29 november 2016

On life van Anna Nooshin

Ik had dit boekje al eerder vast in de winkel en had al wat stukjes gelezezen, maar twijfelde nog wat. Ik vond het erg duur voor zo’n klein boekje, maar ik ging uiteindelijk toch overstag. Tja, nieuwsgierig…

Dit keer heeft Anna Nooshin gesprekken met mensen die voor haar belangrijk zijn. Mensen die inspireren vanwege hun vak, hun kledingstijl, de vriendschap etc. Na een korte inleiding bij elk hoofdstuk gaat Anna een dialoog aan met deze mensen. Het boek wordt verder gevuld met kleurrijke kiekjes en adviezen van Anna en haar gesprekspartners.

Anna Nooshin heeft al veel bereikt in haar leven, ze streeft (hoge) doelen na en heeft altijd wel een nieuwe uitdaging waar ze zich op focust. Inspiratie vindt ze overal en in dit boek deelt ze haar inspiratiebronnen met de lezer. Belangrijke mensen voor Anna zoals haar moeder, vriend en haar vriendinnen. Maar ook haar visagiste en kapster delen adviezen en geven hun mening. Anna praat met fashionista’s over smaak en stijl en deelt ervaringen en tips met betrekking tot (alleen) reizen.

Het boek is handzaam en leest gemakkelijk vanwege de dialogen. Door die dialogen miste ik een soort vertelvorm. Ik had het leuker gevonden als Anna deze dialogen had uitgewerkt tot een lopend geheel, een verhaal zeg maar. Nu was er een korte inleiding, een dialoog en vervolgens deelt Anna samen met haar gesprekspartner diverse tips over de besproken onderwerpen. Je schiet daardoor erg snel door dit boek heen en voor je het weet is het uit. En dan kom ik terug op wat ik net al zei, uiteindelijk is het dan best duur voor zo’n klein boekje.

Inspirerend is het wel, mits de onderwerpen je aanspreken. Ik heb wel wat met visagie en het kappersvak, dus ik smulde van de professionele adviezen. Andere zaken vond ik wat minder interessant, zoals fashion. Toch zijn die mindere hoofdstukjes niet zo erg, je vliegt er doorheen. Het boek is kleurrijk, vrolijk en staat vol met kiekjes. Je kan er lekker door bladeren en eruit halen wat voor jou interessant is. Wel is het nadeel met dit soort boeken (bij mij althans) dat ze na het lezen in de kast verdwijnen om er daarna niet meer uit te komen.

2 reacties

 • 30 november, 2016 om 18:07
  joanydvv

  Een deel van mij is wel nieuwsgierig naar het boek, maar van de andere kant was ik eigenlijk té teleurgesteld in het eerste boek van Anna om deze een kans te geven. Voor mijn gevoel werd het eerste boek echt geïntroduceerd alsof het een toffe verzameling tips zou bevatten voor online influencers. Maar het waren vooral veel anekdotes over haar leven. Dat vond ik jammer, want ik had gehoopt van haar te leren. Zo te horen is dit boek ook eerder een verzameling gesprekken dan iets waar ik iets van op kan steken. Jammer.  • 30 november, 2016 om 22:03
   Leesdame

   Tja, dit soort boeken blijven nieuwsgierigheid opwekken, maar uiteindelijk is en blijft het een soort tijdschrift in boekvorm. Inclusief de spon 😉Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: