Drie series die ik vroeger graag keek

friends Tegenwoordig kijk ik Netflix… Once upon a time… verslavend leuk en ik kan kijken wanneer het mij uitkomt, best luxe! Vandaag deel ik drie series die ik vroeger trouw volgde op televisie. Sommige worden nog steeds wel eens uitgezonden, een ervan zelden, maar gelukkig bestaan er dvd-boxen 🙂

Sam Sam vond ik heel leuk en kwam vaak op maandagavond. Het ging over twee meiden (Jo en Chris)  en een man (Jimmy) die de bovenverdieping huurde van Nol en Rietje Brouwer. Jimmy werd gespeeld door John Jones.

Op de zolder woonde Lex, een beetje een viezerik, maar hij bedoelde het vaak wel goed. Samen met Jimmy runde hij later in de serie een café. De serie was soms overdreven komisch en heel vaak lagen ze overhoop met de wat ouderwetse Nol Brouwer, waar Rietje dan weer vaak bemiddelde. Later werden Jo en Chris vervangen door twee nieuwe personages.

Friends, need I say more? Ik vond het geweldig en heb ook alle tien de dvd’s in de kast staan. Ik was vooral fan van Phoebe, zo lekker losbollig. Monica is de spil van de hele vriendengroep en in haar appartement is het altijd een zoete inval. Elke aflevering gebeurde wel iets komisch, vooral Joey kon er wat van. Maar ook de droge opmerkingen van Ross en de komische toestanden waar hij zich vaak in bevond waren erg grappig. Ik weet niet of ik het nog steeds zo leuk zou vinden, want heb het al een tijdje niet meer teruggezien, ook al komt het nog wel regelmatig voorbij op televisie.

Judging Amy was een advocatenserie. Amy was kinderrechter en in elke aflevering behandelde ze een probleem waar een kind centraal in stond. Daarnaast volgde je Amy ook in haar privéleven en in haar liefdesleven. Amy was een alleenstaande moeder en woonde bij haar moeder in. De juridische zaken werden altijd afgerond, maar het privéleven van Amy was een rode draad door het seizoen.

Welke series keek jij vroeger graag?


9 reacties

 • 20 januari, 2016 om 21:41
  Marjon zegt:

  Judging Amy keek ik ook graag naar. Met name vanwege de moederland welke werd gespeeld door een hoofdrolspeelster uit Cagney and Lacey.
  Dat was een goede serie in de jaren 70

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marjon Beantwoorden

  • 20 januari, 2016 om 21:42
   Marjon zegt:

   Moederrol natuurlijk ipv moederland.

   Ikhartje(1) deze reactie

   Marjon Beantwoorden

   • 20 januari, 2016 om 22:14
    Leesdame zegt:

    Ja ik snap… autocorrectie 😉 Ja, dat vond ik ook een gaaf personage. Haar moeder werkte bij de kinderbescherming en soms dacht ze heel anders over een zaak dan Amy, maar toch mooi dat ze altijd wel weer tot elkaar kwamen. Maar zo lang geleden dat ik het gezien heb.

    Ikhartje(0) deze reactie

    Leesdame Beantwoorden

 • 21 januari, 2016 om 00:31
  biancaronday zegt:

  Sam Sam was altijd erg leuk, van Friends ben ik nooit een hele grote fan geweest en judging Amy heb ik nooit gekeken. Verder keek ik altijd Buffy, Charmed en Dawsons creek.

  Ikhartje(1) deze reactie

  biancaronday Beantwoorden

 • 21 januari, 2016 om 08:58
  hetboekenik zegt:

  Ik heb deze eigenlijk nog nooit eerder gezien (alleen Friends natuurlijk, maar niet heel veel afleveringen)

  Ikhartje(1) deze reactie

  hetboekenik Beantwoorden

 • 22 januari, 2016 om 12:31
  Marcia zegt:

  Sam sam was echt leuk! Ik was het helemaal vergeten, maar dat keek ik vroeger vaak met mijn broer.. En ook Friends was één van onze favoriete series!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marcia Beantwoorden

 • 23 januari, 2016 om 16:16
  Linda zegt:

  Friends!!! Kijk ik nog steeds heel graag naar, haha.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Linda Beantwoorden

  • 23 januari, 2016 om 16:19
   Leesdame zegt:

   Er wordt wel eens gefluisterd over een reünie-aflevering, zou ik wel nieuwsgierig naar zijn!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 31 januari, 2016 om 21:54
  Mariska zegt:

  Jaaa, Sam Sam was zo leuk altijd!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mariska Beantwoorden

Reageer op: Drie series die ik vroeger graag keek

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten