Druppelende gedachtes van Liesanne van der Plas

druppelende gedachtes coverIk vind gedichten erg mooi en ik lees ze dan ook graag! Op zijn tijd schrijf ik zelf ook gedichten, maar die deel ik zelden. Wat ik zo mooi vind aan een gedicht is dat je met poëtische teksten gecompliceerde gevoelens heel mooi kunt verwoorden, ook al is de onderliggende boodschap vaak grimmig of verdrietig. Liesanne van der Plas schreef zo’n mooie gedichtenbundel!

Gedichten over moeilijke periodes in haar leven, maar ook over gelukkige momenten. Over haar kijk op de maatschappij, maar ook over dierbaren. Korte gedichtjes wisselen af met langere gedichten.

‘Druppelende gedachtes’ is een dunne bundel, niet om gelijk uit te lezen. Meer een boekje voor naast je bed, om elke avond een gedicht of twee uit te lezen en om over na te denken. De gedichten zijn niet moeilijk, de onderliggende boodschap begreep ik vaak al snel. Sombere gedichten worden afgewisseld met luchtige gedichten. Soms confronterend als je dezelfde situatie herkent in je eigen leven.

Liesanne van der Plas (pseudonaam) is nog niet zo heel erg bekend. Daarom besloot ik een mini interview met haar te doen, zodat we ook de dichteres zelf leren kennen, maar ook wat meer te weten komen over de totstandkoming van haar bundel.

De meeste mensen kennen jou nog niet, wil je iets in het kort over jezelf vertellen?
Ik ben een 33 jarige getrouwde vrouw en ik heb 2 dochters. Ik heb in mijn leven 2 grote dromen gehad: vrijwilligerswerk doen in Afrika en een gezin stichten. Beide dromen zijn ondertussen uitgekomen. In 2008 heb ik een aantal maanden vrijwilligerswerk gedaan in Afrika en een paar jaar geleden heb ik mijn man ontmoet met wie ik ondertussen 2 fantastische meisjes heb gekregen.

Hoe kwam ‘Druppelende gedachtes’ tot stand en heb je zelf alle afwerking omtrent het uitgeven zelf gedaan?
Druppelende gedachtes is een verzameling van gedichten die ik in de loop der jaren heb geschreven, maar waar ik verder nooit iets mee heb gedaan. Toen ik er klaar voor was om mijn gedichten te bundelen, heb ik online een uitgever gezocht die mij kon helpen om er een gedichtenbundel van te maken. Na het verwerken van het commentaar en de tips van de uitgever, heb ik een foto aangedragen voor de voorkant van de bundel. De foto op de voorkant is gemaakt door een hobby fotograaf die zijn foto wel beschikbaar wilde stellen voor mijn boek. De foto is ook de inspiratie geweest voor de titel van de bundel. De afwerking (vormgeving van het boek, zoals de voor- en achterkant) is door de uitgever verzorgt.

Jouw gedichten zijn erg uiteenlopend, van heel luchtig, tot heel zwaar. Van leven en dood, verdriet en geluk. Heb je bewust voor deze tegenstellingen gekozen?
Ik heb niet bewust voor deze tegenstellingen gekozen. Het is voortgekomen uit de 2 periodes waarin ik vooral mijn gedichten heb geschreven.

In de eerste periode had ik erg negatieve gedachtes en voelde ik mij een last voor de mensen om mij heen. De gedichten die ik in die periode heb geschreven zijn voornamelijk zwaar, omdat ze een weergave zijn van de soms erg depressieve gedachtes die ik destijds had.

In de tweede periode had ik juist vooral positieve gedachtes en was ik veel vrolijker en zag ik alles veel zonniger in. De gedichten die ik in deze periode heb geschreven zijn daardoor ook een stuk luchtiger.

De keus om beide soort gedichten in één bundel te stoppen heb ik niet echt bewust gemaakt. Ik heb gewoon alle gedichten die ik had bij elkaar gestopt, zonder te beseffen dat de tegenstellingen zo groot waren.

Tot slot, zou je van één gedicht uit ‘Druppelende gedachtes’ iets willen vertellen?
Het gedicht Nachtmerrie (pagina 11) gaat over een goede vriend van mij die ik tijdens mijn vrijwilligerswerk in Afrika heb ontmoet. Hij woont in Nigeria, een land dat al jaren wordt opgeschrikt met de meest nare verhalen en beelden. Het gedicht gaat over de nachtmerries die ik wel eens heb over zijn veiligheid en het beklemmende gevoel dat ik hem met het geweld wat daar heerst ineens kwijt zou kunnen zijn. Omdat er ook niets is wat ik kan doen, is het gevoel van vertrouwen in een goede afloop van de situatie daar en dus de veiligheid van mijn vriend totaal verdwenen.

Dank je wel Liesanne voor je medewerking aan het interview en ik wens je veel succes in de toekomst met ‘Druppelende gedachtes’ en al het werk wat nog daarna komt!


3 reacties

 • 28 oktober, 2015 om 12:29
  Liesanne zegt:

  Hoi Luna,

  Als auteur van Druppelende gedachtes wil ik je onwijs bedanken voor de tijd en moeite die je hebt gestopt in het recenseren van mijn gedichtenbundel! Ik ben je daar erg dankbaar voor!

  Groetjes,
  Liesanne

  Ikhartje(1) deze reactie

  Liesanne Beantwoorden

  • 29 oktober, 2015 om 22:48
   Leesdame zegt:

   Graag gedaan en wat lief dat je een persoonlijk berichtje achterlaat hier op mijn blog 🙂

   Ikhartje(1) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

   • 30 oktober, 2015 om 09:22
    Liesanne zegt:

    Om te laten zien dat ik ontzettend waardeer wat je voor mij hebt gedaan :).

    Ikhartje(0) deze reactie

    Liesanne Beantwoorden

Reageer op: Druppelende gedachtes van Liesanne van der Plas

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten