27 mei 2012

Drie bundels in één blog gebundeld

dingen die fijn zijn cover

De afgelopen dagen heb ik een stapeltje columnbundels gelezen. Heerlijk met dit zomerse weer en de korte verhaaltjes lezen lekker door.

Eerst had ik Dingen die fijn zijn van Claudia de Breij.
Ik ben een fan van het werk van Claudia! Ik hou van haar shows, ik hou van haar liedjes en dus ook van deze verhalenbundel. Het is een hele leuke bundel vol met feelgood-columns.
Claudia schrijft over de kleine dingen in het leven die gewoon heel fijn zijn en verder over alledaagse en herkenbare situaties.

Claudia gaf mij met deze bundel de inspiratie om voor mezelf een lijst te maken met 100 dingen die ik fijn vind. Leuk om te doen en terug te lezen. En dat je dan denkt: Ja, het leven is echt fijn!

De andere dag ging ik in tuin zitten met Laat maar waaien van Daphne Deckers. En ja, het waaide en dat liet ik maar zo. Daphne schrijft leuk, maar bij haar blijf ik toch het gevoel houden dat ze erg haar best doet om over te komen als een “perfect mother” . Ik heb niet alle bundels van Daphne gelezen, ben ik ook niet van plan, vond deze wel leuk voor tussendoor.

En vandaag had ik Geen paniek! van Renske de Greef. En die is echt heel leuk! Ik heb deze bundel in één middag uitgelezen. Ik vloog er doorheen. Ook heel feelgood en zo herkenbaar! Renske schrijft vaak de dingen die wij denken, maar niet durven zeggen of doen. Of ze schrijft over gedachten waar wij wel eens aan denken maar nooit delen met anderen. Dat je op een feestje zit met lieve mensen, die leuke dingen doen, maar waar jij dan denkt “wat doe ik hier eigenlijk?” Zo herkenbaar!

En even een rijtje sterren:

Dingen die fijn zijn: *****
Laat maar waaien : ****
Geen paniek: *****