20 januari 2016

Drie series die ik vroeger graag keek

Tegenwoordig kijk ik Netflix… Once upon a time… verslavend leuk en ik kan kijken wanneer het mij uitkomt, best luxe! Vandaag deel ik drie series die ik vroeger trouw volgde op televisie. Sommige worden nog steeds wel eens uitgezonden, een ervan zelden, maar gelukkig bestaan er dvd-boxen 🙂

Sam Sam vond ik heel leuk en kwam vaak op maandagavond. Het ging over twee meiden (Jo en Chris)  en een man (Jimmy) die de bovenverdieping huurde van Nol en Rietje Brouwer. Jimmy werd gespeeld door John Jones.

Op de zolder woonde Lex, een beetje een viezerik, maar hij bedoelde het vaak wel goed. Samen met Jimmy runde hij later in de serie een café. De serie was soms overdreven komisch en heel vaak lagen ze overhoop met de wat ouderwetse Nol Brouwer, waar Rietje dan weer vaak bemiddelde. Later werden Jo en Chris vervangen door twee nieuwe personages.

Friends, need I say more? Ik vond het geweldig en heb ook alle tien de dvd’s in de kast staan. Ik was vooral fan van Phoebe, zo lekker losbollig. Monica is de spil van de hele vriendengroep en in haar appartement is het altijd een zoete inval. Elke aflevering gebeurde wel iets komisch, vooral Joey kon er wat van. Maar ook de droge opmerkingen van Ross en de komische toestanden waar hij zich vaak in bevond waren erg grappig. Ik weet niet of ik het nog steeds zo leuk zou vinden, want heb het al een tijdje niet meer teruggezien, ook al komt het nog wel regelmatig voorbij op televisie.

Judging Amy was een advocatenserie. Amy was kinderrechter en in elke aflevering behandelde ze een probleem waar een kind centraal in stond. Daarnaast volgde je Amy ook in haar privéleven en in haar liefdesleven. Amy was een alleenstaande moeder en woonde bij haar moeder in. De juridische zaken werden altijd afgerond, maar het privéleven van Amy was een rode draad door het seizoen.

Welke series keek jij vroeger graag?

9 reacties

 • 20 januari, 2016 om 21:41
  Marjon

  Judging Amy keek ik ook graag naar. Met name vanwege de moederland welke werd gespeeld door een hoofdrolspeelster uit Cagney and Lacey.
  Dat was een goede serie in de jaren 70  • 20 januari, 2016 om 21:42
   Marjon

   Moederrol natuurlijk ipv moederland.   • 20 januari, 2016 om 22:14
    Leesdame

    Ja ik snap… autocorrectie 😉 Ja, dat vond ik ook een gaaf personage. Haar moeder werkte bij de kinderbescherming en soms dacht ze heel anders over een zaak dan Amy, maar toch mooi dat ze altijd wel weer tot elkaar kwamen. Maar zo lang geleden dat ik het gezien heb. • 21 januari, 2016 om 00:31
  biancaronday

  Sam Sam was altijd erg leuk, van Friends ben ik nooit een hele grote fan geweest en judging Amy heb ik nooit gekeken. Verder keek ik altijd Buffy, Charmed en Dawsons creek. • 21 januari, 2016 om 08:58
  hetboekenik

  Ik heb deze eigenlijk nog nooit eerder gezien (alleen Friends natuurlijk, maar niet heel veel afleveringen) • 22 januari, 2016 om 12:31
  Marcia

  Sam sam was echt leuk! Ik was het helemaal vergeten, maar dat keek ik vroeger vaak met mijn broer.. En ook Friends was één van onze favoriete series! • 23 januari, 2016 om 16:16
  Linda

  Friends!!! Kijk ik nog steeds heel graag naar, haha. • 31 januari, 2016 om 21:54
  Mariska

  Jaaa, Sam Sam was zo leuk altijd!Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: