4 mei 2023

Dit kijk ik momenteel graag op tv

Er was een tijd dat ik echt na het avondeten op de bank plofte en tegen bedtijd de tv uitdeed. Tegenwoordig kijk ik alleen als er echt iets komt wat ik wil zien.

Zo af en toe kijk ik nog wel eens GTST, maar als ik een paar weken oversla dan mis ik ook niks. Elke ochtend kijk ik het nieuws en het weerbericht. En tijdens het avondeten luister ik naar ‘Eigen Huis & Tuin: Lekker leven’. Films kijk ik vrijwel nooit meer op tv vanwege de ellenlange reclames, ik zoek ze dan liever op bij Netflix of NPO Plus.

BinnensteBuiten

Ik kijk dit programma bijna elke dag. Soms tijdens het middageten, soms in de avond. Ik vind het heel leuk om bij mensen binnen te kijken in hun unieke woning, ik zie Raymond en Sharon graag koken en ik vind het interessant dat dit programma vaak een inkijkje geeft in iemands verzameling, werk of passie. Soms bezoeken ze mensen die van een kerk of school een woning hebben gemaakt. Of ze laten een enorme tuin zien met allerlei hoekjes en inkijkjes. Boswachter Marieke neemt de kijkers mee naar mooie natuurgebieden en Alain bezoekt mensen en kookt dan op locatie.

Het programma bestaat uit steeds wisselende items, daardoor is het programma heel veelzijdig. Soms doet het me denken aan Schooltv van vroeger, maar dan voor volwassenen.

Dag & nacht

Dit is een nieuwe ziekenhuisserie op NPO en het speelt zich af op de afdeling verloskunde. Er is een groot tekort aan personeel en de mensen die er werken draaien vaak dubbele diensten en sommige zitten er bijna doorheen. In de serie zie je diverse verhaallijnen, die vaak draaien om een bevalling, die echt elke keer anders gaat. Kim van Kooten speelt Ella, het hoofd van de afdeling verloskunde. Er zitten ook wat clichémomenten in, zoals seks met een arts in een achterafkamertje. Maar goed, dat hoort bij een ziekenhuisserie.

De eerste afdeling was ik sceptisch, maar na de tweede aflevering zat ik helemaal in de serie. Ik vind het leuk om elke week een aflevering te kijken en niet alles op één avond. Zo blijft het meer hangen voor mijn gevoel en ik vind het ook leuk steeds naar een nieuwe aflevering toe te leven.

Bad skin doctors (Mijn huid ziet er niet)

Op TLC kijk ik ‘Bad skin doctors’ en dat zijn dezelfde dermatologen die je ook zag bij ‘Mijn huid ziet er niet uit’ dat op RTL 5 kwam vorig jaar. Ik vind het een fascinerend programma. Ik ben enorm geïnteresseerd in huidproblemen, huidverzorging, herstel en eindresultaten. Ik vind het soms heel heftig om te zien. Mensen kunnen zich heel wanhopig voelen bij een huidprobleem. Daarna is het spannend of de dokters het op kunnen lossen, dit hangt ook van de bereidheid van de patiënt. Laatst was er een man en die weigerde de zalf te smeren en de medicijnen te slikken, waardoor het nog veel erger werd.

En ja, ik geef toe, ik vind het fascinerend om te zien hoe bulten eruit worden gesneden, of hoe onderhuidse ontstekingen uitgedrukt worden. Ik weet het, het is raar en voor sommige heel vies om te zien, maar ik kijk dat dus gewoon en ik vind het leerzaam.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: