10 augustus 2011

Daar lag Laika…. tussen de andere ongelezen boeken.

laika tussen de sterren cover

Ik spaar al jaren boekenweekgeschenken, maar lees ze nooit. Toch moet ik ze hebben. En ja, ook kinderboekenweekgeschenken spaar ik en die lees ik zo af en toe dus wel. Af en toe is niet altijd… Zo kreeg ik jaren terug Laika tussen de sterren van Bibi Dumon Tak. Toen ik thuiskwam legde ik het boek in een kast en verder vergat ik dit boekje.

Mijn leesproject bereikte gisteren de 17e dag. En ik had echt geen zin, ik wou graag doelloos rondzappen op televisie, ik wou graag vroeg gaan slapen en eigenlijk wou ik vanalles behalve één boek per dag lezen.

Ik wist dat ik iets moest lezen en in het ritme moest blijven anders zou het nog moeilijker worden om dit project vol te houden. Dus snuffelde ik in een van mijn kasten en vond ik Laika tussen de sterren. Laat ik maar eerlijk zijn: ik voelde er niet veel voor om een kinderverhaal te lezen over een hond die in een raket door het heelal reist, maar goed, ik ging dus zitten met Laika tussen de sterren en begon met lezen.

Laika bleek maar één verhaaltje te zijn in deze kleine bundel verhalen waarin dieren een soort heldenrol spelen. Daarnaast schrijft Bibi Dumon Tak erg leuk en boeiend. De verhaaltjes verschillen enorm van elkaar: Laika die als eerste hond de ruimte in gaat, dolfijnentherapie en over een python die op moet treden in reclamespotjes… Ik had dit boekje erg snel uit en ik vind het jammer dat ik Laika tussen de sterren zolang ongelezen in de kast heb laten liggen.