2 december 2020

Holidate

‘Holidate’ is een Netflix original en staat sinds oktober op deze dienst. Het is een vlotte en humoristische kerstfilm.

De opstandige Sloane is een single vrouw, die moe wordt van de bemoeizucht van haar familie over haar singlestatus. Jackson belandde tijdens kerst bij een bizarre familie in een foute kersttrui. Sloane en Jackson treffen elkaar in een warenhuis en allebei zijn ze de bemoeizucht en foute situaties zat. Ze besluiten elkaar het gehele opvolgende jaar te vergezellen bij elke feestdag. Geen verplichtingen, geen relatie, alleen een date tijdens feestdagen.

Kijkt lekker weg

Ik besloot een kwartiertje te kijken of deze film wat voor mij was, maar al gauw was ik een uur verder. ‘Holidate’ is erg leuk en ik werd er heel blij van. Hoewel het verhaal voorspelbaar eindigt, is de weg ernaartoe erg vermakelijk. Sloane en Jackson komen in gekke situaties terecht, soms nogal overdreven, maar beide brengen het zo leuk dat je dat voor lief neemt.

De moeder van Sloane wordt gespeeld door Frances Fisher, haar kennen we als de moeder van Rose in ‘Titanic’. In deze film speelt ze een chaotische en bemoeizuchtige moeder, die niet zo goed is in bakken en braden. Niet alleen kerst staat centraal in deze film, ook alle andere (Amerikaanse) feestdagen komen voorbij, je reist met de personages mee het jaar rond.