9 augustus 2012

Een chicklit herlezen (Herlees-project)

chicklit herlezen shopaholic

Ik koos voor Shopaholic van Sophie Kinsella voor dit herlees-project. Een chicklit die ik jaren geleden las en die ik toentertijd 5 sterren gaf. Leek me leuk om weer eens te herlezen, dus die keus was niet zo moeilijk om te maken.

Ik vond het hartstikke leuk om weer over Becky Bloomwood en haar koopverslaving te lezen. Maar… Ik zou het nu eerder 4 sterren geven en geen 5. Ik ben natuurlijk ook wat ouder nu en kijk er anders tegenaan. Ik vond bijvoorbeeld sommige stukken wel heel onrealistisch.

En hoe leuk en gezellig dit boek ook blijft: het boek zit ook vol herhalingen… Becky gaat shoppen, Becky krijgt rekeningen, verstopt zich voor de bank, gaat weer shoppen, krijgt weer rekeningen… etc. en dat patroon wordt niet echt doorbroken. Sterker nog: dit patroon gaat de hele serie door en Becky lijkt niet echt volwassen te worden.

Toch blijft Shopaholic lekker leesvoer en kun je het inderdaad vergelijken met de zoveelste herhaling van Sex and the city: je weet hoe het afloopt, maar het kijkt zo lekker weg. Dat had ik dus bij Shopaholic ook. Juist die herkenbaarheid, het verheugen op de leuke passages, want je weet immers dat die eraan komen en uiteindelijk is het dan best een ontspannen en leuke leeservaring.

Omdat Shopaholic in alle staten er meteen achteraan kwam (omnibus) las ik die uit gemakzucht ook maar gelijk voor de tweede keer. Ach ja, waarom ook niet?

Hierna ga ik nog een thriller herlezen. Een thriller van Nederlandse bodem, die ik een aantal jaar geleden 5 sterren gaf.

2 reacties

 • 9 augustus, 2012 om 14:25
  JoanyDV zegt:

  Leuk om te lezen hoe je kijk op een boek kan veranderen. 🙂


  JoanyDV
  Beantwoorden

 • 9 augustus, 2012 om 23:25
  theonlymrsJo zegt:

  De persoonlijke veranderingen (ouder worden, levenservaring, leeservaring) maken dat ik sommige boeken niet wil herlezen, uit angst dat het goede gevoel rondom dat boek verdwijnt. Maar er zijn ook van die boeken die ik op elk moment op willekeurig welke plek kan openslaan en kan beginnen te lezen en dan volledig door het verhaal word meegenomen.
  ‘k Ben benieuwd naar de te herlezen thriller.


  theonlymrsJo
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: