is Nederlands! Dus dit boek kan ik ook meetellen voor de challenge ‘Ik lees Nederlands’.

Deze week staat er ook een artikel over bloggers in de Libelle. Natuurlijk kocht ik meteen de Libelle, maar het viel me ietwat tegen. Het woord ‘boekblogger’ kwam ik helaas niet tegen in het artikel. Maar Cynthia en Mascha werden uiteraard wel genoemd bij de linktips. Ergens jammer dat in zulke artikelen bij de links vaak de nadruk wordt gelegd op de beautybloggers. Natuurlijk vind ik deze bloggers heel leuk om te volgen. Maar er zijn zoveel meer blogthema’s. En ook de gewone dagboek-blogger bijvoorbeeld. Het artikel was heel positief opgesteld en interessant om te lezen, maar voor mij was het eigenlijk  niet echt nieuwe informatie. Wel interessant voor beginnende bloggers trouwens!

Hoe was jullie leesweek?

 


6 reacties

 • 8 februari, 2014 om 22:12
  Sandra zegt:

  Ik ben erg benieuwd hoor naar Silo, toen we het er gisteren over hadden op Twitter heb ik gelijk de titel en schrijver van het boek doorgestuurd naar een vriendin van mij, zij is een echte SF lezer, ben benieuwd!

  Mijn leesweek was zooooo saai, twee boeken uitgelezen en daarna 3 dagen bezig geweest met een dun boekje waar ik mij doorheen probeerde te worstelen, toch maar aan de kant gegooid. Komende week hoop ik iig 3 boeken te lezen van mijn Good reads lijst 🙂

  Precies je slaat de spijker op zijn kop @ bloggers. Bij het woord blogger denken mensen aan beautybloggers maar er zijn zoveel veel meer bloggers, jammer, gemiste kans van Libelle (en niet alleen hen).
  Fijne week!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra Beantwoorden

  • 9 februari, 2014 om 15:29
   Leesdame zegt:

   Twee boeken uitgelezen is echt niet saai hé 😉
   Nou ja, er werd wel algemeen over bloggen gesproken, maar het zijn altijd dezelfde namen (de beautybloggers) die dan weer genoemd worden, terwijl de blogwereld veel groter is. Een uurtje spitten op Bloglovin’ doet wonderen haha.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 9 februari, 2014 om 12:54
  Inge zegt:

  Wat leuk dat je ‘Het land’ leest! Ik ben benieuwd wat je van het einde vindt, ik was er een beetje ondersteboven van… Zelf loop ik een beetje achter met recensies schrijven, ik lees sneller dan ik schrijf! Momenteel lees ik ‘Duel met paard’.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 9 februari, 2014 om 18:55
  Annelies zegt:

  Toch een leuke leesweek gehad! Ik vind het ook heel jammer dat artikels over bloggen boekbloggers vaak niet vernoemd. Nav een artikel in Flair heb ik hen dat ook laten weten, maar heb nooit reactie gekregen, helaas.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 9 februari, 2014 om 19:08
   Leesdame zegt:

   Ik het Blog magazine werden allerlei bloggers genoemd in een registerlijst. Van health-bloggers, tot travel-blogger, tot kookbloggers… maar boekbloggers, die stonden er niet bij. Ik heb ze op Twitter een berichtje gestuurd en ze bedankten mij voor de tip en ze zouden er op gaan letten, zeiden ze…

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De week van Leesdame, week 6

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten