20 augustus 2012

Werk aan je ntl-stapel, een paar tips

werk aan je ntl stapel

Vandaag weer een aantal tips om iets te doen aan de torenhoge ntl-stapel… Vooral gericht op de boeken die al meer dan één jaar ongelezen op de plank liggen… Ongemerkt kan die stapel flink gegroeid zijn.

Tip 1
Maak er een challenge van: lees bijvoorbeeld één maand lang alleen maar boeken die al meer dan één jaar bij je in de kast liggen. Nee, dat hoeft geen opgave te zijn, bedenk maar even dat je die boeken toentertijd in huis haalde omdat je graag wou lezen.

Tip 2
De meeste mensen vinden het een opgave om iets te doen aan hun ntl-stapel, vooral als het meer dan honderd boeken zijn. Ja, dat krijg je nooit in een week of een maand weg gelezen, dat is onbegonnen werk en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Want je wel kan doen is werken naar een haalbaar doel. Niet je hele ntl-stapel wegwerken, maar focus jezelf op 25% van de ntl-stapel… Maak dan steeds een stapeltje van 3 a 4 boeken die je naast je bed legt. Mogen nieuwe boeken zijn, liefst ook oudere boeken.

Erg leuk, want je komt wel eens boeken tegen waarvan je al niet meer wist dat je ze had. Is er een stapeltje weggewerkt? Mooi, dan shop je weer in je eigen boekenkast en haal je weer een nieuw stapeltje. Op deze manier werk je in kleine stapjes je ntl-stapel weg. Werkt ook prima op de reader hoor. Je zet er dan gewoon steeds 3 a 4 ebooks op.

Tip 3
N.a.v. bovenstaande: niet gelijk 10 boeken kopen als je er twee hebt gelezen

8 reacties

 • 20 augustus, 2012 om 17:47
  Cy-V zegt:

  Vooral tip 3. ERG belangrijk. XD


 • 20 augustus, 2012 om 20:27
  Anonymous zegt:

  Ja inderdaad, vooral tip 3 is heel erg handig. Daar zit hem dan ook het probleem bij mij 😛


  Anonymous
  Beantwoorden

 • 20 augustus, 2012 om 21:07
  Leesdame zegt:

  Vandaar dat je ook anoniem reageert? 😉

  Daar heb ik trouwens ook ooit een blog over geschreven, over minder kopen…


  Leesdame
  Beantwoorden

 • 20 augustus, 2012 om 21:41
  theonlymrsJo zegt:

  Na mijn eindexamen (jaaaaaaaren geleden) was mijn leesenthousiasme door het “lezen voor de lijst” ver te zoeken. Ik ben toen begonnen met een relatief dun boekje dat niet meer in de boekenkasen paste. Toen ik het uit had ben ik vervolgens het hele huis (want overal wel een boekenkastje te vinden) doorgegaan op zoek naar ongeveer gelijke dikte ….. en ja, toen ik daar een maal mee klaar was, had ik aardig wat van de ntl-lijst weggewerkt 🙂


  theonlymrsJo
  Beantwoorden

 • 21 augustus, 2012 om 06:45
  tamara zegt:

  Dat is een slimme tip, een stapeltje maken van 4 boeken. Ik wil er dan direct zoveel doen. Dank je wel!!!!


  tamara
  Beantwoorden

 • 21 augustus, 2012 om 19:41
  De lezer regeert zegt:

  Hmmm, volgens mij is mijn stapeltje op mijn nachtkastje te groot 😉 Bedankt voor de tip!


  De lezer regeert
  Beantwoorden

 • 22 augustus, 2012 om 18:12
  Joany De Vries zegt:

  Goede tips, vooral dat laatste vormt een probleem voor mij 😛


  Joany De Vries
  Beantwoorden

 • 29 augustus, 2012 om 20:05
  Judith zegt:

  Goede tips inderdaad. Ik probeer nu alle boeken die ik vóór 1 januari dit jaar op mijn nog-te-lezen stapel had liggen, vóór 31 december dit jaar te lezen. Het zijn er nog een stuk of 20 dus heb ik ze verdeeld over de komende maanden: elke maand 5. Ik sta mezelf wel makkelijker toe om een boek onuitgelezen aan de kant te leggen want sommige spraken me eigenlijk al vanaf het begin niet zo aan. De meeste wel, natuurlijk!


  Judith
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: