Werk aan je ntl-stapel, een paar tips

Werk aan je ntl-stapelVandaag weer een aantal tips om iets te doen aan de torenhoge ntl-stapel… Vooral gericht op de boeken die al meer dan één jaar ongelezen op de plank liggen… Ongemerkt kan die stapel flink gegroeid zijn.

Tip 1
Maak er een challenge van: lees bijvoorbeeld één maand lang alleen maar boeken die al meer dan één jaar bij je in de kast liggen. Nee, dat hoeft geen opgave te zijn, bedenk maar even dat je die boeken toentertijd in huis haalde omdat je graag wou lezen.

Tip 2
De meeste mensen vinden het een opgave om iets te doen aan hun ntl-stapel, vooral als het meer dan honderd boeken zijn. Ja, dat krijg je nooit in een week of een maand weg gelezen, dat is onbegonnen werk en eigenlijk ook helemaal niet nodig. Want je wel kan doen is werken naar een haalbaar doel. Niet je hele ntl-stapel wegwerken, maar focus jezelf op 25% van de ntl-stapel… Maak dan steeds een stapeltje van 3 a 4 boeken die je naast je bed legt. Mogen nieuwe boeken zijn, liefst ook oudere boeken.

Erg leuk, want je komt wel eens boeken tegen waarvan je al niet meer wist dat je ze had. Is er een stapeltje weggewerkt? Mooi, dan shop je weer in je eigen boekenkast en haal je weer een nieuw stapeltje. Op deze manier werk je in kleine stapjes je ntl-stapel weg. Werkt ook prima op de reader hoor. Je zet er dan gewoon steeds 3 a 4 ebooks op.

Tip 3
N.a.v. bovenstaande: niet gelijk 10 boeken kopen als je er twee hebt gelezen


8 reacties

 • 20 augustus, 2012 om 17:47
  Cy-V zegt:

  Vooral tip 3. ERG belangrijk. XD

  Ikhartje(0) deze reactie

  Cy-V Beantwoorden

 • 20 augustus, 2012 om 20:27
  Anonymous zegt:

  Ja inderdaad, vooral tip 3 is heel erg handig. Daar zit hem dan ook het probleem bij mij 😛

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anonymous Beantwoorden

 • 20 augustus, 2012 om 21:07
  Leesdame zegt:

  Vandaar dat je ook anoniem reageert? 😉

  Daar heb ik trouwens ook ooit een blog over geschreven, over minder kopen…

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 20 augustus, 2012 om 21:41
  theonlymrsJo zegt:

  Na mijn eindexamen (jaaaaaaaren geleden) was mijn leesenthousiasme door het “lezen voor de lijst” ver te zoeken. Ik ben toen begonnen met een relatief dun boekje dat niet meer in de boekenkasen paste. Toen ik het uit had ben ik vervolgens het hele huis (want overal wel een boekenkastje te vinden) doorgegaan op zoek naar ongeveer gelijke dikte ….. en ja, toen ik daar een maal mee klaar was, had ik aardig wat van de ntl-lijst weggewerkt 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  theonlymrsJo Beantwoorden

 • 21 augustus, 2012 om 06:45
  tamara zegt:

  Dat is een slimme tip, een stapeltje maken van 4 boeken. Ik wil er dan direct zoveel doen. Dank je wel!!!!

  Ikhartje(0) deze reactie

  tamara Beantwoorden

 • 21 augustus, 2012 om 19:41
  De lezer regeert zegt:

  Hmmm, volgens mij is mijn stapeltje op mijn nachtkastje te groot 😉 Bedankt voor de tip!

  Ikhartje(0) deze reactie

  De lezer regeert Beantwoorden

 • 22 augustus, 2012 om 18:12
  Joany De Vries zegt:

  Goede tips, vooral dat laatste vormt een probleem voor mij 😛

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany De Vries Beantwoorden

 • 29 augustus, 2012 om 20:05
  Judith zegt:

  Goede tips inderdaad. Ik probeer nu alle boeken die ik vóór 1 januari dit jaar op mijn nog-te-lezen stapel had liggen, vóór 31 december dit jaar te lezen. Het zijn er nog een stuk of 20 dus heb ik ze verdeeld over de komende maanden: elke maand 5. Ik sta mezelf wel makkelijker toe om een boek onuitgelezen aan de kant te leggen want sommige spraken me eigenlijk al vanaf het begin niet zo aan. De meeste wel, natuurlijk!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Judith Beantwoorden

Reageer op: Werk aan je ntl-stapel, een paar tips

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten