Droombeeld van Loes den Hollander

Droombeeld coverIk pakte weer eens een thriller op van Loes den Hollander. Soms zijn haar thrillers (super)spannend. Soms ook niet… Bij ‘Droombeeld’ duurde het best wel lang voordat het verhaal echt spannend werd. Maar supersnel las het boek wel!

Maartje wordt overvallen in haar huis, van daaruit gaan we vlug naar de volgende verhaallijn rond Twan, Maartjes man. Hij is onder de trein gesprongen. Schoonzus Natasja en vriendin Anouk lijken dubbele agenda’s te hebben. Maartje is de spil in deze situatie, maar grip krijgen op alles lukt haar net niet.

Er gebeurde heel wat in ‘Droombeeld’ en met name met Maartje en haar leven. Ze krijgt wat voor haar kiezen: een overval, een man die zelfmoord pleegt én een dubbele agenda had. Een schoonzus met een dubbele agenda, een vriendin met een dubbele agenda. Een lieve jongen die de tuin van Maartje onderhoudt, maar ook overlijdt. Een geheimzinnige vrouw met rood haar die wordt gesignaleerd.

Brieven van een anoniem persoon. Zwager Sep die plotseling verdwijnt. En geld, veel geld… wat gewoon bij Maartje thuis ligt, zonder dat Maartje dat zelf weet. De vele aanknopingspunten die er zijn probeert Maartje (en de lezer) aan elkaar te knopen. Als lezer was ik er alleen iets beter in dan Maartje… Wat op den duur wel gaat storen, want je denkt op een gegeven moment: kom op zeg… doe je ogen open!

In staccato stijl en in korte hoofdstukken raast het verhaal voorbij. Veel tijd voor Maartje om bij te komen van de overval is er niet. Die overval wordt trouwens compleet verdrukt door de verhaallijnen die erop volgen. Doordat de nadruk vooral ligt op de situaties, worden de personages niet echt uitgediept. Hierdoor komt het over alsof Maartje alles koel registreert en verwerkt. Daardoor bleef Maartje afstandelijk en oppervlakkig voor mij als lezer. Het einde van het boek was nogal abrupt vond ik. Ik had nog wel wat vragen, maar daar kwamen geen antwoorden meer op.  Voelde toch wel onbevredigend toen ik het boek sloot.

Maar toch leest ‘Droombeeld’ wel heel gemakkelijk weg en dat is in drukke tijden, of op dagen dat je je niet zo lekker voelt, wel heel erg fijn! Voor je er erg in hebt, heb je alweer een kwart van het boek weg gelezen. De korte hoofdstukjes lezen ook lekker voor het slapengaan, want vooruit, je kan er nog wel eentje lezen voordat je het licht uitdoet. Ik vond het een prima boek om mezelf even mee te vermaken, lang blijven hangen zal het niet.

 

 

 


2 reacties

 • 27 november, 2016 om 19:38
  Annelies zegt:

  Ik heb wel al kortverhalen van haar gelezen, maar volgens mij nog nooit een thriller.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 27 november, 2016 om 19:46
   Leesdame zegt:

   Ik vond Genadeklap goed en spannend. Maar dat was het tweede deel in een korte serie. Dossier Metselaer. Het volgt direct het eerste deel Aangetast op. Driftleven kan ik ook aanraden, die is al wat jaartjes oud (2009 denk ik) en las ik voordat ik met dit blog begon. Ik kan het boek nog goed herinneren.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Droombeeld van Loes den Hollander

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten