De week van Leesdame, week 8

De week van LeesdameDeze week heb ik heerlijk veel kunnen lezen! Allereerst las ik Silo uit. Daar was ik op zich wel blij om. Ja, het was een mooi boek! Maar… ik ben er ook iets te lang in bezig geweest en na een tijdje verlangde ik duidelijk naar weer een lekker Nederlandstalig boek.

Voor Kinderboekentijd vond ik het heerlijk om helemaal weg te duiken in de wereld van Annie M.G. Schmidt. Ik had geweldige leesdagen hierdoor en door “Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek’ kreeg ik zin om ook Ibbeltje en Wiplala te gaan lezen. Niet nu meteen natuurlijk, maar hopelijk wel dit jaar.

Daarna ben ik verder gegaan in de roman ‘Zes maanden zonder’ van Charlotte de Monchy. Charlotte is een Nederlandse schrijfster, maar de naam deed mij in het begin ook anders vermoeden. Dus ik zeg het er even bij 😉 Het is een hele leuke roman/chicklit over Robin die besluit dat ze zes maanden geen alcohol meer mag drinken en geen seks meer mag hebben. Ze is haar baan kwijt, haar huis ook bijna, dus besluit ze naar Ierland te gaan, waar ze wil gaan werken als au pair. Maar dat loopt allemaal anders dan ze had verwacht. Het leest heel lekker weg en ik pak met plezier dit boek steeds op om verder te lezen. Komende week hiervan de leeservaring op mijn blog dus!

Volgende week ga ik de verhalenbundel ‘De zonden van een minnares’ lezen. Ik heb al positieve verhalen hiervan gehoord, dus ben benieuwd. Eerlijk gezegd weet ik nog niet wat ik ervan kan verwachten, maar ik laat me gewoon verrassen. Een verhalenbundel lees ik het liefst voor het slapengaan, dus ik denk dat ik dat ook ga doen met dit boek.

En ik ga een waargebeurd verhaal lezen van een Vlaamse radio presentatrice. Die door streptokokken haar beide onderbenen kwijtraakte. De helft van haar hand raakt ze ook kwijt. En ze houdt er een chronische longaandoening en immuunfeffect er aan over.  ‘Mijn leven op stelten’ heet dit boek en het is van Krista Bracke. Ik ben heel benieuwd naar haar verhaal. En ik ben daarom ook heel dankbaar dat de Vlaamse uitgeverij mij een recensie-exemplaar toezond.

Verder wil ik iedereen bedanken voor het enthousiasme en het aanmoedigen bij de 100 blogtips. Ik vond het heerlijk om deze tips te mogen schrijven. Ik ben heel blij dat jullie er blij mee zijn. 🙂


5 reacties

 • 23 februari, 2014 om 17:06
  Esmee zegt:

  Ik ben erg benieuwd naar Zes maanden zonder!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Esmee Beantwoorden

 • 23 februari, 2014 om 19:12
  Annelies zegt:

  Zes maanden zonder lijkt me een heel leuk boek.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 23 februari, 2014 om 19:19
  Leesdame zegt:

  Yep, het is een heel leuk feelgood-verhaal 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 24 februari, 2014 om 07:47
  Judith zegt:

  Lekker gevarieerd lezen! Inderdaad klinkt de Monchy niet erg Nederlands (misschien wel expres, want sommige mensen lezen niet graag Nederlandse schrijvers). Fijne leesweek gewenst!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Judith Beantwoorden

  • 24 februari, 2014 om 15:40
   Leesdame zegt:

   Het kan soms aardig verwarren, sommige achternamen. Vroeger dacht ik bijvoorbeeld dat Tess Gerritsen ook gewoon Nederlands was 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: De week van Leesdame, week 8

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten