On life van Anna Nooshin

on life coverIk had dit boekje al eerder vast in de winkel en had al wat stukjes gelezezen, maar twijfelde nog wat. Ik vond het erg duur voor zo’n klein boekje, maar ik ging uiteindelijk toch overstag. Tja, nieuwsgierig 😉

Dit keer heeft Anna Nooshin gesprekken met mensen die voor haar belangrijk zijn. Mensen die inspireren vanwege hun vak, hun kledingstijl, de vriendschap etc. Na een korte inleiding bij elk hoofdstuk gaat Anna een dialoog aan met deze mensen. Het boek wordt verder gevuld met kleurrijke kiekjes en adviezen van Anna en haar gesprekspartners.

Anna Nooshin heeft al veel bereikt in haar leven, ze streeft (hoge) doelen na en heeft altijd wel een nieuwe uitdaging waar ze zich op focust. Inspiratie vindt ze overal en in dit boek deelt ze haar inspiratiebronnen met de lezer. Belangrijke mensen voor Anna zoals haar moeder, vriend en haar vriendinnen. Maar ook haar visagiste en kapster delen adviezen en geven hun mening. Anna praat met fashionista’s over smaak en stijl en deelt ervaringen en tips met betrekking tot (alleen) reizen.

Het boek is handzaam en leest gemakkelijk vanwege de dialogen. Door die dialogen miste ik een soort vertelvorm. Ik had het leuker gevonden als Anna deze dialogen had uitgewerkt tot een lopend geheel, een verhaal zeg maar. Nu was er een korte inleiding, een dialoog en vervolgens deelt Anna samen met haar gesprekspartner diverse tips over de besproken onderwerpen. Je schiet daardoor erg snel door dit boek heen en voor je het weet is het uit. En dan kom ik terug op wat ik net al zei, uiteindelijk is het dan best duur voor zo’n klein boekje.

Inspirerend is het wel, mits de onderwerpen je aanspreken. Ik heb wel wat met visagie en het kappersvak, dus ik smulde van de professionele adviezen. Andere zaken vond ik wat minder interessant, zoals fashion. Toch zijn die mindere hoofdstukjes niet zo erg, je vliegt er doorheen. Het boek is kleurrijk, vrolijk en staat vol met kiekjes. Je kan er lekker door bladeren en eruit halen wat voor jou interessant is. Wel is het nadeel met dit soort boeken (bij mij althans) dat ze na het lezen in de kast verdwijnen om er daarna niet meer uit te komen.


2 reacties

 • 30 november, 2016 om 18:07
  joanydvv zegt:

  Een deel van mij is wel nieuwsgierig naar het boek, maar van de andere kant was ik eigenlijk té teleurgesteld in het eerste boek van Anna om deze een kans te geven. Voor mijn gevoel werd het eerste boek echt geïntroduceerd alsof het een toffe verzameling tips zou bevatten voor online influencers. Maar het waren vooral veel anekdotes over haar leven. Dat vond ik jammer, want ik had gehoopt van haar te leren. Zo te horen is dit boek ook eerder een verzameling gesprekken dan iets waar ik iets van op kan steken. Jammer.

  Ikhartje(1) deze reactie

  joanydvv Beantwoorden

  • 30 november, 2016 om 22:03
   Leesdame zegt:

   Tja, dit soort boeken blijven nieuwsgierigheid opwekken, maar uiteindelijk is en blijft het een soort tijdschrift in boekvorm. Inclusief de spon 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: On life van Anna Nooshin

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten