1 maart 2014

De week van Leesdame, week 9

week van leesdame shoppen

Deze rubriek blijft natuurlijk wel op mijn blog 🙂 Dat blijft leuk, terugkijken op mijn leesweek. Ja, en het valt van deze week niet eens zo tegen, ook al zat ik in een dip. Ik heb het boek ‘Zes maanden zonder’ bijna uitgelezen. Nog een pagina of 30, dus dat doe ik straks voor het slapengaan.

Ik voel me heel rustig dat ik nu de stekker uit een vaste rubriek heb getrokken, het is alsof ik een zee aan leestijd ervoor terug heb gekregen. Een heerlijke lege week, waarin ik weer kan lezen volgens mijn planning.

Weet je, vaste rubrieken kunnen goed werken. Zoals deze dan. Omdat ik hier geen dagen voorwerk voor hoef te doen. Maar als je op een vaste dag een boek wilt bespreken, dan moet ik daar ook de leestijd bij rekenen en dat kost gewoon tijd. En dan moet ik gewoon keuzes maken. En geloof me, sinds gisteren heb ik meer lucht. Daardoor kreeg ik ook weer zin om te lezen en ook weer zin om te bloggen. Dus mijn flow is ook weer terug. En daarom was het allemaal toch niet zo verkeerd om eerlijk over mijn gevoel te bloggen hier.

Ik heb deze week ook geshopt. Ik heb de YA-thriller ‘Wreed’ gekocht van Mel Wallis de Vries. Die wou ik al een tijdje hebben, ik vind haar ya-thrillers erg goed en deze had ik nog niet gelezen. En ik heb ‘Het tweede kleurboek voor volwassenen’ gekocht. Iets heel anders dan lezen. Het is een ingewikkeld kleurboek. Het eerste deel heb ik niet, dus het is geheel nieuw voor mij. Ik heb al een kleurplaat gekleurd. Het valt me niet tegen, het is erg leuk en rustgevend als je hoofd heel vol zit. Ergens is ook vreemd om als volwassenen weer met kleurpotloden aan de slag te gaan, maar goed, waarom zou je het niet doen? Ik ga er later nog over bloggen, eerst nog wat meer kleuren, want dan heb ik ook wat om te laten zien hé.

Volgende week hoop ik lekker veel te kunnen lezen. Dit keer heb ik geen vaste rubriek om rekening mee te houden, dus ik kan alle leestijd benutten voor de boeken die ik wil lezen. Ik heb een mooie stapel boeken klaarliggen. Van alles wat. Verhalenbundel tot een waargebeurd verhaal en twee thrillers ertussen. Ik heb er weer zin in!

Hoe was jullie week?

2 reacties

 • 2 maart, 2014 om 13:24
  Sandra zegt:

  Goed dat je beslissing zo goed uitvalt, soms moet je eerst iets uitproberen voordat je merkt dat het net niet werkt voor je.
  Ik word nu toch wel nieuwsgierig naar YA thrillers!

  Afgelopen week stond toch wel in het teken van “mijn draai gevonden hebben” in het bloggen over boeken. Mijn leestempo is weer omhoog geschroefd, artikelen zijn klaar gezet en ik maak weer tijd vrij voor “frobelen” (snail mailen en haken).
  Kleuren is heerlijk ontspannend joh! Ik heb vorig jaar een aantal kleurboeken voor volwassenen besteld en kleur regelmatig, verstand op nul en gaan met de stiften/kleurpotloden.


  Sandra
  Beantwoorden

 • 2 maart, 2014 om 18:27
  Leesdame zegt:

  Wat fijn dat je nu ook je ‘blogdraai’ hebt gevonden Sandra. Leuk ook om je vaak voorbij te zien komen op Bloglovin’ 🙂
  Ja, kleuren is inderdaad ontspannend, het punt is alleen dat ik het steeds uitstel om te gaan beginnen. En als ik dan eenmaal begonnen ben, dan kleur ik zo een uurtje door 🙂 Ik word er inderdaad rustig van in mijn hoofd 🙂


  Leesdame
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: