Een boek per dag – afgesloten

een boek per dagNa 20 dagen zwoegen en lezen heb ik een mooi rijtje boeken verzameld. Ik las een klassieker uit de jaren ’20, een kinderboekenweekgeschenk wat ik te lang heb laten slingeren, boeken die al jaren ongelezen in de kast lagen en juwelen die 5 sterren waard waren…

Vandaag begon ik in Desiderio, het debuut van Evelien van Steenis. En ineens bedacht ik me: wil ik dit boek wel in moordend tempo lezen?! Eigenlijk niet. Het boek wat door een cybervriendin is geschreven wil ik niet supersnel doorwerken, daar wil ik op me gemak voor gaan zitten.

Toen kwam plotseling de vermoeidheid opzetten. De vermoeidheid die al dagen dreigde in mijn lichaam, maar ik negeerde de vermoeidheid omdat ik niet wou falen. Één boek per dag heet het boek van Nina Sankovitch. En niet: Elke dag één boek per dag…

Geloof me, ik kreeg er heel veel positieve kracht van. De flow waarin je zit als je een boek in één avond doorwerkt is magisch en zou je echt een keer moeten ervaren. Ook was het verbazingwekkend hoeveel mensen achter mij stonden! Maar dat gaf ook grote druk om te blijven presteren, ik kon niet eventjes zomaar falen. Het is verslavend! Maar al die (fictieve) verhalen die ik in snel tempo moest verwerken waren ook vermoeiend. Ik kon niet even een verhaal op me in laten werken. Na het lezen viel ik gelijk in slaap en de andere dag moest ik weer met een nieuw boek beginnen.

Een ander nadeel was dat ik niet kon lezen wat ik wou lezen. De meeste boeken die ik wil lezen hebben meer dan 300 blz’s en sommige boeken wil ik op mijn gemak lezen. Zoals ik al zei: de flow van één boek per dag was soms verslavend, dus zal ik dit zeker nog vaak doen, maar niet meer elke dag…

Ik ben sowieso een snelle lezer, ik blog graag over boeken en over mijn leven als lezer, ik denk niet dat jullie iets zullen missen als ik weer op mijn gewone tempo zou lezen!

En nu ga ik lekker genieten van Desiderio van Evelien van Steenis!


7 reacties

 • 12 augustus, 2011 om 10:26
  Margriet van Rixoort zegt:

  Je hebt gelijk hoor,vind het zowiso erg knap dat je het 20 dagen hebt volgehouden! geniet van je boek!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Margriet van Rixoort Beantwoorden

 • 12 augustus, 2011 om 19:42
  claar zegt:

  Heel dapper van je Leesdame om naar jezelf te luisteren, je lichaam te laten spreken en je gevoel te herkennen. Je hebt een knappe prestatie geleverd en ons laten ‘meelezen’, het is goed om nu weer je eigen tempo en belevingen te volgen en wij, wij leven opnieuw met je meex

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 12 augustus, 2011 om 22:23
  Roxyfloxsy zegt:

  Groot gelijk lieverd! Ik kan me voorstellen dat je ook een boek wel op je in wil laten werken. Vooral als het een steengoed boek is. Ik heb het precies zo. Als ik een boek net uit heb kan ik ook niet meteen in een volgend boek beginnen (tenzij het een reeks is). Dan ga ik verhalen en personen door elkaar halen. Ik denk dat Evelien het zeker kan waarderen dat je de tijd wilt nemen voor haar boek!
  Dikke kus, Maria

  Ikhartje(0) deze reactie

  Roxyfloxsy Beantwoorden

 • 12 augustus, 2011 om 23:57
  Leesdame zegt:

  Bedankt voor jullie lieve reacties!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 13 augustus, 2011 om 19:30
  Alexandra zegt:

  Ik heb groot respect voor iemand die 20 dagen lang 1 boek per dag heeft gelezen. Hoorde trouwens dat de oude Amerikaanse president Theodore Roosevelt er twee per dag kon lezen!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Alexandra Beantwoorden

 • 13 augustus, 2011 om 21:49
  Leesdame zegt:

  Dank je wel Alexandra.

  Ja, ik kan best geloven dat het mogelijk is om twee boeken per dag te lezen, maar dan moet je wel in bezit zijn van huishoudelijk personeel, géén sociale verplichtingen hebben, vakantie hebben, afgelegen wonen zonder tv en internet en in het bezit zijn van heel veel boeken 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 26 augustus, 2011 om 16:27
  thysca zegt:

  DAt het niet lukte uit Eindelijk was je terechte liefde voor boeken je wilde ze genieten niet afraffelen en Dat … lieve LeesDame is een prachtige reden om het anders te doen ..

  Ikhartje(0) deze reactie

  thysca Beantwoorden

Reageer op: Een boek per dag – afgesloten

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten