15 februari 2014

De week van Leesdame, week 7

beauty cover

Het was een drukke week, plus een week vol met tegenstrijdigheden! Het is weer tijd voor  ‘De week van Leesdame’!

Allereerst een uitleg over de tegenstrijdigheden! Ik lees elke dag een stuk een de dikke SF-thriller ‘Silo’ van Hugh Howey. Nu hoor ik je denken: ‘Nog steeds?!’ Euhm ja… nog steeds dus! het begin van deze thriller was het nogal doorbijten, maar nu komt eindelijk de vaart in het verhaal en het valt beslist niet tegen! Omdat het dus nogal doorbijten was heb ik het boek de eerste dagen vaak met tegenzin opgepakt. Maar goed, in een dik boek kom je alleen maar verder als je doorleest.

Ineens veranderde de traagheid in een enorme vaart en daarmee werd Silo toch de pageturner die ik had verwacht. Ik moet nog een heel stuk, maar het lezen gaat nu heel wat makkelijker.

Naast ‘Silo’ heb ik ook gelezen in de Nederlandse roman: ‘Het land’ van Aukelien Weverling. Dat boek heb ik uitgelezen en al besproken op mijn blog deze week. Ik was zeer onder de indruk van het verhaal, vooral door de bizarre wending op het einde. Ik merk ook weer meteen dat mijn voorliefde écht bij Nederlandstalige boeken ligt. ‘Het land’ kreeg van mij 5 sterren.

In het begin van deze week liep het lezen niet zo lekker en kwam ik ook nergens echt aan toe. Ook niet aan bloggen. Pas op dinsdagavond laat kwam ik erachter dat ik nog iets moest doen voor woensdag. ‘O ja, morgen is het kinderboekentijd op mijn blog!’. Gelukkig kon ik nog wat verzinnen. En ik maakte zelf een kinderboeken-tag. En toen ineens dacht ik: ‘kinderboekentijd, kinderboekentijd… ik zocht toch een naam voor deze rubriek?! Kinderboekentijd, dat klinkt erg goed!’ En de rubriek heeft dus nu een naam: “Kinderboekentijd”. Heel simpel en voor de hand liggend eigenlijk.

Voor volgende week heb ik een chicklit en een thriller klaarliggen. Weer heerlijk tegenstrijdig, maar ik hou ervan! Overigens kocht ik deze week ook nog eens een nieuw boek: Beauty by Lauren Conrad. Het is natuurlijk niet echt een leesboek, maar meer een bladerboek. Al met al een leuke aanvulling op mijn verzameling van beauty-boeken.

Een drukke week, met veel boeken op mijn pad, maar helaas wat minder gelezen dan normaal. Hoe was jullie leesweek?

6 reacties

 • 16 februari, 2014 om 20:07
  Annelies

  Klinkt als een leuke week! • 16 februari, 2014 om 20:20
  Leesdame

  Nou begin van vorige week was wat minder hoor. Maar op zich niet slecht 🙂 • 17 februari, 2014 om 23:13
  Inge

  Afgelopen weken was ik ook te druk met andere dingen, ik had minder tijd/zin om te lezen en van bloggen kwam het helaas maar weinig… Maar komende tijd ga ik het goed maken! • 18 februari, 2014 om 00:02
  Leesdame

  Het zal vast in de lucht zitten… 🙂 • 19 februari, 2014 om 10:35
  Mirjam

  Als ik afgelopen week überhaupt tien pagina’s gelezn heb is het veel… Hangt het in de lucht, zit het in het water, is het besmettelijk…??  • 19 februari, 2014 om 17:51
   Leesdame

   Zou het komen omdat veel mensen heel gemotiveerd in januari gaan lezen en dan in februari in een dip zakken? Over het algemeen heb ik de laatste 5 jaar in de maand februari altijd wel een soort van dip wat betreft zin in lezen.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: