Ik wou dat ik anders was van Paul Biegel

Ik wou dat ik anders was coverIk weet nog dat ik bij een meneer in de klas zat die het leuk vond om voor te lezen. We kozen aan het begin van het schooljaar ‘Ik wou dat ik anders was’ van Paul Biegel uit. Elke keer als er tijd over was, las hij een paar bladzijdes uit dit boek voor. Dat schoot helaas niet op. Te weinig tijd en als er veel zieke kinderen waren geweest dan herhaalde hij een hoofdstuk voor diegene die het had gemist. Zo kwam het dat we nooit meer toekwamen aan het eind.

Jammer, want ik wist dus niet of Anders ooit terug thuis zou komen en of hij wel of niet de tafel van zeven uit zijn hoofd zou leren.

Anders is een leerling die overal wat moeite mee heeft. De tafel van zeven lukt hem niet. Hij wenst dan ook dat hij anders was en daarom vraagt hij een tovenares om hulp. Zij zegt dat hij de tafel van zeven uit zijn hoofd moet opdreunen en dan zal hij door de Grote Tovenaar betoverd worden. Hij krijgt hulp van Veertje, ze waait door het raam. Zij mag helpen, maar absoluut niets voorzeggen. Het gaat helaas toch mis en dan wordt hij super klein getoverd.

Anders komt terecht in de insectenwereld. De mieren, een hommel, spinnen, rupsen, een klaproos en de slakkenjuffrouwen leren hem bij toeval stap voor stap de tafel van zeven. Anders helpt de insecten ook en voor het eerst voelt Anders zich niet dom, maar juist erg slim. Hij leert dappere dingen, denkt goed na voor hij iets doet en weet zich uit benarde situaties te redden. Zal hij uiteindelijk dan toch anders worden?

Een gemoedelijk kinderboek wat wel iets weg heeft van ‘Erik of het klein insectenboek’. Het is een perfect voorleesboek met heleboel ruimte voor stemmetjes en geluiden. Zelf lezen zou ook kunnen, maar toen ik het boek las vroeg ik me een paar keer kritisch af of dit kinderboek uit 1967 nog wel van deze tijd is. Kinderen vanaf een jaar of acht die van avontuurlijke verhalen houden, kunnen zich vast wel met dit boek vermaken. Voor mij was het vooral een vlaag van jeugdsentiment.

Het boek liep natuurlijk goed af, maar ik vond het wel erg snel afgewerkt.  Misschien had ik er meer van verwacht na al die jaren, zou kunnen. Ik had gewoon verwacht dat het einde anders was 😉


3 reacties

Reageer op: Ik wou dat ik anders was van Paul Biegel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten