31 oktober 2011

Gevangen vrijheid van Jan Wilonah

gevangen vrijheid cover

Ik heb in de afgelopen dagen Gevangen vrijheid van Jan Wilonah (pseudoniem) uitgelezen en ik ben er stil van…

Gevangen vrijheid gaat over Alex en Peter, een stel wat zich wil richten op een gelukkige toekomst samen, maar Alex wordt achternagezeten door gebeurtenissen uit zijn verleden. Alex heeft veel aangrijpende en heftige situaties meegemaakt. Hij werd jarenlang gepest op school, niet alleen door de klasgenootjes, maar ook door de juf zelf. In de 1e en 3e klas heeft zij de schooltijd van Alex tot een hel gemaakt. Maar daar bleef het niet bij.

Alex valt op mannen, maar zijn eerste relatie met Nick liep uit de hand door bedrog en lichamelijke mishandeling. En net als je denkt dat Alex eindelijk een normaal leven kan gaan leiden gebeurd er weer iets naars. Om een gelukkige toekomst met Peter te realiseren zal Alex eerst zijn verleden moeten verwerken.

Het verhaal is heel aangrijpend en als lezer voelde ik me vanbinnen geraakt. De schrijfstijl is vlot, simpel en to the point en het lijkt alsof de hoofdpersoon het verhaal rechtstreeks aan je vertelt. Juist daardoor is het verhaal zo aangrijpend en oprecht. Jan Wilonah verdient het als mensen zijn boek gaan lezen!

Rechts op de pagina vind je ook een link naar de Blogspot van Jan Wilonah