26 november 2020

Ebookabonnement van Das Mag

Uitgeverij Das Mag bestaat dit jaar vijf jaar! Ik heb al diverse boeken van hun gelezen waar ik enthousiast van werd, waaronder ‘Het smelt’ van Lize Spit en ‘Laura H.’ van Thomas Rueb.

Nadeel is dat de ebooks van Das Mag vrij prijzig zijn, daardoor blijf ik vaak twijfelen of ik wel of niet tot aankoop over zal gaan. Maar laatst stuitte ik op het ‘ebookabonnement’ van deze uitgeverij. Voor € 50,00 krijg je alle ebooks een jaar lang vanzelf in je mailbox. Dat klonk te mooi om waar te zijn! Dus deed ik eerst wat research en vroeg ik rond naar ervaringen met dit abonnement.

Een sprong in het diepe

Ik besloot een sprong in het diepe te wagen en sloot het abonnement af. Das Mag geeft ongeveer 20 boeken per jaar uit. Dat is dan € 2,50 per ebook. Dat is nogal een verschil met de normale prijs van hun ebooks zonder abonnement. Ik weet dat er tussen die 20 boeken ook boeken zitten waar ik misschien niks mee heb, maar ik kan nu voor dat bedrag ook de ’twijfelgevallen’ lezen. Das Mag boeken staan vrijwel nooit in Kobo Plus.

Goed… ik sloot het abonnement dus af en nee, Das Mag sponsort mij niet! Ik betaalde meteen het gehele bedrag. Je kan niet tussentijds opzeggen, omdat het abonnement alleen af te sluiten is voor een geheel kalenderjaar. Als je lid wordt kan je kiezen voor een gratis tasje. Ik koos daar niet voor. Zodra je betaling verwerkt is krijg je een bevestiging én een mail met alle ebooks die dit jaar verschenen zijn.

Gelijk een lading leesvoer

In een cluster verschijnen alle ebooks van 2020 die ik mag downloaden. Ik mag hier kiezen tussen epub en mobi. Ik ontvang onder andere titels van Eva Meijer, Peter Buurman, Tove Ditlevsen, Joost de Vries en Thomas Heerma van Voss. Het is een heel rijtje ebooks.

Vanaf dat moment zal ik elk ebook wat uitkomt bij Das Mag op tijd in mijn mailbox ontvangen. Dus ook ‘Ik ben er niet’ van Lize Spit in december. Daar kijk ik enorm naar uit! Ik heb ook even opgezocht hoe opzeggen werkt, want dat is wel zo prettig, als daar ook duidelijkheid over is. Hiervoor stuur je een mailtje naar de uitgeverij en zij regelen het dan.

Conclusie

Ik vind het een leuke toevoeging, omgerekend krijg je veel leesvoer voor je geld en op deze manier kan ik nieuwe auteurs van Das Mag leren kennen. Ik heb ook begrepen dat je als abonnee ook gebruik mag maken van extraatjes, zoals leesclubs, of evenementen, maar ja, dat is vanwege corona nu niet echt van toepassing.

Meer informatie over het ebookabonnement: klik hier

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: