23 februari 2014

De week van Leesdame, week 8

week van leesdame februari 2014

Deze week heb ik heerlijk veel kunnen lezen! Allereerst las ik Silo uit. Daar was ik op zich wel blij om. Ja, het was een mooi boek! Maar… ik ben er ook iets te lang in bezig geweest en na een tijdje verlangde ik duidelijk naar weer een lekker Nederlandstalig boek.

Voor Kinderboekentijd vond ik het heerlijk om helemaal weg te duiken in de wereld van Annie M.G. Schmidt. Ik had geweldige leesdagen hierdoor en door “Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek’ kreeg ik zin om ook Ibbeltje en Wiplala te gaan lezen. Niet nu meteen natuurlijk, maar hopelijk wel dit jaar.

Daarna ben ik verder gegaan in de roman ‘Zes maanden zonder’ van Charlotte de Monchy. Charlotte is een Nederlandse schrijfster, maar de naam deed mij in het begin ook anders vermoeden. Dus ik zeg het er even bij 😉 Het is een hele leuke roman/chicklit over Robin die besluit dat ze zes maanden geen alcohol meer mag drinken en geen seks meer mag hebben. Ze is haar baan kwijt, haar huis ook bijna, dus besluit ze naar Ierland te gaan, waar ze wil gaan werken als au pair. Maar dat loopt allemaal anders dan ze had verwacht. Het leest heel lekker weg en ik pak met plezier dit boek steeds op om verder te lezen. Komende week hiervan de leeservaring op mijn blog dus!

Volgende week ga ik de verhalenbundel ‘De zonden van een minnares’ lezen. Ik heb al positieve verhalen hiervan gehoord, dus ben benieuwd. Eerlijk gezegd weet ik nog niet wat ik ervan kan verwachten, maar ik laat me gewoon verrassen. Een verhalenbundel lees ik het liefst voor het slapengaan, dus ik denk dat ik dat ook ga doen met dit boek.

En ik ga een waargebeurd verhaal lezen van een Vlaamse radio presentatrice. Die door streptokokken haar beide onderbenen kwijtraakte. De helft van haar hand raakt ze ook kwijt. En ze houdt er een chronische longaandoening en immuunfeffect er aan over.  ‘Mijn leven op stelten’ heet dit boek en het is van Krista Bracke. Ik ben heel benieuwd naar haar verhaal. En ik ben daarom ook heel dankbaar dat de Vlaamse uitgeverij mij een recensie-exemplaar toezond.

Verder wil ik iedereen bedanken voor het enthousiasme en het aanmoedigen bij de 100 blogtips. Ik vond het heerlijk om deze tips te mogen schrijven. Ik ben heel blij dat jullie er blij mee zijn. 🙂

5 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: