Herlees-project: herlezen van een thriller

stuk coverDaar ben ik weer! Gisteren heb ik in één dag deze thriller herlezen. Voor het herlees-project. Ik koos het boek Stuk uit van Judith Visser. Dit boek gaf ik toentertijd 5 sterren en ik heb bewust nu geen whodunnit uitgekozen. Dat is in Stuk ook niet zo van toepassing. De thriller-elementen zitten bij Stuk meer in het verwrongen karakter van Elizabeth.

Stuk gaat over Elizabeth, ze wordt in extreme mate gepest op de middelbare school. Haar ouders zijn gescheiden, haar moeder is een workaholic en lijkt alleen interesse te hebben in eten.

Het botst vaak tussen Elizabeth en haar moeder. Elizabeth valt op Alec, maar die heeft al verkering met Riley en dus besluit Elizabeth dat er maar een oplossing is: ze wil gewoon Riley worden. En daar heeft ze alles voor over. Ze blijft zichzelf voorhouden dat alles voor een goed doel is.

De eerste keer dat ik het las, had ik dit boek in één avond uit. Vergat ik alles om mij heen. Gisteren heb ik het ook in één dag uitgelezen. Judith schrijft gewoon ontzettend fijn en haar verhaallijnen gaan een beetje over the edge. Ik hou daar van. Sommige beweren dat Stuk ongeloofwaardig is. Ik vind van niet. Ik denk zelf dat je als slachtoffer van pesten jarenlang zoveel wrok op kunt bouwen en op een gegeven moment niet meer rationeel kan en wil nadenken. Dat gebeurde ook met Elizabeth.

Maar goed, het herlezen…
Ja, het boek bevat nog steeds spanning. Juist door het nog een keer te lezen kon je duidelijker zien wanneer het precies fout ging met Elizabeth en wat het aandeel van de moeder in deze situatie is. En ook al wist ik hoe het afliep, toch bleef ik nog wel de spanning voelen. De eerste keer had ik het boek in sneltreinvaart gelezen, nu kon ik het even rustig over doen, waardoor toch de verhaallijnen iets beter tot hun recht kwamen. Bij een thriller ben je geneigd om steeds sneller te gaan lezen, waardoor je eigenlijk wel wat mist.

Zou ik het opnieuw 5 sterren geven: ja, daar sta ik nog steeds achter!


2 reacties

  • 17 augustus, 2012 om 09:58
    Joany De Vries zegt:

    Ik heb dit boek eens cadeau gekregen maar heb het nog nooit gelezen omdat ik bang ben dat het een beetje té heftig is voor me. Zelf ben ik ook jarenlang gepest en ik wordt niet graag herinnerd aan die tijd. Daarom lees ik vrij weinig over het onderwerp.

    Ikhartje(0) deze reactie

    Joany De Vries Beantwoorden

Reageer op: Herlees-project: herlezen van een thriller

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten