Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy

zes maanden zonder coverDit boek heeft mij toch maar mooi gered uit mijn leesdip! ‘Zes maanden zonder’ is een heerlijk weglezende chicklit met een hoge feelgood-factor.

Robin drinkt veel en valt altijd op de verkeerde mannen. Zo belandt ze dus in bed met haar baas, wat een ontslag oplevert. Robin woont bij haar zus in huis, maar haar zus wil samenwonen en dus eigenlijk ook meer privacy. Voorzichtig polst ze of Robin niet uit wil kijken naar iets voor zichzelf. Robin voelt zich wat verloren en wil een einde maken aan haar slechte eigenschappen.

Ze besluit zes maanden lang alcohol te mijden en geen seks meer te hebben. Volgens haar zus gaat haar dat nooit lukken, maar Robin is vastbesloten om haar weddenschap tot een goed einde te brengen.

Omdat Robin geen baan meer heeft en binnenkort ook geen woning besluit ze te reageren op een advertentie waarin een au pair wordt gezocht in Ierland. Op de gok gaat ze ernaartoe en ze belandt in een Iers plattelands dorpje. Daar woont Sam, zij heeft net haar moeder verloren en moet hals over kop de bloemenwinkel overnemen. Robin ontmoet in de pub de man die de advertentie heeft gezet. Oftewel, de knappe dierenarts Connor. Maar hij heeft gelogen. Er is geen kind. Maar wel een vader. Een Nederlandse vader die ernaar verlangt om voorgelezen te worden omdat hij de Nederlandse taal zo mist. Robin voelt zich besodemietert, maar besluit uiteindelijk toch te blijven. Ze wordt vriendinnen met Sam. Alleen tussen Connor en haar botert het helemaal niet.

In de eerste plaats dacht ik dat ‘Zes maanden zonder’ een vertaalde chicklit was. Maar toen ik het persbericht las ontdekte ik dat Charlotte de Monchy een Nederlandse schrijfster is. ‘Zes maanden zonder’ is eigenlijk een soort ‘expat-chicklit’, oftewel: een Nederlandse chicklit, die zich afspeelt in het buitenland. Toegegeven, ergens is ‘Zes maanden zonder’ ook wel een beetje een standaard chicklit. Wat betreft voorspelbaarheid en ingrediënten. Alles wat in een chicklit hoort te zitten, zit hier ook in. Is dat verkeerd? Nee, dat is op zijn tijd juist heel lekker. Soms snak je naar herkenbaarheid, naar iets waarvan je weet dat het goed afloopt en waarbij je niet al te diep hoeft te denken. ‘Zes maanden zonder’ biedt dat ook.

Charlotte de Monchy schrijft lekker vlot en met veel vaart. Ze omschrijft de omgeving heel gedetailleerd het Ierse plattelandsleven zonder langdradig te worden. Kortom: ‘Zes maanden zonder’ is als een lekker pak koekjes. Je weet wat je krijgt, hapklaar en je houdt er een voldaan gevoel aan over.


7 reacties

 • 3 maart, 2014 om 17:21
  Sandra zegt:

  Dit klinkt als een heerlijk tussendoor boek! Inderdaad niks mis met een chicklit, verstand op nul en lekker lezen kan soms heel fijn zijn, vooral tussen twee “zwaardere” boeken in.
  Ik voeg hem toe aan mijn te lezen boekenlijst, leuk!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sandra Beantwoorden

 • 3 maart, 2014 om 18:43
  Gerrianne zegt:

  Komt op mijn leeslijstje! 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Gerrianne Beantwoorden

 • 4 maart, 2014 om 15:47
  Lieke zegt:

  Lijkt me een erg leuke chicklit! Ik lees zelf niet zo vaak chicklits maar deze lijkt me toch wel heel leuk 🙂 En mooi dat je nu geen leesdip meer hebt!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Lieke Beantwoorden

 • 1 april, 2014 om 13:52
  Sharon zegt:

  Ik heb hem net uit!! erg leuk boek. Jammer dat ik hem nu al gelezen heb, nu mot ik wachten tot haar 2e boek uitkomt…… Heerlijk boek

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sharon Beantwoorden

 • 1 april, 2014 om 13:54
  sharon zegt:

  mot moet moet zijn 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  sharon Beantwoorden

Reageer op: Zes maanden zonder van Charlotte de Monchy

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten