13 november 2013

Pedagoochelen van Daphne Deckers

pedagoochelen cover

De grote verhuizing naar een eigen domein is ondertussen  in volle gang, maar tussen de virtuele verhuisdozen gaat het lezen en bloggen natuurlijk gewoon door!

Sinds een tijdje heb ik er bewust voor gekozen om voor het slapengaan iets luchtigs en makkelijks te lezen. Het maakt mijn hoofd lekker leeg en van een luchtig verhaal of column lig ik ook geen uur wakker. Ik koos daarom voor de luchtige bundels van Daphne Deckers over haar gezinsleven. Ik bespreek drie van haar boeken kort in drie losse blogposten.

Ik dacht eerst dat dit ook een columnbundel was, maar het verhaal gaat gewoon aan één stuk door. Daphne schrijft over zogenaamde opvoedstress die komt kijken bij het opvoeden van kinderen in de leeftijd van 4 tot 6. Lijkt allemaal serieus, maar het is juist heel vermakelijk geschreven.

Stiekem is het leuk om bij Daphne Deckers binnen te koekeloeren. Het is niet zo dat ze schrijft met een wijzend vingertje, want ze maakt zelf ook genoeg blunders, maar ik vond wel dat Daphne soms iets teveel haar best deed om over te komen als een’supermoeder’ die het allemaal net wat beter weet.