3 november 2011

Een fijne leeshouding zoeken

leeshouding

De meeste mensen lezen voor het slapengaan en dat doen ze dus in bed. Ik behoor ook tot die groep, maar moet ook eerlijk toegeven: het is een heel gedoe om een fijne leeshouding te creeëren.

Hoe heerlijk het lijkt, in bed lezen is niet altijd even makkelijk. Mijn voorkeur is aan tafel of in de wegkruip-stoel in de woonkamer. Maar voor het slapengaan lees ik ook graag even in bed. Ik kocht ooit een leeskussen. Vrij prijzig, maar er werd vol lof over gesproken. Ik zal je eerlijk zeggen: dat kussen is vre-se-lijk!!! Veel te stijf, veel te groot en veel te log.

De eerste dagen probeerde ik allerlei houdingen uit, maar na vijf minuten kreeg ik wel ergens last. Ook kon ik nergens mijn ellebogen kwijt. Ik zat kaarsrecht, onderuitgezakt ‘hangen’ kon namelijk niet. Ik gooide het kussen na twee dagen aan de kant en las liggend op mijn buik verder.

Maar toen begon ik last te krijgen van mijn schouders… Momenteel ‘hang’ ik tegen mijn hoofdkussen aan en hou ik met een hand de e-reader vast. Het is goed vol te houden, nog wel… Tips zijn dus van harte welkom!

4 reacties

 • 1 maart, 2016 om 20:50
  noesch

  ik heb zo’n driehoekkussen van de lidl voor de benen en eigenlijk ligt dat met mijn hoofdkussen erbij super. Je zou er gewoon een stuk kunnen afdoen. Ik doe dit niet omdat ik het s nachts gebruik voor mijn benen. • 11 januari, 2018 om 13:18
  Francisca

  ohjee, ik wilde net zo’n leeskussen gaan aanschaffen, maar begin na je verslag toch te twijfelen  • 11 januari, 2018 om 17:28
   Leesdame

   Bij mij ligt ‘ie nog altijd op zolder. Ik zelf lig het liefst tegen twee hoofdkussens aan van mijn bed. Op plaatjes zien dat soort dingen er altijd zo comfortabel uit, maar in werkelijkheid valt dat meestal tegen.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: