Een chicklit herlezen (Herlees-project)

shopaholic coverIk koos voor Shopaholic van Sophie Kinsella voor dit herlees-project. Een chicklit die ik jaren geleden las en die ik toentertijd 5 sterren gaf. Leek me leuk om weer eens te herlezen, dus die keus was niet zo moeilijk om te maken.

Ik vond het hartstikke leuk om weer over Becky Bloomwood en haar koopverslaving te lezen. Maar… Ik zou het nu eerder 4 sterren geven en geen 5. Ik ben natuurlijk ook wat ouder nu en kijk er anders tegenaan. Ik vond bijvoorbeeld sommige stukken wel heel onrealistisch.

En hoe leuk en gezellig dit boek ook blijft: het boek zit ook vol herhalingen… Becky gaat shoppen, Becky krijgt rekeningen, verstopt zich voor de bank, gaat weer shoppen, krijgt weer rekeningen… etc. en dat patroon wordt niet echt doorbroken. Sterker nog: dit patroon gaat de hele serie door en Becky lijkt niet echt volwassen te worden.

Toch blijft Shopaholic lekker leesvoer en kun je het inderdaad vergelijken met de zoveelste herhaling van Sex and the city: je weet hoe het afloopt, maar het kijkt zo lekker weg. Dat had ik dus bij Shopaholic ook. Juist die herkenbaarheid, het verheugen op de leuke passages, want je weet immers dat die eraan komen en uiteindelijk is het dan best een ontspannen en leuke leeservaring.

Omdat Shopaholic in alle staten er meteen achteraan kwam (omnibus) las ik die uit gemakzucht ook maar gelijk voor de tweede keer. Ach ja, waarom ook niet… 🙂

Hierna ga ik nog een thriller herlezen. Een thriller van Nederlandse bodem, die ik een aantal jaar geleden 5 sterren gaf.


2 reacties

 • 9 augustus, 2012 om 14:25
  JoanyDV zegt:

  Leuk om te lezen hoe je kijk op een boek kan veranderen. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  JoanyDV Beantwoorden

 • 9 augustus, 2012 om 23:25
  theonlymrsJo zegt:

  De persoonlijke veranderingen (ouder worden, levenservaring, leeservaring) maken dat ik sommige boeken niet wil herlezen, uit angst dat het goede gevoel rondom dat boek verdwijnt. Maar er zijn ook van die boeken die ik op elk moment op willekeurig welke plek kan openslaan en kan beginnen te lezen en dan volledig door het verhaal word meegenomen.
  ‘k Ben benieuwd naar de te herlezen thriller.

  Ikhartje(0) deze reactie

  theonlymrsJo Beantwoorden

Reageer op: Een chicklit herlezen (Herlees-project)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten